لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۵

کرونا در ایران؛ مبتلا شدن ۴ تبعه هند در ساوه و تشکیل کمیته بررسی «مرگ‌های زنجیره‌ای» رزیدنت‌ها


وزارت بهداشت ایران در مورد وقوع موج پنجم کرونا هشدار داده است.
وزارت بهداشت ایران در مورد وقوع موج پنجم کرونا هشدار داده است.

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از بیست و سوم تا بیست و چهارم اردیبهشت، ۱۰ هزار و ۱۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در‌ کشور تأیید شدند.

همچنین در این ۲۴ ساعت، ۲۰۲ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند. به این ترتیب، شمار کل جانباختگان کرونا در ایران به ۷۶ هزار و ۴۳۳ نفر رسید.

بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.

مثبت شدن تست کرونای چهار تبعه هندی در ساوه

علوم پزشکی ساوه از مثبت شدن تست کرونای چهار نفر از کارگران هندی تبار شاغل در یکی از شرکت‌های شهر صنعتی کاوه خبر داد. گفته می‌شود هیچ یک از این افراد، طی یکسال گذشته به هند سفر نکرده بودند و با مسافری از هند نیز تماس نداشته‌اند.

این در حالی است که روز گذشته، فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، نیز از شیوع ویروس جهش یافته کرونای آفریقایی و هندی در هرمزگان و فوت دو نفر در اثر ابتلا به این نوع ویروس خبر داد.

هشدار نسبت به وقوع موج پنجم

ارزیابی آمار اخیر نشان داده است که از ۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت در هر ساعت، ۱۴ نفر از مبتلایان کرونا در ایران جان خود را از دست دادند. اما کاهش شمار موارد ابتلا و فوت نسبت به هفته‌های گذشته، از «پایان موج چهارم» خبر می‌دهد.

با این حال، نگرانی از شیوع گونه‌های جهش‌یافته کرونا ادامه دارد و وزارت بهداشت ایران در مورد وقوع موج پنجم کرونا هشدار داده است.

تشکیل دو کمیته برای بررسی «مرگ‌های زنجیره‌ای» رزیدنت‌ها در ایران

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور از تشکیل دو کمیته برای بررسی مشکلات رزیدنت‌ها (دانشجویان پزشکی تخصصی) و بررسی خودکشی‌های اخیرخبر داد و گفت: «دستیاران شیفت‌بندی‌های سنگینی دارند؛ رزیدنت‌هایی داشتیم که در طول شیفت بیهوش شدند و زیر سرم نجاتشان دادند.»

حسین کرمان‌پور، ضمن اشاره به اینکه حقوق دستیاران پزشکی با کارانه بین دو تا سه میلیون تومان است گفت تمام دستیاران به نوعی درگیر شیفت‌بندی‌های کرونا می‌شوند. بسیاری از آنها مبتلا شده‌اند و تعدادی از این دستیاران هم در مواجهه با ویروس کرونا فوت کردند.

چندی پیش، خبرهایی از خودکشی رزیدنت‌ها توسط همکاران آنها در فضای مجازی پخش شد.

تجربه‌های دوره رزیدنتی در ایران با هش‌تگ‌هایی چون #من_یک_رزیدنتم ، در توییتر به اشتراک گذاشته شد و توجه‌ها را به مشکلات متعدد رزیدنت‌ها و نبود قانون برای این دوره جلب کردند.

علی نیکجو، عضو شورای مرکزی «انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران»، در توییتر علت این مرگ‌های «زنجیره‌ای» را خودکشی دانست.

پس از آن، محمد شریفی مقدم ، دبیر کل خانه پرستار ایران نیز در گفتگو با پایگاه خبری «رکنا»، مرگ مشکوک چند رزیدنت را تأیید کرد.

تبدیل شدن ایران به «صادرکننده» واکسن به دنیا، وعده‌ای که عملی نشد

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران، ابراز امیدواری کرد که «با تحقق وعده‌هایی که داده شده»، بیش از ۷ تا ۱۰ میلیون واکسن وارد کشور شود.

تاکنون میزان واردات واکسن ۳ میلیون و ۱۹۵ هزار دز بوده است.

این در حالی است که سعید نمکی، وزیر بهداشت، در بهمن‌ماه وعده داده بود که تا اریبهشت، ایران به یکی از «قطب‌های مهم تولید واکسن» در منطقه و «صادرکننده‌های‌ این واکسن به جهان» تبدیل شود.

آقای جهانپور همچنین افزود که واکسن‌های داخلی لزوما نیاز به تایید سازمان بهداشت جهانی ندارند. او گفت که این بیشتر به شروط خریدار مربوط است.

XS
SM
MD
LG