مهرزاد زارعی، پدر آراد زارعی، از جانباختگان هواپیمای اوکراینی سرنگونشده با موشکهای سپاه پاسداران، به صدای آمریکا گفت: «ما از روزهای اول بر این باور بودیم که رژیم جمهوری اسلامی عامدانه هواپیمای اوکراینی را ساقط کرده و عزیزان ما را به خاک و خون کشیده و قتل عام کرده است. و الان میبینیم بعد از گذشت ۱۶ ماه دولت و دادگاه کانادا اعلام میکند که این عمل، عملی تروریستی بوده. این پیروزی بزرگی برای خانوادهها است.»
ایران در صدد است به منظور جلوگیری از صدمه به تاسیسات حساس خود، «فرماندهی واحد دفاعی-امنیتی هستهای» تاسیس کند همزمان در نشانهای از توافق قریبالوقوع با جامعه بینالملل، تهران به زودی غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم را نیز احتمالا متوقف خواهد کرد.
در میان ۵۹۲ نفری که برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ایران ثبتنام کردهاند، نام ۴۰ زن دیده میشود؛ موضوعی که بار دیگر بحث در مورد مؤنث بودن «رجل سیاسی» را که در اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به آن اشاره شده، باز کرده است.
گروهی از خانوادههای قربانیان نقض حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی در ایران، از جمله خانوادههای اعدامشدگان، خانوادههای جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸، و نزدیکان مسافران هواپیمای مسافربری اوکراینی سرنگونشده توسط سپاه پاسداران، خواستار تحریم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شدند.
آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد که از ۳۰ تا ۳۱ اردیبهشت، ۱۱ هزار و ۲۵۰ نفر دیگر در کشور به کرونا مبتلا شدهاند.
در حالی که کمتر از یک ماه به برگزاری سیزدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری اسلامی در ایران باقی مانده، داوطلبان نامزدی از هر تریبونی برای توجه رای دهندگان استفاده میکنند اما گاهی مانند علی لاریجانی، اظهارات آنها در تناقض با آنچیزی است که در گذشته گفته یا انجام دادهاند.
به نظر میرسد بعد از چهار دهه تمایل به افزایش مشارکت، رهبران جمهوری اسلامی خواستار مشارکت پائینتر هستند تا انتخابات را «مدیریت» کنند. علی افشاری، تحلیلگر سیاسی مقیم واشنگتن، میگوید: «خود نظام جمهوری اسلامی به دنبال مشارکت بالا از جنس انتخابات ۷۶، ۸۸، و ۹۲ نیست و یک انتخابات کنترل شده با مشارکت نه چندان بالا را مطلوب خودش میداند.»
در حالی که بررسی صلاحیت نامزدهای ثبتنام کرده برای سیزدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری در شورای نگهبان ادامه دارد، مقامات نیروی انتظامی و قوه قضاییه درباره انتخابات هشدارهایی دادهاند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه ادعا کرد که قدرتهای جهانی با پایان یافتن تحریمهای عمده علیه ایران موافقت کردهاند. هنوز کشورهای غربی به اظهارات آقای روحانی واکنشی نشان ندادهاند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در حالی فرا میرسد که گفته میشود آمار شهروندان ایرانی که تمایلی به شرکت در انتخابات ندارند در این دوره نسبت به گذشته افزایش یافته است. در این میان برخی از فعالان حقوق اقلیتهای دینی و کنشگران سیاسی، رساتر از گذشته و به صورت علنی، از تحریم انتخابات حرف میزنند.
آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از ۲۹ تا ۳۰ اردیبهشت، ۱۲ هزار و ۴۲۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور تأیید شد.
اکبر خرمدین انگیزه قتل فرزندش بابک را «مشکل اخلاقی» و «فساد» او عنوان کرده بود. حالا با گذشت دو روز، اکبر خرمدین و همسرش به قتل و مثله کردن دامادشان، فریبرز، در سال ۱۳۹۰ و همچنین دخترشان، آرزو خرمدین، در سال ۱۳۹۷ با انگیزه مشابه اعتراف کردهاند.
بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران، از ۲۸ تا ۲۹ اردیبهشت، ۱۲ هزار و ۷۸۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور تأیید شد.
در حالی هنوز لیست نهایی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اعلام نشده، برخی منابع از اعمال فشار نزدیکان ابراهیم رئيسی رئيس قوه قضائیه برای ممانعت از انتشار مطالب انتقادی علیه او در رسانههای داخل ایران خبر میدهند.
نمایندگان حاضر در گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در وین پس از دو هفته مذاکرات بیوقفه، برای مشورت به کشورهای خود بازمیگردند.
احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، گفته «صلاحیت» هر یک از نامزدهای ریاستجمهوری که «تایید شود»، یعنی آن فرد «دست به گناه نمیزند.» برخی کارشناسان معتقدند روسای جمهوری اسلامی ایران را که صلاحیت همگیشان از سوی شورای نگهبان تایید شده، در جایگاهی قرار میدهد که از نظر دینی مختص معصومان است.
طی روزهای گذشته کارزارهای مختلفی برای تحریم انتخابات ریاستجمهوری به راه افتاده است که از آنجمله میتوان به کمپین «رای بی رای» و «رأی نمیدهم» اشاره کرد. مهدیه گلرو فعال سیاسی مقیم سوئد که به تازگی به عنوان سخنگوی کارزار«رای نمی دهم» معرفی شد، با اشاره به اهداف این کارزار به صدای آمریکا گفت که آزمودن تجربه ۴۲ ساله اصلاحطلبی، بیش از پیش ساختار انتخاباتی معیوب نظام و ناتوانی آن از حل مشکلات خرد و کلان کشور را آشکار کرده و دیگر انتخاب بین بد و بدتر معنا ندارد.
تجمع و راهپیمایی صدها کارگر بیکارشده معدن آسمینون در کرمان؛ مقامات وعده میدهند، عمل نمیکنند
عفو بینالملل از مقامات ایران خواست قوانین موجود در قانون مجازات اسلامی مبنی بر جرمانگاری همجنسگرایی را لغو کنند.
تازهترین گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران نشان میدهد رکورد مصرف برق شکسته شده و این روند ممکن است بهزودی موجب نگرانی در تامین برق کشور بشود.
اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از افزایش مجدد فشار بر وکلای دادگستری در ایران، از منع وکالت گرفته تا محکومیت به زندان، است.
۲۳۱ نفر از کنشگران سیاسی و مدنی، حقوقدانان، هنرمندان و خانواده قربانیانی که در زندان و یا اعتراضات سراسری جان خود را از دست دادهاند در ۵۰ شهر و ۲۵ استان ایران با انتشار بیانیهای و اشاره به «نمایشی» بودن انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، خواستار تحریم آن شدند.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان یکشنبه شب در صدا و سیمای جمهوری اسلامی اعلام کرده که از میان ۵۹۲ متقاضی، تنها صلاحیت ۴۰ نامزدی که مدارکشان کامل است، بررسی خواهد شد. عباسعلی کدخدایی گفته است که برای رد شدن از سد شورای نگهبان، «سقف مشخصی» وجود ندارد و «اگر تعداد زیادی هم شرایط لازم را داشته باشند»، تایید صلاحیت میشوند.
همچنین در این ۲۴ ساعت، ۲۸۶ نفر دیگر جان خود را از دست دادند و شمار کل جان باختگان کرونا در ایران به ۷۷ هزار و ۲۲۲ نفر رسید. بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
امسال، قتل علیرضا فاضلی منفرد، جوان همجنسگرای ساکن اهواز در آستانه این روز، بار دیگر توجهها را به مشکلات جامعه دگرباشان جنسی در ایران جلب کرده است. به مناسبت این روز جهانی مبارزه با همجنسگراهراسی، ترنسهراسی و دوجنسگراهراسی با رضوانه محمدی، فعال حقوق دگرباشان جنسی و یاور برادران خسروشاهی، هنردرمانگر از دانشگاه زیگموند فروید برلین و فعال فعال حقوق دگرباشان جنسی درباره وضعیت جامعه دگرباشان جنسی ایران گفتوگو کردهایم.
امروز توییتی در حساب سینا استوی، مدیرعامل صرافی «کریپتولند» با امضای «مرکز بررسی جرایم سازمانیافته سایبری» - وابسته به فرماندهی پدافند سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی - منتشر شد که از دستگیری او با اتهام «اخلال در نظام اقتصادی» با دستور «دادسرای ویژه جرایم اقتصادی» خبر داد.
طی روزهای گذشته اخبار مربوط به آزار سگهای بیسرپرست و زجرکش کردن آنها توسط پیمانکاران شهرداری تبریز در شبکههای اجتماعی جنجالآفرین شده و تجمعات اعتراضی نیز به دنبال داشته است.
شماری از کاربران توئیتر با راهاندازی طوفان توئیتری با هشتگهای «صبا_کردافشاری» و «sabahungerstrike»، از صبا کرد افشاری فعال مدنی زندانی در ایران که از ۸ روز پیش و در زندان قرچک ورامین دست به اعتصاب غذا زده است، حمایت کردند.
به دنبال تشکیل پرونده جدیدی علیه فرزانه زیلابی، وکیل مدافع کارگران هفتتپه، با اتهاماتی همچون «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» وی به دادسرای اهواز احضار شد.
راحله احمدی، مادر صبا کردافشاری، فعال مدنی زندانی در ایران که در اعتصاب غذا بهسر میبرد، در نامهای به دخترش با اشاره به سابقه بیماری گوارشی او، از پیامدهای این اعتصاب غذا ابراز نگرانی کرد.
رئیسی در بیانیهای گفته است که به عنوان یک فرد «مستقل» در انتخابات شرکت می کند تا با اعمال تغییرات در مدیریت اجرایی کشور با «فقر و فساد، تحقیر و تبعیض» مبارزه کند. این در حالی است که او چندین سال تولیت «آستان قدس رضوی» را برعهده داشت که یکی از ثروتمندترین بنیادها در جمهوری اسلامی ایران قلمداد میشود و به دولت ایران پاسخگو نیست. دی ماه سال گذشته، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که نهاد آستان قدس رضوی که زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی ایران اداره میشود، تحت تحریم ایالات متحده قرار گرفته است.
در هفتههای گذشته کارزار فراگیر «نه به جمهوری اسلامی» که از سوی مردم داخل ایران آغاز شد، مورد حمایت کنشگران مخالف جمهوری اسلامی در داخل کشور و همچنین طیف گستردهای از نیروهای اپوزیسیون خارج از کشور و چهرههای شاخص سیاسی و فرهنگی قرار گرفت. مدافعان این کارزار، تحریم انتخابات را یکی از نمودهای این کمپین فراگیر میدانند و آن را نوعی «رفراندوم نرفتن پای نمایش انتخابات» قلمداد میکنند.
خبرگزاری بلومبرگ میگوید که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سال ۲۰۲۰ هر ماه تقریبا سه بار از تاسیسات هستهای ایران بازدید سرزده کرد که این یک رکورد به شمار میرود.
سازمان عدالت برای ایران با ارسال نامهای به ریاست دانشگاه اُبرلین در ایالت اوهایو آمریکا، اقدام مناسب این دانشگاه در رابطه با تدریس محمدجعفر محلاتی، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی، در آن دانشگاه شد. به گفته این سازمان، آقای محلاتی در اختفای کشتار هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ مشارکت داشته است.
اکبر قلیزاده، فعال مدنی ساکن شهریار که پیشتر از سوی دادگاه تجدیدنظر استان تهران به سه ماه و یک روز زندان محکوم شده است، برای سپری کردن دوران محکومیت خود راهی زندان تهران بزرگ شد.
آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از بیست و سوم تا بیست و چهارم اردیبهشت، ۱۰ هزار و ۱۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور تأیید شدند.
بارگذاری بیشتر