وکیل شروین حاجیپور، خواننده ترانه اعتراضی «برای»، با انتقاد از استفاده تبلیغاتی برخی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از این ترانه، به رویکرد دوگانه حکومت دراینباره اعتراض کرد.
یک منبع نزدیک به خانواده شکیلا منفرد، زندانی سیاسی، از مرخصی درمانی ۵ روزه برای این فعال مشروطهخواه خبر داد.
اتحادیه اروپا صدور حکم یک سال حبس بیشتر برای نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرد و خوستار آزادی فوری او از زندان شد.
منابع حقوق بشری از کشته شدن یک کولبر در پی تیراندازی ماموران جمهوری اسلامی و تداوم بازداشت شهروندان در شهرهای پاوه و بوکان خبر دادهاند.
یک تشکل کارگری اعلام کرد که «بیش از ۸ هزار کارگر پروژهای نفت در بیش از ۶۰ شرکت پیمانکاری» در مناطق مختلف در اعتصاب کامل هستند.
سازمان «فرانت لاین دیفندرز»، فعال در حفاظت از مدافعان حقوق بشر، خواستار «آزادی فوری و بیقیدوشرط» و رفع اتهامات طاهر نقوی، وکیل محبوس در زندان اوین، شد.
امیر رئیسیان، وکیل توماج صالحی از نقض حکم اعدام این خواننده رپ خبر داد. رئیسیان در توضیح نقض این حکم نوشته است: «چنانکه انتظار میرفت دیوان عالی کشور از یک خطای غیرقابل جبران قضایی جلوگیری کرد.»
منابع خبری از مرگ کیمیا ترکاشوند، دانشجوی ترم چهار معماری دانشگاه بوعلیسینا همدان در پی ممانعت حراست از ورود کادر درمان به خوابگاه دخترانه خبر دادند.
صفحه اینستاگرامی نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و زندانی سیاسی در متنی به نقل از او نوشت که «در انتخابات غیرقانونی حکومت سرکوبگر و نامشروع شرکت نخواهم کرد.»
محمد حبیبی، فعال حقوق معلمان و زندانی سیاسی سابق از اخراج تعداد قابل توجهی از «نو معلمان» پس از کشته شدن مهسا امینی خبر داد و در حساب خود در شبکههای اجتماعی نوشت که این اخراج به واسطه انتشار یک پست اینستاگرامی صورت گرفته بود.
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» در گزارشی به وضعیت دو بازداشتی اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» پرداخت و نوشت که رضا عربپور بیش از یک سال و ٧ ماه گذشته و هومن صیدالی، یک سال و ۶ ماه اخیر را با بلاتکلیفی در زندان شیبان اهواز سپری کردهاند.
خبرگزاری ایلنا وابسته به تشکیلات حکومتی «خانه کارگر» در گزارشی نوشت که به دنبال تاخیر در حذف پیمانکار، و تبدیل وضعیت نیروهای مستمر به «قرارداد معین»، دور جدیدی از اعتراضات نیروهای پروژهای و پروژه مستمر جنوب کشور در حوزه نفت، گاز و ارکان ثالث آغاز شده است.
تازهترین نظرسنجی موسسه گمان از «نگرش ایرانیان به انتخابات ۱۴۰۳» نشان میدهد حدود ۶۵ درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی اعلام کردهاند که در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی شرکت نکرده و رای نخواهند داد.
وبسایت «فکتنامه» با بررسی ادعاهای مطرح شده از سوی شش رقیب جانشینی ابراهیم رئیسی در مناظره سوم انتخابات ۱۴۰۳ که در شامگاه اول تیر برگزار شد، اعلام کرد در میان ادعای بررسی شده، دستکم ۴ ادعا «شاخدار» بوده است.
خانوادههای جانباختگان پرواز پیاس ۷۵۲ با انتشار بیانیهای، حضور جواد ظریف بر سر مزار عزیزانشان را وقیحانه توصیف کردند.
آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی محبوس در زندان تبریز، همزمان با سومین «مناظره» کاندیداهای «تایید صلاحیت شده» جمهوری اسلامی درباره موضوعات فرهنگی و زنان، در فایل صوتی که به دست قاسم بعدی عضو هیات مدیره «آداپ» و وکیل پیشین متهم رسیده، میگوید: «یقین داریم که ظالم به مقصد نخواهد رسید.»
پس از اعلام خبر بازداشت مظنون به ترور نافرجام یک سیاستمدار اسپانیایی در رسانههای اروپایی، پیگیریهای صدای آمریکا نشان داد این فرد با جمهوری اسلامی مرتبط بوده و دو ایرانی را نیز در فهرست ترور خود داشته است.
انجمن جهانی قلم روز جمعه اول تیر با انتشار بیانیهای صدور حکم یک سال حبس دیگر برای نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، و برنده جایزه صلح نوبل، را محکوم کرد.
هادی کساییزاده یک روز پس از شکایت از دو نهاد امنیتی، در یک کافیشاپ و به هنگام برگزاری مناظره نامزدهای انتخابات حکومتی بازداشت شده است.
این اعتصاب از روزهای گذشته با درخواستهایی همچون افزایش دستمزد، حذف پیمانکاران و اجرای طرح «۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت» آغاز شده است. برخی گزارشها شمار کارگران اعتصابی را تا دست کم سه هزار تن اعلام کردهاند.
شیرین عبادی، رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، با اشاره به نزدیکی زمان انتخابات ریاستجمهوری اسلامی در ایران، نوشت: «جنگ نامزدهای ریاستجمهوری با یکدیگر، و چنگ و دندان نشان دادنشان نه برای اعلام وفاداری به مردم، که روشی برای تزریق گرما به تنور یخزده انتخابات است.»
ائتلاف بینالمللی «آزادی نرگس» روز پنجشنبه ۳۱ خرداد، در واکنش به خبر صدور حکم یک سال حبس مجدد برای نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳، توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، را به شدت محکوم کرد.
وبسایت «فکتنامه» با بررسی ادعاهای مطرح شده از سوی شش رقیب جانشینی ابراهیم رئیسی در «مناظره» دوم انتخابات ۱۴۰۳ که در تاریخ ۳۱ خرداد برگزار شد، اعلام کرد هیچکدام از ادعاهای بررسی شده نامزدها «درست» نبوده است.
وحید اشتری افشاگر ماجرای «سیسمونی گیت» که یکروز پس از تکذیب این ماجرا توسط دختر قالیباف در تلویزیون، اسناد تازهای از موضوع را منتشر کرد، کمتر از ۲۴ ساعت بعد راهی زندان شد.
مسعود مصاحب، گروگان پیشین جمهوری اسلامی، در پیامی خطاب به دولت سوئد ضمن ابراز تأسف از نادیده گرفتن احمدرضا جلالی در مذاکرات مربوط به آزادی گروگانها، این امر را یک «شکست برای بشریت و یک فریب عمیق» دانست.
گزارش دفتر کمیساریای عالی و دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران به پنجاه و ششمین اجلاس شورای حقوق بشر این سازمان ارائه شد؛ گزارشی که از افزایش آمار اعدام در جمهوری اسلامی حکایت دارد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه اعلام کرد که دولت بایدن با ارائه اطلاعات درباره فعالیتهای سپاه پاسداران به سایر کشورها، به آنها در تصمیمگیری برای تروریستی اعلام کردن این گروه کمک خواهد کرد.
گروهی از فعالان حقوق بشری از بشیر بیآزار، مدیر پیشین دفتر موسیقی صدا و سیمای جمهوری اسلامی، که در فرانسه تحت بازداشت است، به اتهام «شکنجه» شکایت کردند.
کمیته نروژی «نوبل» روز پنجشنبه ۳۱ خرداد، تصمیم دادگاه انقلاب اسلامی تهران برای صدور حکم «خشن و ناعادلانه» یک سال حبس بیشتر برای نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، را به شدت محکوم کرد.
یک مقام سازمان هواشناسی ایران میگوید گرمایش، افزون بر کاهش بارندگی، موجب شده سطح آب دریاچههای کشور حدود ۱۵ درصد بیشتر از گذشته تبخیر شود و «سرزمین ما خشکتر شده» است.
صدای آمریکا طی چند هفته گذشته، به مدارکی در مورد تعرض، تجاوز و آزار جنسی شماری از بازداشتشدگان زن و مرد در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ در بازداشتگاهها و زندانهای جمهوری اسلامی در چند شهر شمال ایران دست یافته است. در این مطلب بخش سوم و پایانی گزارش اختصاصی صدای آمریکا درباره شهر آمل ارائه میشود.
دادگاه کیفری تهران، چهار متهم پرونده «آتشسوزی زندان اوین» در شامگاه ۲۳ مهر ۱۴۰۱ را در مجموع به ۳۳ سال حبس و ۵۱۸ ضربه شلاق محکوم کرد.
در پی نصب دوربین سیار بر روی لباس مأموران حراست در دانشگاه صنعتی شریف، انجمن اسلامی دانشجویان از رئیس این دانشگاه در تهران توضیح خواست.
پایگاه دادههای باز ایران در گزارشی در روز چهارشنبه ۳۰ خرداد، با بررسی ترکیب سنی اعضای مجلس خبرگان نوشت: سن یک سوم اعضای دوره ششم مجلس خبرگان «بالای ۷۰ سال، ۱۲ تن بالای ۸۰ سال و ۲ تن بالای ۹۰ سال» است.
یک نظرسنجی حکومتی که توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا، انجام شده است نشانگر بیتوجهی مردم به انتخابات پیش روی جمهوری اسلامی است. بر اساس این نظرسنجی، بیش از ۷۳ درصد از ایرانیان مناظره اول نامزدهای مد نظر شورای نگهبان برای جانشینی رئیسی را تماشا نکردند.
احسان فریدی، دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تبریز، پس از احضار به دادسرای انقلاب اسلامی این شهر بار دیگر بازداشت شده است.
بارگذاری بیشتر