شاهزاده رضا پهلوی درگفتگوی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا درباره حضور نوجوانان و جوانان در صحنه اعتراضات ایران گفت: «این نظام از ابتدا منفعت ملی را در نظر نداشت و حالا با جرقهای که زده شده، نسل امروز از تجربیات چهل سال گذشته درس گرفته، افقهای پیشرو را به خوبی میبیند و میداند چه میخواهد.»
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی چهرههای معروف ایرانی داخل کشور و هنرمندانی که از اعتراضات دفاع کردهاند را به مصادره دارائیهایشان تهدید کرد.
جاستین ترودو روز دوشنبه اعلام کرد که کانادا «دهها» فرد و نهاد ایران، از جمله «پلیس امنیت اخلاقی»، را تحریم میکند. ساعاتی پیش از آن نیز آلمان سفیر جمهوری اسلامی در برلین را در رابطه با «سرکوب معترضان» احضار کرد.
یک عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف تهران، برخلاف برخی از اظهارات مقامات جمهوری اسلامی، گفته است که در اعتراضات جاری گزارشی مبنی بر «خسارتهای وارده» به اصناف به اتاق اصناف تهران داده نشده است.
دهمین روز از اعتراضات سراسری در ایران صبح دوشنبه از سر گرفته شد. قطعی اینترنت همچنان ادامه دارد و مقامات جمهوری اسلامی با نسبت دادن اعتراضات به «دشمن» چهرههای ورزشی و هنری را به مصادره اموال تهدید کردند. همزمان آلمان سفیر جمهوری اسلامی در برلین را در رابطه با «سرکوب معترضان» احضار کرد.
آلمان روز دوشنبه سفیر جمهوری اسلامی ایران در برلین را در اعتراض به سرکوب معترضان در ایران به وزارت امور خارجه احضار کرد.
در حالی که ماموران امنیتی و انتظامی در روزهای گذشته با خشونتی عریان با معترضان به کشتهشدن مهسا امینی برخورد کردهاند، وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی گفته است نیروی انتظامی در روزهای اخیر «بسیار بسیار خوب» و «مناسب» عمل کرده است.
همزمان با ادامه اعتراضات در ایران در شامگاه یکشنبه و بامداد دوشنبه، گردهماییهای اعتراضی متعددی نیز در شهرهای مختلف جهان در حمایت از معترضان داخل کشور برگزار شد.
سردار آزمون، بازیکن تیم ملی فوتبال ایران، روز یکشنبه در استوری اینستاگرام خود نوشت که دیگر «حتی به قیمت خط خوردن از تیم ملی» سکوت نخواهد کرد و آن هم «فدای یک ار موی زنان ایرانی.» او در ادامه این پست نوشته است: «شرم بر شماها که آدمها رو به این راحتی میکشین. زندهباد زنان ایرانی.»
جوزپ بورل همچنین از جمهوری اسلامی خواسته شمار دقیق کشتهشدگان و بازداشتیها را اعلام و تمام معترضان مسالمتجو را آزاد کنند.
جمعی از فعالان جامعه دگرباشان جنسی و جنسیتی ایران با صدور بیانیهای حمایت خود را از اعتراضات مدنی مردم ایران اعلام کردند.
اعتراضات سراسری برای هشتمین شب پیاپی در شهرهای ایران ادامه دارد. شماری از مردم مناطق مختلف تهران، اصفهان، شیراز، انزلی و سقز با شعارهای «مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر بسیجی»، «ما همه با هم هستیم» و «زن، زندگی، آزادی» در خیابانها حضور دارند.
روزنامه واشنگتنپست در مقالهای مینویسد «رژیمهای سرکوبگری مانند ایران و روسیه با این فرض عمل میکنند که اگر اشتباه (خود) را بپذیرند، و اجازه هرگونه مخالفت یا اعتراض را بدهند، ممکن است جامعه از هم بپاشد.»
وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی از قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواسته است تا با افراد دستگیر شده «عبرتآموز» برخورد کند و همزمان رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران گفته است که مقامات قضایی «اقاریر» افراد دستگیرشده را لحاظ کنند.
در دومین هفته از اعتراضات سراسری به مرگ تحت بازداشت مهسا امینی، برخی دیگر از هنرمندان و ورزشکاران ایرانی با از فعالیتهای خود کنارهگیری کردند و یا پیامهایی اعتراضی منتشر کردند.
کریم سجاد پور روز یکشنبه در توئیتیهایی نوشت که با ایلان ماسک، درباره استارلینک در ایران صبحت کرد و ایلان ماسک گفته است که استارلینک اکنون در ایران فعال شده است اما این مستلزم استفاده از پایانه ها در داخل کشور است .
شبکه خبری «سیانان» میگوید مقامات جمهوری اسلامی ایران امیدوارند که با محدود کردن اینترنت بتوانند اعتراضات اخیر را که تازهترین موج اعتراضات سراسری در سال های اخیر در ایران است کنترل کنند.
همزمان با ادامه اعتراضها در ایران و حمایت جهانی از معترضان ایرانی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی سفرای بریتانیا و نروژ را احضار کرد.
همزمان با گسترش اعتراضات خیابانی در ایران و همبستگی جهانی با معترضان، روزنامه بریتانیایی «گاردین» این اعتراضها را هشداری جدی و «احتمالاً آخرین فرصت» برای جمهوری اسلامی دانست.
نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران با انتشار توییتی برخورد حکومت جمهوری اسلامی با معترضان را «وحشیانه» توصیف کرد.
جمعی از وکلای برجسته با اشاره به «روند غیر انسانی سرکوب و کشتار در ایران» خطاب به سازمان ملل و دولتهای دموکراتیک دنیا بیانیهای منتشر کردند و خواستار تشکیل فوری «کمیسیون حقیقتیاب» شدند.
در پی اعتراضها در ایران و کشتهشدن دهها تن توسط ماموران حکومتی، حدود یکصد تن از هنرمندان و سینماگران بیانیه دیگری را تحت عنوان «تفنگت را زمین بگذار» منتشر کردند.
یک عضو اتاق بازرگانی ایران اعلام داشته است که «قطعی اینترنت» تا «۴۰ درصد» بر «روند فعالیت» بنگاههای اقتصادی کشور تاثیر میگذارد و باعث «افت فعالیت اقتصادی» آنها میشود.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز شنبه مواضع گروههای کُرد مستقر در کردستان عراق را هدف حملات توپخانهای قرار داد.
عده پرشماری از شهروندان که گفته میشود خانوادههای بازداشتشدگان روزهای اخیر هستند، در مقابل زندان اوین تجمع کردهاند و با وجود تهدیدهای مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی برای «برخورد قاطع»، اعتراضات سراسری ادامه دارد.
سازمان عفو بینالملل روز شنبه دوم مهرماه با انتشار بیانیهای از جامعه جهانی خواست نسبت به سرکوب خونین اعتراضها در ایران واکنش نشان دهد.
یک هفته پس از آغاز اعتراضات عمومی به مرگ در بازداشت مهسا امینی، حجاب اجباری و شیوه حکمرانی در ایران که با سرکوب شدید مواجه شده اما همچنان ادامه دارد، مطبوعات و نشریات داخلی رویکردی محافظهکارانه در پیش گرفتهاند و بیشتر روی به «نصیحت مردم» آوردهاند نا «خطاب قرار دادن حاکمیت.»
شماری از کاربران ایرانی توییتر، در کارزاری آنلاین، توییتهایی با آغاز «برای» و با استفاده از هشتگ «مهسا امینی» از نقض حقوق بشر گسترده ایرانیان توسط جمهوری اسلامی و ظلمهایی که توسط حکومت بر مردم تحمیل شده، مینویسند.
به گفته علی کریمی، اتحاد میان ایرانیان در تظاهرات جاری نشان داد کلیشههای رایج علیه اقوام ایرانی اشتباه هستند.
اعتراضهای ضد حکومتی در ایران که از روز شنبه ۲۶ شهریور در پی کشتهشدن مهسا امینی در شهرهای مختلف آغاز شد همچنان ادامه دارد و مقامهای جمهوری اسلامی با تهدید و هشدار به این اعتراضها واکنش نشان میدهند.
پس از آنکه ایلان ماسک، کارآفرین آمریکایی از فعال شدن «اینترنت ماهوارهای» بر فراز آسمان ایران خبر داد، گزارش رسانههای داخلی حاکی از فیلتر شدن سایت مجموعه «استارلینک» برای جلوگیری از ثبت سفارش شهروندان توسط برخی اپراتورها است.
روز جمعه ۲۳ سپتامبر، ایرانیان مقیم واشنگتن دی سی، ویرجینیا، و مریلند در نزدیکی ساختمان یادبود لینکلن در واشنگتن دی سی تجمع کردند و با سر دادن شعار، با اعتراضات مردمی در ایران اعلام همبستگی کردند.
روزنامه گاردین چاپ بریتانیا، با درج عکسهایی از مهسا امینی و همچنین اعتراضات اخیر در ایران، به بررسی این موضوع پرداخته که چگونه ایران بعد از فوت مهسا امینی، به خروش آمده است. گاردین در ابتدا از قتل مهسا امینی نوشته و اینکه هزاران نفر در مراسم خاکسپاری این زن ۲۲ ساله، در شهر سقز شرکت کردند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز جمعه خواستار «تحقیقات فوری، بیطرفانه، و موثر از سوی یک مقام صالح مستقل» درباره مرگ مهسا امینی شد.
در حالی که برخی چهرههای سرشناس خواستار حمایت ارتش از مردم در برابر نیروهای امنیتی شدهاند، این نهاد نظامی با انتشار بیانیهای از «فرماندهی نظامی» جمهوری اسلامی حمایت کرد.
ایلان ماسک، کارآفرین آمریکایی، روز جمعه با انتشار توییتی از فعال شدن اینترنت ماهوارهای استارلینک خبر داد.
بارگذاری بیشتر