لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۰

ارتش اسرائیل: هر اقدامی لازم باشد انجام می‌دهیم؛ دیدار نمایندگان حماس و باقری کنی در مسکو


شلیک سامانه پدافند هوایی «گنبد آهنین» در مرکز اسرائیل برای رهگیری موشک پرتاب‌شده از نوار غزه. شنبه ۶ آبان
شلیک سامانه پدافند هوایی «گنبد آهنین» در مرکز اسرائیل برای رهگیری موشک پرتاب‌شده از نوار غزه. شنبه ۶ آبان

در پی قطع ارتباطات اینترنتی و مخابرات غزه در روز جمعه، سخنگوی ارتش اسرائیل با خودداری از اظهار نظر درباره نقش احتمالی اسرائیل در قطع شبکه ارتباطی غزه، تاکید کرد که این کشور برای محافظت از نیروهایش هر‌ اقدامی لازم باشد انجام خواهد داد.

دریاسالار دانیال هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، در پاسخ به این پرسش که آیا اسرائیل در حمله زمینی که جمعه شب آغاز شد، شبکه تلفن همراه را قطع کرده است، گفت: «ما کاری را که باید برای امنیت نیروهای‌مان انجام دهیم - چه موقت باشد و چه دائم - به هر اندازه‌ای که نیاز داشته باشیم، انجام می‌دهیم.»

اما در میدان دیپلماسی، روز جمعه یک نماینده جمهوری اسلامی با نمایندگان حماس در مسکو دیدار کرد. به گزارش آسوشیتدپرس این دیدار تاکیدی بر تلاش‌های روسیه برای گسترش نفوذ خود به‌ عنوان میانجی در مناقشه جاری اسرائیل و حماس به شمار می‌رود.

علی باقری کنی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در این دیدار بر ضرورت آتش‌بس، رفع محاصره نوار غزه، و ارائه کمک‌های بشردوستانه تاکید کرد.

پیش از این دیدار، نمایندگان حماس با دیپلمات‌های روسی درباره آزادی گروگان‌ها و تخلیه اتباع خارجی‌ از غزه گفت‌وگو کردند.

به گزارش آسوشیتدپرس روسیه تلاش می‌کند خود را در جنگ اسرائیل با حماس به عنوان میانجی جلوه دهد و پوتین، رئیس جمهوری روسیه، مدعی است که مسکو به دلیل روابط دوستانه خود با اسرائیل و فلسطینی‌ها می‌تواند در این بحران میانجی‌گری کند. به نوشته آسوشیتدپرس دست‌کم ۱۹ شهروند روسیه در جنگ اخیر میان اسرائیل و حماس کشته شده‌اند. همچنین روسیه خود درگیر جنگی است که از اسفند ۱۴۰۰ و به دنبال تهاجم تمام‌عیار پوتین به همسایه اروپایی خود آغاز شده و تاکنون ادامه داشته است.

آسوشیتدپرس می‌گوید که این اقدام نشان دهنده تمایل روسیه برای گسترش نفوذ و ایفای نقش دیپلماتیک در منطقه و در روابط رو به رشد خود با جمهوری اسلامی، آن هم در بحبوحه جنگ این کشور با اوکراین است.

اما در شرایطی‌که روسیه بر لزوم حفظ تماس با همه طرف‌ها تاکید دارد، قطعنامه پیشنهادی روسیه ـ بدون نام بردن از حماس در محکومیت خشونت علیه غیرنظامیان ـ در شورای امنیت، رد می‌شود و اسرائیل نیز میزبانی حماس توسط روسیه را محکوم می‌کند و آن را آشکارا حمایت از تروریسم می‌داند.

لیور حیات، سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل، پیش‌تر در شبکه «ایکس» نوشت: «حماس یک سازمان تروریستی بدتر از داعش است. دستان مقامات ارشد حماس آغشته به خون بیش از هزار و ۴۰۰ اسرائیلی است که سلاخی، کشته و سوزانده شدند. آنها همچنین مسئول ربودن بیش از ۲۲۰ اسرائیلی از جمله نوزادان، کودکان، زنان و سالمندان هستند.»

او دعوت مسکو از مقامات ارشد حماس را «اقدامی ناپسند در حمایت از تروریسم» و «مشروعیت بخشیدن به جنایات تروریست‌های حماس» خواند و خواستار اخراج سریع آن‌ها شد.

آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبه‌نظامی حماس را، که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کرده‌اند.

منابع: رویترز و آسوشیتد‌پرس

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG