پیکر بیجان شیرئل حییمپور، شهروند اسرائیلی ایرانیتبار، که ۱۵ مهر تروریستهای حماس او را کشتند، پس از گذشت سه هفته پیدا شد.
سربازان و تانکهای اسرائیلی روز دوشنبه، 8 آبان، سه روز پس از آغاز مرحله دوم در جنگ با حماس، از دو جناح به شهر اصلی شمالی غزه حمله کردند.
سخنگوی ارتش اردن روز یکشنبه ۸ آبان گفت این کشور از آمریکا خواسته است که سامانههای پدافند هوایی پاتریوت را در اردن مستقر کند.
در حالی که اوکراین از کشته و زخمی شدن چند نفر در حملات روسیه به بندرهای جنوب این کشور خبر میدهد، وزارت دفاع روسیه میگوید پدافند هوایی آن کشور بیش از ۳۰ پهپاد اوکراینی را در دریای سیاه و شبهجزیره کریمه سرنگون کرده است.
در حالی که ارتش آمریکا روز یکشنبه در واکنش به حمله به پایگاههایش در منطقه بار دیگر مواضع گروههای نیابتی جمهوری اسلامی را در سوریه هدف قرار داد، جمهوری اسلامی ادعا میکند که حملات انجام شده به نیروهای آمریکایی نتیجه «سیاستهای نادرست آمریکا»، از جمله حمایتش از اسرائیل در جنگ علیه حماس، بوده است.
اسرائيل روز دوشنبه به حملات شدید هوایی و توپخانهای در غزه ادامه داد. سربازان اسرائیلی با برخورداری از پشتیبانی تانکها فشار برای ورود به مناطق فلسطینی در غزه را تشدید کردند.
یک جمعیت «خشمگین» در منطقه عمدتا مسلمان داغستان روسیه به فرودگاهی حمله کردند که یک پرواز از اسرائیل روز یکشنبه به آنجا رسید و مقامات را مجبور به بستن این مرکز و تغییر مسیر پروازها کردند.
اسرائیل روز شنبه با انتشار تصاویری از تانکهای جنگی خود در سواحل غربی غزه ۴۸ ساعت پس از دستور حملات زمینی گسترده در سراسر مرزهای شرقی خود، تلویحا از قصد خود برای محاصره شهر غزه در روز یکشنبه خبر داد.
اسرائیل روز یکشنبه، ۷ آبان، سفیر روسیه را احضار کرد تا به میزبانی هفته گذشته هیئتی از گروه شبه نظامی فلسطینی حماس اعتراض کند.
در بیانیه وزارت دفاع اسرائیل آمده است که گالانت به خانوادههای گروگانها گفت: «عملیات زمینی با تلاش برای بازگرداندن گروگان ها در هم آمیخته است.»
دبیرکل سازمان ملل بار دیگر بر درخواست خود برای آتش بس فوری بشردوستانه، آزادی بیقید و شرط همه گروگانها و ارسال کمکهای گسترده به غزه تاکید کرد.
آنتونی بلینکن و جیمز کلورلی، وزیران امور خارجه آمریکا و بریتانیا، روز شنبه ششم آبان در تماسی تلفنی بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید کردند.
دفتر ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا میگوید که او با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه درباره اهمیت ارسال کمکهای فوری بشردوستانه به غزه و حفظ امنیت منطقه گفتگو کرد.
پاپ فرانسیس خواستار آتشبس در جنگ بین اسرائیل و حماس شد و بار دیگر از شبه نظامیان حماس خواست که گروگانهایی که در غزه نگهداری میشوند را آزاد کنند.
وزارت امور خارجه ایالات متحده روز یکشنبه، 7 آبان گفت که آمریکا، عربستان سعودی و سازمان بیندولتی توسعه، متشکل از اتحاد تجاری هفت کشور افریقایی به همراه اتحادیه آفریقا مذاکرات بشردوستانه و آتشبس بین نیروهای مسلح سودان و «نیروهای پشتیبانی سریع» را از سر گرفتهاند.
به گزارش «تایمز اسرائيل» در روز یکشنبه، ارتش اسرائيل میگوید در ادامه عملیات خود تعدادی افراد مسلح حماس را کشت و شماری از تاسیسات متعلق به حماس را تخریب کرد.
وزیر ارتباطات اسرائیل به ایلان ماسک هشدار داد که با تمام امکانات از ارائه خدمات ارتباطی و اینترنتی در نوار غزه جلوگیری خواهد کرد و تا زمانی که حماس تمامی گروگانهای را آزاد نکند روابطش را با استارلینک قطع خواهد کرد.
نتانیاهو در پست دوم در ایکس که حدود ۱۰ ساعت بعد منتشر شد نوشت: «اشتباه کردم» و اضافه کرد که که این سخنانش نباید مطرح میشد و «من از این بابت عذرخواهی می کنم.»
یک آژانس سازمان ملل روز یکشنبه اعلام کرد که هزاران نفر به انبارهای کمک در غزه حمله کردند تا مواد غذایی و «اقلام اساسی برای بقا» را با خود ببرند که نشان از اوج گرفتن استیصال و شکسته شدن نظم عمومی سه هفته پس از آغاز جنگ بین اسرائیل و شبهنظان حماس است که غزه را در کنترل دارند.
به گفته منابع لبنانی و سوری، ارتش اسرائیل مواضع ارتش سوریه و شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی را در منطقه قنیطره در نزدیکی مرز سوریه، با آتش توپخانه هدف قرار داد.
در پی قطع ارتباطات اینترنتی و مخابرات غزه در روز جمعه، سخنگوی ارتش اسرائیل با خودداری از اظهار نظر درباره نقش احتمالی اسرائیل در قطع شبکه ارتباطی غزه، تاکید کرد که این کشور برای محافظت از نیروهایش هر اقدامی لازم باشد انجام خواهد داد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز شنبه ۶ آبان گفت که از تشدید بمبارانهای اسرائیل در غزه غافلگیر شده است. او بار دیگر درخواست یک آتشبس فوری بشردوستانه برای ارسال کمک به منطقه کرد. امارات متحده نیز در این روز حملات زمینی اسرائیل در نوار غزه را محکوم کرد.
در پی قطع خطهای تلفن و اینترنت در غزه، شماری از سازمانهای پزشکی از قطع شدن ارتباط خود با کارکنانشان در منطقه خبر داده و نسبت به تأثیر منفی آن بر کمکرسانی به بیماران و مجروحان هشدار دادهاند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل روز شنبه، ۶ آبان، گفت که نیروهای اسرائیلی وارد مرحله دوم جنگ با حماس در غزه شدهاند.
الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل، روز شنبه ۶ آبان در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «با توجه به بیانیههای شدیدی که از ترکیه میآید، دستور بازگشت نمایندگان دیپلماتیکمان از آنجا را به منظور ارزیابی مجدد روابط میان اسرائیل و ترکیه صادر کردهام.»
ایلان ماسک روز شنبه گفت که استارلینک اسپیس ایکس از پیوندهای ارتباطی در غزه از طریق «سازمانهای امدادرسانی شناخته شده بین المللی» پشتیبانی میکند.
عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهوری مصر، روز شنبه ۶ آبان نسبت به گسترش جنگ اسرائیل با حماس در غزه هشدار داد و گفت این منطقه در خطر تبدیل شدن به یک بمب ساعتی است.
یک گروه لابیگر، روز شنبه ۶ آبان اعلام کرد که خانوادههای گروگانهای اسرائیلی، که توسط شبه نظامیان حماس در نوار غزه نگهداری میشوند، از زمانی که نیروهای نظامی اسرائیل حملات زمینی خود را در داخل قلمرو فلسطین افزایش داده است، نگران عزیزان خود هستند.
هاگاری در یک کنفرانس مطبوعاتی در تلآویو گفت نیروهای اسرائیلی «وارد غزه شدند و عملیات زمینی را که واحدهای پیاده، زرهی و مهندسی و توپخانه با آتش سنگین خود در آن شرکت میکنند، گسترش دادند.»
فایننشال تایمز در گزارشی نوشت که واشنگتن از چین خواسته است تا از روابط خود با ایران و سایر کشورهای خاورمیانه برای ایجاد آرامش و جلوگیری از گسترش درگیری ها با گسترش عملیات زمینی اسرائیل در نوار غزه استفاده کند.
ارتش اسرائیل با همکاری «شین بت»، «عصام ابو رکبه»، رئیس تشکیلات هوایی حماس، را با استفاده از جت های جنگنده به قتل رساند.
وزیر خارجه اسرائیل جمعه شب پنجم آبان، قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با درخواست برای برقراری آتشبس در غزه را رد کرد و آن را «نفرتانگیز» خواند.
همزمان با گسترش عملیات زمینی ارتش اسرائیل در نوار غزه و افزایش احتمال آغاز حمله زمینی اسرائیل به این باریکه، منابع جهانی از کاهش شدید سرعت یا قطعی کامل اینترنت در غزه به علت تخریب شبکههای ارتباطی در پی بمبارانها خبر میدهند.
روزنامه واشنگتن پست روز جمعه در مقالهای به نقل از پنج مقام نزدیک به دولت آمریکا مدعی شد که دولت بایدن از اسرائیل خواسته تا از یک «حمله زمینی بزرگ» خودداری کند و به جای آن یک «عملیات هدفمند» انجام دهد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه با تصویب قطعنامهای غیر الزامآور، خواستار آتشبس فوری و پایدار در اسرائیل و نوار غزه شد. این قطعنامه با ۱۲۰ رای موافق، ۱۴ رای مخالف و ۴۵ رای ممتنع به تصویب رسید.
کمیته سازمان ملل در مورد نژادپرستی مستقر در ژنو، روز جمعه، در بیانیهای نسبت به افزایش اظهارات تنفرآمیز نژادپرستانه و تحقیرآمیز علیه فلسطینیها توسط برخی از اسرائیلیها، از جمله مقامات ارشد اسرائیلی، از زمان حملات ۷ اکتبر حماس ابراز نگرانی کرد.
بارگذاری بیشتر