دفتر ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا میگوید که او با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه درباره اهمیت ارسال کمکهای فوری بشردوستانه به غزه و حفظ امنیت منطقه گفتگو کرد.
در بیانیه روز یکشنبه، ۷ آبان دفتر سوناک آمده است: رهبران دو کشور «تاکید کردند که در تلاش برای رساندن غذا، سوخت، آب آشامیدنی و داروهای ضروری به نیازمندان و خارج کردن اتباع خارجی» با یکدیگر همکاری کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، آنها نگرانی مشترک خود را در مورد خطر گسترش تنش در منطقه، به ویژه در کرانه باختری ابراز کردند. نخستوزیر بریتانیا و رئیسجمهوری فرانسه یکدیگر را در جریان گفتگوهایی قرار دادند که با رهبران منطقه در باره اهمیت تلاش برای تضمین ثبات منطقهای داشتهاند.
در این بیانیه آمده است که سوناک و مکرون تاکید کردند که نباید آینده بلندمدت منطقه و به ویژه نیاز به راه حل دو کشوری از نظر دور بماند.
در همین حال، به گزارش هاآرتص، اسرائیل دومین خط لوله از سه خط لوله آب را که آب نوار غزه را تأمین میکند، باز کرد و اکنون در مجموع نزدیک به ۲۹ میلیون لیتر در روز به اراضی تحت کنترل حماس سرازیر میشود.
بنا به این گزارش، عرضه این مقدار آب در روز کمی بیش از نیمی از حدود ۴۹ میلیون لیتر در روز است که اسرائیل قبل از جنگ عرضه میکرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز شنبه، ششم آبان، گفت که از «تشدید بیسابقه» بمبارانهای غزه توسط اسرائیل متعجب شده است و تأکید کرد که این موضوع ارسال کمکهای بشردوستانه به این منطقه را «تضعیف» میکند.
او در بیانیهای گفت: «من در روزهای اخیر نسبت به اجماع فزایندهای که در جامعه بینالمللی، از جمله کشورهای حامی اسرائیل، در مورد نیاز به توقف دستکم موقت حملات برای تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه و آزادی گروگانها و تخلیه اتباع خارجی، امیدوار شده بودم.»
حماس در روز ۷ اکتبر اسرائیل را هدف حملات موشکی قرار داد که دستکم ۱۴۰۰ کشته برجای گذاشت و بیش از ۲۰۰ نفر، از جمله کودکان، زنان و سالمندان را گروگان گرفت. اسرائیل در واکنش غزه را هدف حملات هوایی، زمینی و دریایی قرار داد و روز گذشته از دومین مرحله جنگ با هدف محو حماس خبر داد.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا، ژاپن و اسرائیل حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.