رسانههای ایران روز دوشنبه به نقل از محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی تهران، گزارش دادند که بابک خرمدین، کارگردان ۴۶ سالهای که جسد تکهتکه شدهاش در سطلهای زباله چند نقطه از پایتخت انداخته شده بود، به دست پدر و مادرش که مردی نظامی و بازنشسته و زنی خانهدار هستند، کشته شده است.
اکبر خرمدین انگیزه قتل فرزندش بابک را «مشکل اخلاقی» و «فساد» او عنوان کرده بود. حالا با گذشت دو روز، اکبر خرمدین و همسرش به قتل و مثله کردن دامادشان، فریبرز، در سال ۱۳۹۰ و همچنین دخترشان، آرزو خرمدین، در سال ۱۳۹۷ با انگیزه مشابه اعتراف کردهاند.
مردم چه میگویند
جزئیات اعلام شده از قتل سه عضو خانواده خرمدین به دست والدین، واکنشهای فراوانی در شبکههای اجتماعی برانگیخته است.
کاربران متعددی که با خانواده خرمدین آشنا هستند، از تجربیات و اطلاعات خود درباره آنها نوشتهاند.
«حامی» خود را «دوست و همسایه قدیمی» آنها معرفی کرده است. او با بیان این که شنیدن این خبر او را آشفته کرده، نوشته است: «ممکن است قضاوت بیجا کنم … حریم آدمها را رعایت نکنم، فقط بدانید کسی که به او میگفتم عمو اکبر، بچههایش را تکهتکه کرده.»
کاربری به نام «اردبیر» با انتشار مصاحبه رکنا با دوست یکی از مقتولان - آرزو خرمدین - به ادعای «تجاوز مکرر پدر به آرزو از کودکی» و «اطلاع مادرش» از این موضوع واکنش نشان داده است.
حسین نوروزی، روزنامهنگار و نویسنده حوزه کودک و نوجوان، با تاکید بر ضرورت مراقبت از کودکان، با اشاره به «انتشار موبهموی قتل و قصابی» و کشیده شدن «همه این جزئیات به گروههای خانوادگی و فامیلی» تلگرام و واتساپ، نوشته است: «هم در اینستاگرام، هم در این گروهها، کودکان زیر زیر ۱۵ و ۱۶ سال هم حضور دارند.»
مانلی در توییتی به اظهارات قاضی پرونده درباره محرز نبودن اختلال روانی پدر و مادر بابک خرمدین، واکنش نشان داده و نوشته منظور «نرمال» بودن کسی که پسر و دخترش را مثله کرده، نیست؛ بلکه این یعنی «قاتل نمیتواند با استناد به اختلال روانی از مجازات فرار کند.»
یکی از کاربران به نتیجهگیریهای کلی از یک واقعه خاص واکنش نشان داده و نوشته است: «این که از داستان بابک خرمدین نتیجه گرفتهاید پدر مادرها فلان هستند، هیچ خوب نیست.» او با اشاره به پروندههایی که فرزند مرتکب قتل والدین شده، تاکید کرده است، آیا در آن موارد باید نتیجه گرفت که «بچهها فلانند؟ این که هیچ کسی را نباید مقدس دانست، یک فکت کلی است، چه پدر و مادر، چه هر کسی دیگر.»
کاربری دیگر با انتشار اظهارات اکبر خرمدین در جلسه علنی بازپرسی، با تاکید بر اشکال و ضعف قانون، گفته «آخرش هم زنش مقصر است» که «بلد نبوده بچه تربیت کند»، «مرد خانواده که اشتباه نمیکند! مقصر زن و بچهاش بودهاند.»