آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد که از ۳۰ تا ۳۱ اردیبهشت، ۱۱ هزار و ۲۵۰ نفر دیگر در کشور به کرونا مبتلا شدهاند.
همچنین در این ۲۴ ساعت، ۲۰۰ نفر جان باختند و شمار کل جان باختگان کووید-۱۹ در ایران از مرز ۷۸ هزار نفر گذشت.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
- آغاز واکسیناسیون افراد ۷۰ سال به بالا، نبود برنامه برای واکسیناسیون نوجوانان
از روز شنبه (اول خردادماه) واکسیناسیون افراد ۷۰ سال به بالا در ایران آغاز میشود.
علیرضا ريیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: «بر اساس تجربه دو هفته اخیر، تصمیم گرفتیم خودمان نوبت دهی کنیم تا ازدحام پشت در مراکز واکسیناسیون اتفاق نیافتد.»
از طرفی، مقامات بهداشتی میگویند برنامهای برای واکسینه کردن افراد زیر ۱۸ سال ندارند.
تاکنون تنها واکسنی که برای نوجوانان تأیید شده است، فایزر است که پس از دستور رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر ممنوعیت واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی، ورودش به ایران منتفی شد.
وزارت بهداشت گفته است که تا پایان شهریور، دانشجویان نیز واکسینه خواهند شد تا سال تحصیلی پیش رو، به صورت حضوری آغاز شود.
- عدم رعایت پروتکلها در امتحانات حضوری
پس از انتشار گزارشها و تصاویری از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در حوزههای امتحانات، زهره الهیان، نماینده تهران، گفت وزیر آموزش و پرورش باید پاسخگو باشد.
خانم الهیان مسائلی از جمله علت عدم رعایت فاصله و ازدحام جلوی در مدارس، عدم استفاده برخی از معلمان از ماسک، نبودن مواد ضدعفونیکننده در برخی از مدارس، و عدم تهویه مناسب و کولر در برخی حوزههای امتحانی را مطرح کرده است.
- واکسیناسیون در صدا و سیما تحت مصوبه جدید ستاد کرونا
پس از انتشار تصاویری از کارت واکسیناسیون کارکنان صدا و سیما در فضای مجازی، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران در توئیتر گفت این اقدام بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا برای «عوامل درگیر در انتخابات» صورت گرفته است . به گفته آقای جهانپور، ۳۰۰۰ نفر مشمول این مصوبه در صدا و سیما هستند.
این موضوع انتقاد تعدادی از کاربران شبکههای اجتماعی را به همراه داشت که میگویند خبرنگاران میدانی هنوز واکسن نزدهاند.
آقای جهانپور در پاسخ به کاربری که پرسید آیا این مصوبه شامل خبرنگاران دیگر رسانهها نیز میشود یا خیر، گفت: «فرقی نمیکند.»
- ادعای علی لاریجانی در مورد مذاکره با چین برای دریافت واکسن
روز گذشته، علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی و از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امسال، در شبکه اجتماعی کلاب هاوس گفت که در مرداد ماه سال ۱۳۹۹، با آن که مسئولیتی نداشت، قول ۱۸ میلیون دز واکسن «با قیمت مناسب» را از چینیها گرفت؛ اما «شک و تردید وزارت بهداشت» مانع انجام این کار شد.
این اظهارات آقای لاریجانی، در فضای مجازی منعکس شد و عدهای از کاربران از سعید نمکی، وزیر بهداشت، و دیگر مقامات وزارت بهداشت خواستار توضیحی در این رابطه شدند.
علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت، در توییتر بدون اشاره به نام آقای لاریجانی، نوشت: «هر دو واکسن ساخت چین، نیمه اول دی ماه (پنج ماه بعد) فاز سوم بالینی را پشت سر گذاشته است و پیش از آن نیز تنها یک میلیون دز در فاز مطالعاتی استفاده شده است.»
- کمبود داروی ضد ویروس «رمدسیویر» در ایران
بنا به گزارشها، داروی رمدسیویر که گفته میشود در کاهش وخامت بیماری کووید-۱۹ مؤثر است در ایران کمیاب شد و به گفته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، در بازار سیاه با مبلغ ۲۵ میلیون تومان به فروش میرود. آقای رئیسی علت کمبود این دارو را تجویز آن به حدود ۱۵۰ هزار نفر به صورت سرپایی عنوان کرده است.
محمدعلی ملکی، قائممقام شرکت روناک دارو که از تولیدکنندههای این دارو است، به «تجارت نیوز» گفته است که قیمت مصوب هر ویال رمدسیویر ۷۰۰ هزار تومان است.
- تأیید موارد ابتلا به گونههای هندی و آفریقایی کرونا در چندین شهر
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، میگوید ۱۷ بیمار مبتلا به ویروس جهش یافته کرونای هندی در کشور شناسایی شده است.
به گفته خانم لاری، شش مورد در بوشهر، چهار مورد در قم، سه مورد در یزد، سه مورد در البرز و یک مورد در آبادان تأیید شده است. همچنین پنج مورد ابتلا به نوع آفریقایی ویروس کرونا در استان هرمزگان مشاهده شده است.
روند بستری در بندرعباس، چابهار، و چند شهر جنوبی دیگر بار دیگر صعودی شده است.