لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۱

کرونا در ایران - وضعیت «شکننده» پایتخت و ناکامی بخش خصوصی در واردات واکسن


هرگونه اطلاع‌‌رسانی در مورد واردات واکسن بدون هماهنگی با وزارت بهداشت تخلف محسوب می‌شود
هرگونه اطلاع‌‌رسانی در مورد واردات واکسن بدون هماهنگی با وزارت بهداشت تخلف محسوب می‌شود

آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از ۲۹ تا ۳۰ اردیبهشت، ۱۲ هزار و ۴۲۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور تأیید شد. همچنین در این ۲۴ ساعت، ۲۲۹ نفر جان باختند و شمار کل جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۷۷ هزار و ۹۹۴ نفر رسید. بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.

  • وضعیت «شکننده» تهران و مرگ روزانه ۱۷۰ نفر در پایتخت

علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران، وضعیت تهران را «شکننده» توصیف کرد و گفت در شبانه‌روز گذشته، ۸۵۰ بیمار جدید بستری شدند.

در حال حاضر، ۱۶۰۰ بیمار در بخش‌های ویژه بیمارستان‌های تهران بستری هستند.

مدیرعامل بهشت زهرا نیز پیشتر شمار روزانه جان‌باختگان ویروس کرونا در تهران را به طور متوسط ۱۷۰ نفر اعلام کرد و گفت چهل درصد از افراد فوت شده از کرونا در کشور، در تهران هستند.

  • از دست رفتن جان ۵۰۰ راننده تاکسی بر اثر ابتلا به کرونا

در حالی که واکسیناسیون در ایران، به سنین ۷۵ سال به بالا رسیده است، افرادی که به دلیل شغل خود در معرض ابتلا قرار دارند هنوز باید منتظر بمانند.

مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری می‌گوید از آغاز کرونا ۹ هزار و پانصد راننده مبتلا شده‌اند و پانصد نفر جان باخته‌اند.

بر اساس اولویت‌بندی وزارت بهداشت، راننده‌های تاکسی در اولویت سوم واکسن قرار دارند.

مرتضی ضامنی، با اشاره به روند صعودی ابتلای راننده‌های در موج چهارم کرونا خواستار تسریع در اجرای طرح واکسیناسیون راننده‌ها در کمترین زمان ممکن شده است.

  • منع اطلاع‌رسانی در مورد واردات واکسن پس از مطرح شدن «گم شدن» چند هزار دز

عباس صالحی، وزیر ارشاد و رئیس کمیته اطلاع‌رسانی کرونا، در نامه‌ای به رئیس گمرک ایران هرگونه اطلاع‌‌رسانی در مورد واردات واکسن بدون هماهنگی با وزارت بهداشت را تخلف دانست. آقای صالحی دلیل این ممنوعیت در اطلاع‌رسانی را پیشگیری از «اطلاعات پراکنده و تناقض و سوء‌استفاده جریان‌های معاند نظام و کشور» عنوان کرده است.

در زمینه واردات، اطلاعاتی چون کشور مبدا، شیوه توزیع، میزان تزریق و عوارض واکسن نباید بدون هماهنگی با وزارت بهداشت انجام شود.

پیشتر، دبیرکل جمعیت هلال احمر نیز از دستور منع اطلاع‌رسانی در مورد واردات واکسن توسط وزارت بهداشت خبر داده بود.

در روزهای گذشته، تطبیق آمار واردات و تزریق واکسن در ایران، خلاءهایی را در این روند روشن کرده است.

چندی پیش، محسن دهنوی، نماینده تهران در توییتی از گم شدن «دویست هزار واکسن کرونا» بر اساس آمار سامانه وزارت بهداشت خبر داد که توسط مقامات بهداشتی رد شد.

عدم شفافیت در اطلاع‌رسانی، بروز تخلف‌های مختلف در روند واکسیناسیون و گزارش‌هایی از تخصیص واکسن به افراد ویژه از جمله مسئولان کشور از آغاز واکسیناسیون در ایران خبرساز بوده است.

  • ناکامی بخش خصوصی در واردات واکسن

با پخش خبر توزیع واکسن توسط یک شرکت دارویی در کیش به منظور «رونق گردشگری» که مقامات بهداشتی آن را تکذیب کردند، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز گفت به هیچ بخش خصوصی مجوز واردات واکسن داده نشده است و واکسن از سوی دولت وارد می‌شود.

موضوع واردات واکسن توسط بخش خصوصی همچنان یکی از موضوعات بحث‌برانگیز روز است.

پیشتر، مسعود خوانساری، رییس اتاق بازرگانی تهران گفته بود بروکراسی پیچیده وزارت بهداشت باعث شد فرصت واردات شش میلیون دز واکسن از دست برود.

منتقدان بخش خصوصی می‌گویند پس از آن که اعلام شد واکسن‌ها باید توسط وزارت بهداشت و رایگان توزیع شوند، بخش خصوصی ناکام از به دست آوردن سود اقتصادی، با بهانه «بروکراسی پیچیده» پا پس کشید.

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفته بود شش میلیون دز واکسن‌ وارداتی قرار بود رایگان در اختیار کارگران قرار بگیرد.

XS
SM
MD
LG