روز یکشنبه سی ام خرداد ماه مصادف با روز جهانی پناهجویان است و حمید نوذری، مسئول کانون پناهندگان ایرانی و افغانستانی در برلین، در گفتگو با صدای آمریکا که شرایط پناهجویان در ترکیه و یونان را وحشتناک و فاجعهآمیز اعلام میکند.
خبرگزاری تسنیم از حقانیان پرسیده است انتشار این بیانیه چه تناسبی با وظایف او دارد و در ادامه از اینکه یادداشت این عضو ارشد دفتر خامنه ای باعث شده «اتهام مهندسی انتخابات» بار دیگر متوجه رهبر جمهوری اسلامی شود به شدت انتقاد کرده است.
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی ایران روز یکشنبه ۳۰ خرداد درباره علت بازداشت تعدادی از اتباع افغانستان در مقابل سفارت این کشور در تهران گفت «مشاجره ای» صورت گرفت «که در نهایت مشکل رفع» شد.
شرکت دولتی کوبایی «بیوکوبافارما» با استناد به دادههای اولیه آزمایشهای بالینی فاز آخر اعلام کرد که واکسن کرونای «سوبرانا ۲» این شرکت ۶۲ درصد کارآیی داشته است.
دور ششم مذاکرات میان ایران و قدرتهای جهانی که با هدف احیای توافق هستهای برجام، از شنبه ٢٢ خرداد در وین آغاز شده بود، بدون رسیدن به توافق به پایان رسید.
طی روزهای گذشته، بر اثر شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی به سوی گروهی از کولبران در مناطق مرزی شهرستان بانه یک کولبر کشته و یک کولبر دیگر زخمی شدند.
میزان مشارکت در پرجمعیتترین استان و شهر ایران از میانگین مشارکت سراسری پایینتر بوده است.
با مثبت اعلام شدن تست کرونای ۲۲ نفر از اعضای تیم کشتی فرنگی جوانان ایران، فدراسیون کشتی ایران اردوی این تیم را لغو کرد.
گروهی از کارگران نیروگاه بیدخون در عسلویه در اعتراض به پایین بودن دستمزدها و اجرا نشدن طرح «بیست ده» دست به اعتصاب زدند و محل کار خود را ترک کردند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران از اظهار نظر یک مقام وزارت خزانهداری آمریکا که از رهنمودهای جدید این وزارتخانه در رابطه با ارسال اقلام مربوط به مبارزه با همهگیری کرونا در چند کشور از جمله ایران خبر داده بود، استقبال کرد.
شاهزاده رضا پهلوی، که پیشتر در گفتگوی اختصاصی خود با صدای آمریکا، کمپین «نه به جمهوری اسلامی» را یک کمپین مادر توصیف کرده بود، در توئیتر خود با اشاره به این که مردم ایران «یک صدا» به جمهوری اسلامی «نه» گفتند، نوشت: «مردم ایران در تحریم شجاعانه و تاریخی انتخابات تقلبی ۱۴۰۰، جنبش آزادسازی ایران را به مرحله نهایی رساندهاند.» وی در ادامه افزوده است: «دنیا نباید با این رژیم در حال فروپاشی تعامل کند.»
وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران نتایج انتخابات ریاست جمهوری جمعه ۲۸ خرداد را با چندین ساعت تاخیر اعلام کرد. براساس این نتایج که وزارت کشور دولت حسن روحانی اعلام کرد، از ۲۸.۸ میلیون رای، ابراهیم رئيسی حدود ۱۷.۹میلیون، محسن رضایی حدود ۳.۴ میلیون، عبدالناصر همتی ۲.۴ میلیون و امیرحسین قاضی زاده هاشمی کمتر بیش از ۹۹۰هزار رای آورد.
پس از اعلام نتایج سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران توسط وزارت کشور دولت حسن روحانی و اعلام پیروزی سید ابراهیم رئیسی با مجموع آرای حدود ۱۷.۹ میلیون از ۲۸.۸ میلیون رای به صندوق ریخته شده، برخی پایین بودن رقم شرکتکنندگان را «سقوط جمهوری اسلامی» و «انقلاب آرام» و برخی دیگر نیز مشارکت در انتخابات را «پیروزی سیاسی» دانستهاند.
پیروزی ابراهیم رئیسی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، که در پی اثرگذاری درخواستها برای تحریم انتخابات با نرخ مشارکت پایینتری نسبت به دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری به دست آمد، با واکنشهای مختلفی از سوی مقامات بینالمللی و تعدادی از رهبران جهان همراه شد.
رای گیری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران که از ساعت هفت صبح روز جمعه ۲۸ خرداد در حوزههای انتخابیه داخل و خارج از کشور آغاز شده بود، ساعت ۲ بامداد روز شنبه به پایان رسید. تا ساعت ۱۱ صبح شنبه ۲۹ خرداد نتایج انتخابات اعلام نشده بود اما عبدالناصر همتی، محسن رضایی و امیرحسین قاضی زاده هاشمی سه رقیب ابراهیم رئیسی در پیامهای جداگانه، پیروزی رئيسی را تبریک گفتند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، روز جمعه ۲۸ خرداد با بررسی نوسانات قیمت ارز در ایران، در هفته منتهی به انتخابات ریاست جمهوری، نوشت قیمت ارزهای معتبر خارجی در بازار تهران روندی صعودی گرفته است.
در روزهای گذشته عدهای از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی ایران، خارج از «گراند هتل» وین که محل برگزاری مذاکرات هستهای است تجمع کردند تا به مذاکره قدرتهای جهانی با جمهوری اسلامی ایران اعتراض کنند. اما با آغاز دور ششم مذاکرات در روز شنبه دوازدهم ماه ژوئن، پلیس از معترضان خواست که به نقطهای دورتر بروند.
مایکل روبین، پژوهشگر موسسه «آمریکن انترپرایز»، در مقالهای که در نشریه «نشنال اینترست» منتشر کرده، مینویسد طنزآمیز است که روزنامهنگاران آمریکایی که اشتباه بودن نظرسنجیهای انتخاباتی آمریکا را شاهد بودهاند، نظرسنجیهایی را که حکومت ایران در رسانههای داخلی منتشر میکند باور میکنند. او یادآور میشود که جمهوری اسلامی تنها به خبرنگارانی ویزا میدهد که آماده خودسانسوری باشند و همچنین مینویسد، از خیابانهای شمال تهران نمیشود درباره بقیه کشور خبررسانی کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه ۲۷ خرداد مجوزها و رهنمودهایی را در رابطه با تجارت در امور مرتبط با شیوع کووید-۱۹، از جمله در ارتباط با کشورهایی نظیر ایران، ونزوئلا، و سوریه صادر کرد.
یک شاکی پرونده سعید طوسی، قاری قرآن نزدیک به علی خامنهای، که به تجاوز و آزار جنسی نوجوانانی که نزد او قرآن میآموختند متهم است، در نامهای به ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه و نامزد ریاست جمهوری در انتخابات ۱۴۰۰، با اشاره به اظهارات او در مناظره مبنی بر شنیدن و نادیده گرفتن انتقادها، نوشته است که نه تنها رئیسی برای «رسیدگی عادلانه» به پرونده سعید طوسی «هیچ کاری» نکرده، بلکه به متخلفان «مسئولیت هم داده است» و نحوه برخورد رییس قوه قضاییه با این پرونده «محک خیلی خوبی برای اثبات صدق سخنان» او است.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران، در گفتگو با شبکه «سیانبیسی» در مورد مسائل مختلف، از جمله توافق هستهای میان ایران و شش قدرت جهانی، انتخابات ریاست جمهوری، و مدیریت کرونا در ایران صحبت کرد.
یک روز مانده به برگزاری انتخابات ۱۴۰۰، مقامات ارشد جمهوری اسلامی با ابراز نگرانی از تحریم گسترده انتخابات، از واجدان شرایط میخواهند «با وجود گلهها»، رای بدهند. بر اساس نظرسنجی دولتی ایسپا ۵۸ درصد و بنا بر نظرسنجی گمان حدود ۷۵ درصد مردم در انتخابات شرکت نخواهند کرد.
در حالی که سخنگوی جمعیت هلال احمر روز پنجشنبه ۲۷ خرداد به خبرگزاری ایسنا گفته بود دو میلیون دز واکسن ضد کرونا «برای توزیع به تهران رسید و تحویل مقامات وزارت بهداشت شد»، همان سخنگو در توییتر هلال احمر ایران نوشت به دلیل محدودیت حمل بار تنها یک میلیون دز واکسن به کشور رسیده است.
سخنگوی صنعت برق ایران میگوید که به دنبال انفجار در یک خط انتقال برق ایران به عراق در استان دیالی آن کشور، صادرات برق به عراق از طریق این خط به صفر رسیده است.
وزیر آموزش و پرورش ایران اعلام کرد طی یک سال گذشته، سه میلیون دانشآموز در ایران ترک تحصیل کردهاند. یک کارشناس آموزشی میگوید بدون کمک های پراکنده نیکوکاران، تعداد کودکان بازمانده از تحصیل می توانست دو برابر این رقم باشد.
در حالی که کمتر از دو روز به برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران باقی مانده، خبرهای مختلف حاکی از افزایش آمار شهروندان ایرانی است که تمایلی به شرکت در انتخابات ندارند. از سوی دیگر گروهی از کنشگران جامعه دگرباشان جنسی و جنسیتی داخل و خارج از کشور نیز سخن از تحریم انتخابات میزنند و میگویند با رای دادن تغییری در شرایط حاکم بر ایران ایجاد نمیشود.
وزرای امور خارجه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس روز چهارشنبه ۲۶ خرداد، خواهان گنجاندن برنامه موشکی بالستیک تهران در مذاکرات هستهای قدرتهای جهانی و ایران بر سر احیای توافق هسته ای برجام شدند.
بیش از یکصد فعال سیاسی و مدنی در اعتراض به آنچه «انتخابات مهندسیشده و تحقیرآمیز» خواندهاند، با انتشار بیانیهای گفتهاند همراه با مردم به نقض حاکمیت ملی، استبداد، ارتجاع، بیعدالتی، فساد و دروغ، «نه» میگویند.
فاطمه امان، تحلیلگر ارشد «موسسه خاورمیانه» در واشنگتن، در گفتوگو با صدای آمریکا میگوید، آنچه به عنوان احیای دریاچهها و تالابها مطرح میشود موقتی است و کشورهایی مثل ایران و افغانستان باید به بحران آب به عنوان یک معضل اکوسیستمی نگاه کنند و برای رفع آن بتوانند در این زمینه با هم همکاری کنند، چرا که متاسفانه به واسطه تحولاتی که در این دو کشور در حال وقوع است، فرصت زیادی برای نجات خود از این وضعیت ندارند.
دو روز مانده به برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، سعید جلیلی، و علیرضا زاکانی به نفع ابراهیم رئیسی و محسن مهرعلیزاده به نفع عبدالناصر همتی از شرکت در انتخابات انصراف دادند.
رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی، رافائل گروسی، روز چهارشنبه در اظهاراتی گفت برای احیای توافق هستهای برجام باید منتظر تشکیل دولت جدید در ایران ماند. رافائل گروسی همچنین تأکید کرد که یک توافق نیاز به اراده سیاسی طرفین دارد.
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران روز چهارشنبه ۲۶ خرداد در جلسه هیئت دولت گفت با اینکه «در نقطه پایان تحریم هستیم» اما او نمی داند «چرا این قلم یک ذره کند شده» است.
جبهه اصلاحات ایران که از تشکل های اصلی اصلاح طلبان حکومتی در ایران به شمار می رود اعلام کرد از هیچ کدام از نامزدهای تایید صلاحیت شده حمایت نمی کند.
واکنشها به اظهارات وزیر سابق اطلاعات ایران درباره چگونگی رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ روز سه شنبه ۲۵ خرداد و پس از انتشار ویدیویی منتشر نشده از هاشمی رفسنجانی ابعاد تازهای به خود گرفت.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، روز سه شنبه ۲۵ خرداد در رابطه با دادگاه پرونده هواپیمای اوکراینی گفت که این «پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارسال شده است.»
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، روز سه شنبه ۲۵ خرداد از صدور «قرار ممنوع الخروجی» برای یک تبعه چین در ایران خبر داد.
بارگذاری بیشتر