انجمن جهانی قلم روز جمعه اول تیر با انتشار بیانیهای صدور حکم یک سال حبس دیگر برای نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، و برنده جایزه صلح نوبل، را محکوم کرد.
هادی کساییزاده یک روز پس از شکایت از دو نهاد امنیتی، در یک کافیشاپ و به هنگام برگزاری مناظره نامزدهای انتخابات حکومتی بازداشت شده است.
این اعتصاب از روزهای گذشته با درخواستهایی همچون افزایش دستمزد، حذف پیمانکاران و اجرای طرح «۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت» آغاز شده است. برخی گزارشها شمار کارگران اعتصابی را تا دست کم سه هزار تن اعلام کردهاند.
شیرین عبادی، رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، با اشاره به نزدیکی زمان انتخابات ریاستجمهوری اسلامی در ایران، نوشت: «جنگ نامزدهای ریاستجمهوری با یکدیگر، و چنگ و دندان نشان دادنشان نه برای اعلام وفاداری به مردم، که روشی برای تزریق گرما به تنور یخزده انتخابات است.»
ائتلاف بینالمللی «آزادی نرگس» روز پنجشنبه ۳۱ خرداد، در واکنش به خبر صدور حکم یک سال حبس مجدد برای نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳، توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، را به شدت محکوم کرد.
وبسایت «فکتنامه» با بررسی ادعاهای مطرح شده از سوی شش رقیب جانشینی ابراهیم رئیسی در «مناظره» دوم انتخابات ۱۴۰۳ که در تاریخ ۳۱ خرداد برگزار شد، اعلام کرد هیچکدام از ادعاهای بررسی شده نامزدها «درست» نبوده است.
وحید اشتری افشاگر ماجرای «سیسمونی گیت» که یکروز پس از تکذیب این ماجرا توسط دختر قالیباف در تلویزیون، اسناد تازهای از موضوع را منتشر کرد، کمتر از ۲۴ ساعت بعد راهی زندان شد.
مسعود مصاحب، گروگان پیشین جمهوری اسلامی، در پیامی خطاب به دولت سوئد ضمن ابراز تأسف از نادیده گرفتن احمدرضا جلالی در مذاکرات مربوط به آزادی گروگانها، این امر را یک «شکست برای بشریت و یک فریب عمیق» دانست.
گزارش دفتر کمیساریای عالی و دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران به پنجاه و ششمین اجلاس شورای حقوق بشر این سازمان ارائه شد؛ گزارشی که از افزایش آمار اعدام در جمهوری اسلامی حکایت دارد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه اعلام کرد که دولت بایدن با ارائه اطلاعات درباره فعالیتهای سپاه پاسداران به سایر کشورها، به آنها در تصمیمگیری برای تروریستی اعلام کردن این گروه کمک خواهد کرد.
گروهی از فعالان حقوق بشری از بشیر بیآزار، مدیر پیشین دفتر موسیقی صدا و سیمای جمهوری اسلامی، که در فرانسه تحت بازداشت است، به اتهام «شکنجه» شکایت کردند.
کمیته نروژی «نوبل» روز پنجشنبه ۳۱ خرداد، تصمیم دادگاه انقلاب اسلامی تهران برای صدور حکم «خشن و ناعادلانه» یک سال حبس بیشتر برای نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، را به شدت محکوم کرد.
یک مقام سازمان هواشناسی ایران میگوید گرمایش، افزون بر کاهش بارندگی، موجب شده سطح آب دریاچههای کشور حدود ۱۵ درصد بیشتر از گذشته تبخیر شود و «سرزمین ما خشکتر شده» است.
صدای آمریکا طی چند هفته گذشته، به مدارکی در مورد تعرض، تجاوز و آزار جنسی شماری از بازداشتشدگان زن و مرد در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ در بازداشتگاهها و زندانهای جمهوری اسلامی در چند شهر شمال ایران دست یافته است. در این مطلب بخش سوم و پایانی گزارش اختصاصی صدای آمریکا درباره شهر آمل ارائه میشود.
دادگاه کیفری تهران، چهار متهم پرونده «آتشسوزی زندان اوین» در شامگاه ۲۳ مهر ۱۴۰۱ را در مجموع به ۳۳ سال حبس و ۵۱۸ ضربه شلاق محکوم کرد.
در پی نصب دوربین سیار بر روی لباس مأموران حراست در دانشگاه صنعتی شریف، انجمن اسلامی دانشجویان از رئیس این دانشگاه در تهران توضیح خواست.
پایگاه دادههای باز ایران در گزارشی در روز چهارشنبه ۳۰ خرداد، با بررسی ترکیب سنی اعضای مجلس خبرگان نوشت: سن یک سوم اعضای دوره ششم مجلس خبرگان «بالای ۷۰ سال، ۱۲ تن بالای ۸۰ سال و ۲ تن بالای ۹۰ سال» است.
یک نظرسنجی حکومتی که توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا، انجام شده است نشانگر بیتوجهی مردم به انتخابات پیش روی جمهوری اسلامی است. بر اساس این نظرسنجی، بیش از ۷۳ درصد از ایرانیان مناظره اول نامزدهای مد نظر شورای نگهبان برای جانشینی رئیسی را تماشا نکردند.
احسان فریدی، دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تبریز، پس از احضار به دادسرای انقلاب اسلامی این شهر بار دیگر بازداشت شده است.
طاهر نقوی، وکیل دادگستری و کنشگر آذربایجانی محبوس در زندان اوین، چهارشنبه ۳۰ خردادماه که در هفتمین روز اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شد و ساعاتی بعد بهدلیل امتناع از درمان، مجددا به زندان بازگردانده شد.
دو شهروند در تهران در پی «تیراندازی بی ضابطه نیروهای انتظامی کشته و زخمی» شدند.
منابع حقوق بشری میگویند دو شهروند بهائی ساکن اصفهان به اتهام «تبلیغ به نفع گروههای مخالف نظام» در مجموع به ده سال حبس تعزیری و پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند.
دیوان عالی کشور، عالیترین مرجع قضایی در جمهوری اسلامی، حکم اعدام یک مربی فوتبال که متهم است هشت پسر نوجوان را مورد آزار جنسی قرار داده، نقض و پرونده او را برای رسیدگی مجدد به دادگاه ارسال کرد.
به گفته آندریا استریکر: «اگر غرب نتواند از مجازاتهای اقتصادی و مالی موجود برای عقبنشینی و جلوگیری از پیشرفتهای تهران استفاده کند، واشنگتن با (تصمیم به) انتخاب دشوار انجام حملات نظامی» در صورت شکست دیگر تلاشها روبرو خواهد شد.
سازمان اتحاد علیه ایران هستهای روز چهارشنبه ۳۰ خرداد پس از اعلام خبر نامگذاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط کانادا، از این اقدام اتاوا تقدیر کرد.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، کشتار زندانیان سیاسی در دهه شصت به وسیله جمهوری اسلامی را «جنایات فجیع علیه بشریت» و «نسل کشی» خوانده و خواستار «پاسخگویی» حکومت ایران در قبال ارتکاب این جنایات شد.
با وجود گذشت بیش از یک سال از بازداشت میلاد آرمون، محمدمهدی حسینی، مهدی ایمانی، و نوید نجاران، چهار تن از متهمان پرونده موسوم به «بچههای اکباتان»، این زندانیان سیاسی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان قزلحصار بازگردانده شدند و همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرند.
روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» روز چهارشنبه ۳۰ خرداد، از ساخت و سازهای تازه در دو مرکز غنیسازی اورانیوم جمهوری اسلامی؛ فردو و نطنز، خبر داد.
ارگان رسانهای قوه قضائیه جمهوری اسلامی در واکنش به گزارشها درباره بازداشت مریم مهرابی به همراه فرزندان خردسالش، با متهم کردن این شهروند ساکن اصفهان به «تلاش برای تحریک مردم به خشونت و کشتار» اعلام کرد که فرزندان او «در حال حاضر نزد خانوادهاش نگهداری میشوند.»
به گزارش منابع حقوق بشری، دادگاه انقلاب اهواز پنج نوکیش مسیحی را به تحمل مجموعا بیش از ۲۵ سال زندان محکوم کرده است.
رئیس کل دادگستری استان البرز روز چهارشنبه ۳۰ خرداد اعلام کرد پرونده چهار متهم «توزیع مشروبات الکلی مرگبار» در کرج که برای آنان حکم اعدام صادر شده، در پی فرجامخواهی به دیوان عالی جمهوری اسلامی رفته است.
گروهی از فعالان مدنی، حقوق بشری، و زندانیان سیاسی سرشناس در ایران، در نامهای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با انتقاد از موضع چین و روسیه درباره جزایر سهگانه، خواهان دخالت و حمایت او از تمامیت ارضی ایران در مقابل ادعای امارات درباره تنب کوچک، تنب بزرگ، و ابوموسی در خلیج فارس شدند.
بخش فارسی صدای آمریکا در تحقیقاتی طی چند هفته گذشته، به مدارکی در مورد تعرض، تجاوز و آزار جنسی شماری از بازداشتشدگان زن و مرد در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ در بازداشتگاهها و زندانهای جمهوری اسلامی در چند شهر شمال ایران دست یافته است.
حسین رزاق، زندانی سیاسی پیشین، از تأیید حکم ۷۴ ضربه شلاق خود در دادگاه تجدیدنظر به دلیل «غیبت از زندان آمل» خبر داد.
شاهزاده رضا پهلوی در پانزدهمین سالگرد کشته شدن شماری از شهروندان در جریان سرکوب اعتراضات سراسری به «صندوقهای رأی تقلبی» انتخابات ۱۳۸۸، گفت که خون این جوانان به دست «اوباش رژیم تبهکار جمهوری اسلامی» با فتوای علی خامنهای به زمین ریخته شد.
دو سندیکای کارگری در ایران در بیانیههایی خواستار آزادی شریفه محمدی و همسرش، سیروس فتحی، دو فعال کارگری زندانی در رشت شدند.
بارگذاری بیشتر