وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه، هفتم تیرماه، در واکنش به اقدامات جمهوری اسلامی برای توسعه برنامه اتمی خود و اظهارات مقامات این کشور مبنی بر تغییر احتمالی «دکترین اتمی» ، سه شرکت اماراتی را به دلیل «مشارکت در حمل و نقل نفت و فرآوردههای پتروشیمی ایران» تحریم کرد.
در ادامه مخالفت شهروندان با شرکت در رأیگیری میان نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی، بسیاری از کاربران حضور در «انتصابات حکومت» را «خیانت به ایران» میدانند؛ در مقابل، مدافعان حکومت معتقدند رأی جنبه «مشورت» دارد و «بیعت» با جمهوری اسلامی اصل است.
زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی، در پیامی صوتی که صدای آمریکا آن را در اختیار دارد، با تأکید بر ضرورت «تحریم انتخابات نمایشی و فرمایشی»، گفت که «مردم ایران با همبستگی پس از کنار زدن جمهوری اسلامی، در انتخاباتی آزاد نمایندگان خود را برای مدیریت انتخاب میکنند.»
گروهی از کارشناسان مستقل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه هفتم تیر با انتشار بیانیهای از جمهوری اسلامی خواستند تا به آزار و اذیت نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، پایان دهد.
با نزدیک شدن زمان برگزاری رأیگیری میان نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی ابراهیم رئیسی، هشتگ «در خانه میمانیم» در رسانههای اجتماعی فراگیر شده است و شماری از شهروندان میگویند در آنچه «سیرک انتخابات» .مینامند، شرکت نخواهند کرد و به گلوله رای نخواهند داد
بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات، اعلام کرد که در پی جاری شدن سیل و آب گرفتگی در ۱۲ استان ایران، ۵ تن جان خود را از دست دادند و دو تن از جمله یک دختر نوجوان مفقود شدند.
گزارشها حاکی از ادامه اعتصاب هزاران کارگر پروژهای در بخش نفت، گاز، پتروشیمی، و نیروگاه ها در حدود ۱۱۰ شرکت در مناطق مختلف ایران است. این در شرایطی است که مقامهای جمهوری اسلامی در این مورد سکوت کردهاند.
دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان شبستر در استان آذربایجان شرقی، مرتضی نورمحمدی نادارلی، کنشگر مدنی، را به سه ماه و یک روز حبس محکوم کرد.
دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه یک کولبر ۳۱ ساله به نام ادریس آلی را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» به اعدام محکوم کرد.
یک شهروند بلوچ، چهارشنبه ۶ تیر، در پی تیراندازی «بیضابطه» نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در «مرز میرجاوه» در استان سیستان و بلوچستان زخمی شد.
در حالی که جمهوری اسلامی قصد دارد روند تعیین جانشین ابراهیم رئیسی را روز جمعه ۸ تیر نهایی کند، گروههای مختلف مردم و فعالان بر لزوم تحریم این «انتخابات نمایشی» و نیز گذر از تمامیت جمهوری اسلامی تاکید دارند.
مونا بختیاری، که برادرش پویا در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ کشته شد و مادرش ناهید شیرپیشه و پدرش منوچهر بختیاری به جرم دادخواهی به زندان افتادند، میگوید جان پدر و مادرش در زندانهای جمهوری اسلامی در خطر است.
ششصد تن از زندانیان سیاسی، خانواده های دادخواه، معترضان آسیب دیده چشمی، فعالان صنفی و دانشجویی و سایر اقشار جامعه در بیانیهای از عدم مشارکت معلمان در انتخابات تعیین جایگزین رئیسی حمایت کردند.
همزمان با روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه، وزیر امور خارجه ایالات متحده با انتشار بیانیهای گفت که در این روز آمریکا «بار دیگر بر محکومیت شکنجه تأکید میکند.»
همزمان با روز جهانی منع شکنجه یک منبع مطلع به صدای آمریکا خبر داد که شکیلا منفرد، فعال سیاسی زندانی، روز چهارشنبه ششم تیر در چهارمین روز از مرخصی درمانی پنج روزهاش، در حالی که برای تمدید مرخصی جهت تکمیل درمان به دادسرا مراجعه کرده بود، با خشونت بازداشت شد.
همزمان با تحریم گسترده رأی به کاندیداهای حکومت برای تصدی عنوان «ریاست جمهوری» در ایران - که بسیاری این روند را «سیرک و نمایش انتخابات» خواندهاند - تلاش عوامل حکومتی از دو جبهه اصلاحطلب و اصولگرا برای کشاندن مردم به پای صندوقهای رأی تعیین جانشین رئیسی ادامه دارد.
فاطمه سپهری، زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، چهارشنبه ششم تیر در پیامی از زندان وکیلآباد مشهد خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفت، «ما در سیرک انتصابات شما شرکت نخواهیم کرد» و «بهزودی نقطه پایان استیلایتان» را رقم میزنیم.
متین حسنی در جریان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ هدف شلیک به چشم قرار گرفته و بینایی یک چشم خود را از دست داد.
رویترز در گزارشی از تهران ، چهارشنبه ۶ تیر نوشت که همزمان با نزدیک شدن به «انتخابات» حکومتی «ریاست جمهوری»، تنشها درباره سرکوب زنان به بهانه حجاب اجباری بالا میرود.
نیروهای خرید خدمات اورژانس اجتماعی و کارگران شهرداری سنندج به عدم واریز چندین ماهه لیست بیمه خود اعتراض کردند. کارکنان شرکتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیز از معوقات مزدی و بیمهای خود خبر دادند.
سازمان عفو بینالملل میگوید مقامات جمهوری اسلامی باید به جای طولانی کردن روند قانونی پرونده علیه توماج صالحی، «فورا و بدون قید و شرط» او را آزاد کنند.
رئیس اداره ملی سایبری اسرائیل، گبی پورتنوی، درباره تهاجمیتر شدن حملات سایبری جمهوری اسلامی پس از حمله گروه حماس در هفتم ماه اکتبر گذشته (۱۵ مهر) هشدار داده و خواستار یافتن راهکاری بینالمللی برای مقابله با آن شد.
وبسایت «فکتنامه» با راستیآزمایی هفت ادعای مطرحشده از سوی نامزدهای جانشینی ابراهیم رئیسی در آخرین مناظره آنها در شامگاه ۴ تیر، پنج ادعا را «گمراهکننده»، یک ادعا را «نادرست» و یک ادعا را هم «غیرقابل اثبات» ارزیابی کرده است.
حسین راغفر، اقتصاددان، در تحلیل شعارهای تبلیغاتی نامزدهای حکومت برای جانشینی رئیسی، با اشاره به محدودیتهای اختیارات رئیسجمهوری در قانون اساسی جمهوری اسلامی گفت که در این نظام دو دولت وجود دارد: یکی «اسلحه و زور دارد» و اقداماتش بر معیشت مردم اثرگذار است و دیگری «قدرتی ندارد.»
آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، نقض حکم اعدام توماج صالحی را «تظاهر به نرمش» جمهوری اسلامی با هدف «گمراهکردن جهان» خواند و از ترفند قضایی «رژیم ایران» برای «ساکت کردن دگراندیشان» انتقاد کرد.
احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی سوئدی در خطر اعدام، اعلام کرد در اعتراض به قرار نداشتن نامش از معاوضه اخیر سوئدیهای زندانی در ایران با حمید نوری، دست به اعتصاب غذا میزند.
زندانیان سیاسی عضو کارزار «سهشنبههای سیاه» در بیست و دومین اعتصاب غذای گروهی هفتگی خود در اعتراض به اعدامها، درباره اظهارات علی خامنهای مبنی بر ضرورت بیتوجهی به مبانی حقوق بشر هشدار دادند.
در ادامه تشدید فشارها بر روزنامهنگاران و فعالان صنفی، محمد پارسی، روزنامه نگار منتقد حکومتی، به دادگاه احضار شد و امان جلالی نژاد، معلم زندانی در اهواز، همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیهای ضمن اشاره به «بیرغبتی» عمومی به انتخابات حکومتی در ایران، سوءاستفاده از نام این شورا توسط جناحهای مختلف در جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
رویترز در یک گزارش تحلیلی نوشت که نتیجه انتخابات کاملاً کنترل شده حکومتی، پس از کشته شدن ابراهیم رئیسی در سانحه هلیکوپتر در ماه گذشته، بر جانشینی آیتالله علی خامنه ای، تصمیم گیرنده ارشد ایران تاثیر میگذارد
مادر شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی، روز دوشنبه در ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، میگوید «نزدیک به هفت ماه است دخترم را گرفتهاند و به من خبری از او نمیدهند.»
منابع خبری دوشنبه اعلام کردند پیکر بیجان ایمان پورقلیزاده، سینماگری که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت شده بود، در خانهاش پیدا شده است.
در ششمین روز از اعتصابات کارگران صنایع نفت و گاز، شماری از شرکتهای دیگر نیز به این اعتراضات صنفی پیوستند و روز دوشنبه چهارم تیر منابع خبری اعلام کردند که اعتصاب به «بیش از ۲۰ هزار کارگر در نزدیک به ۹۰ شرکت نفت و گاز» گسترش یافته است.
علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی و عبداللطیف بن رشید الزیانی، وزیر امورخارجه بحرین در تهران دیدار و گفتوگو کردند.
صدها سرمایهگذار مالباخته شرکت «رضایت خودرو طراوت نوین» روز دوشنبه چهارم تیر در مقابل استانداری قزوین تجمع کردند و با شعار «عدالتی ندیدیم، ما دیگه رأی نمیدیم» گفتند که در انتخابات حکومتی جایگزینی رئیسی شرکت نمیکنند.
شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات، روز دوشنبه در اعتراض به وضعیت معیشتی و رسیدگی نشدن به مطالباتشان در چند شهر ایران تجمع کردند.
بارگذاری بیشتر