با وجود تلاش مقامات برای تطمیع کارگران و جلوگیری از پیوستن آنها به اعتصابات، تصاویر منتشر شده از شرکت نیشکر هفتتپه نشان میدهد شمار قابل توجهی از کارگران از کار دست کشیدهاند و در محوطه این شرکت تحصن کردهاند.
بنا بر گزارشهای شهروندی، کارکنان کارگاه مرکزی مجتمع گازی پارس جنوبی در عسلویه و کارگران صنعت نیشکر هفتتپه از روز سهشنبه ۲۶ مهر به اعتصابات سراسری پیوستند.
یک ماه پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی و آغاز اعتراضات سراسری در ایران، گزارشها حاکی از تداوم اعتراضات در چند شهر، اعتصابات در فولاد نیریز یزد، و آژیر خطر در زندان غزلحصار است. اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه تحریمهای تازهای را علیه جمهوری اسلامی به دلیل نقض حقوق بشر وضع کرد.
یک ماه پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی، اعتراضات سراسری و اعتصابات برخی اصناف و کارگران ادامه دارد.
طبق بیانیه، بسیاری از خانوادههای داغدار گفتهاند تحت فشار نیروهای امنیتی مجبور به اعتراف ساختگی مبنی بر خودکشی فرزندانشان شدهاند.
این دانشآموز مدرسه شاهد اردبیل در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا درست بودن خبر کشته شدن یکی از دختران این دبیرستان در پی خونریزی داخلی ناشی از ضرب و جرح در مدرسه را تایید کرد.
۴٣ نهاد حقوق بشری روز دوشنبه با امضای بیانیهای مشترک خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره ایران شدند.
پلیس امنیت اخلاقی جمهوری اسلامی و رئیس آن، وزیر اطلاعات، رئیس پلیس امنیت سایبری، و سازمان بسیج مستضعفین از جمله تحریمشدگان هستند.
رضا حقیقتنژاد، روزنامهنگار شاغل در رادیوفردا، بامداد دوشنبه ۲۵ مهر بر اثر ابتلا به بیماری سرطان در ۴۵ سالگی در برلین درگذشت.
یک روز پس از آتشسوزی در زندان اوین تهران، برخی از روزنامههای ایران این سوژه را در تیتر نخست خود بازتاب دادند و توجه ویژهای به آن شب پر التهاب پایتخت نشان دادند. در مقابل برخی دیگر از روزنامهها این موضوع را در حد تیتری کوچک و یا ارجاع به صفحات میانی، تقلیل دادند.
پس از آنکه اعلام شد رسول خادم، قهرمان کشتی آزاد جهان در پی حمایت از اعتراضات سراسری «احضار» و گذرنامه او «توقیف» شده است، علی کریمی بار دیگر از او اعلام حمایت کرد.
بازار تهران در منطقه شوش و خیابان «فداییان اسلام» در تهران، عصر یکشنبه صحنه اعتراضات مردمی و تیراندازی مأموران حکومتی بود.
علیاصغر سپهری، برادر فاطمه سپهری، روز یکشنبه ۲۴ مهر با انتشار ویدئویی اعلام کرد که این خانواده «بهشدت نگران وضعیت» این فعال سیاسی بازداشتشده در مشهد هستند.
فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد گزارشها درباره زندان اوین را که در آن «چند شهروند فرانسوی به صورت خودسرانه نگهداری میشوند» با نهایت دقت پیگیری میکند.
روزنامه جروزالمپست روز شنبه از مشارکت حزبالله و حشد شعبی در سرکوب معترضان ضدحکومتی ایرانی خبر داد.
به دنبال رویدادهای مرگبار شنبه شب در زندان اوین، ناهید دلیلی همسر شهاب دلیلی، زندانی دوتابعیتی که در اوین زندانی است به صدای آمریکا گفت او با همسرش حرف زده و این زندانی دوتابعیتی سالم است.
نشریه پولیتیکو روز دوشنبه به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد آمریکا تحریمهای بیشتری علیه ایران وضع میکند.
در کنار روایتهای تکاندهنده از اتفاقات زندان اوین تهران، قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران نیز سرانجام تایید کرد که دست کم «۴ نفر» از زندانیان در حادثه شامگاه شنبه بیست و سوم شهریورماه، کشته شدند.
گزارش «کمیته حقیقتیاب» مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی، که برای بررسی پرونده مرگ مهسا امینی در بازداشتگاه نیروی انتظامی تشکیل شده بود، صبح یکشنبه در مجلس قرائت شد و بار دیگر روایت مقامات حکومتی را تکرار کرد.
آتنا دائمی فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی سابق در گفتگو با صدای آمریکا آتش سوزی امشب اوین را ادامه اتفاقات روز گذشته دانست و گفت: « روز گذشته خبردار شدم که در بند ۷ زندان اوین نیروهای امنیتی مسلح مستقر شده و شعار حیدر حیدر سر میدادند.»
گاردین در پی خبر آتش سوزی بزرگ در زندان اوین نوشت :«آتش نشانان در حال مهار آتش سوزی در زندان اوین تهران، پایتخت ایران هستند. از اوین صدای تیراندازی و زنگ خطر شنیده شد. زندانیان سیاسی در اوین نگهداری می شوند.»
نیویورک تایمز در گزارش تحقیقی خود از شاهدان عینی و بررسی ده ها ویدیوی دریافتی از صحنه خونین سرکوب نمازگزاران زاهدان در هشتم مهرماه، آن را یک قتل عام دانسته است.
در حالی که برخی شهرهای ایران روز جمعه نیز صحنه اعتراضات مردمی بود، شمار گزارشها و تصاویر ارسالی و منتشر شده در شبکههای اجتماعی، احتمالا به دلیل اختلال شدید و قطعی گسترده اینترنت در ایران، کاهش قابل توجهی داشته است.
کمیسیون ایالات متحده آمریکا در امور آزادی مذهبی بینالمللی روز جمعه با انتشار بیانیهای خواستار تشکیل یک کمیسیون تحقیق در سازمان ملل متحد به پیشگامی دولت جو بایدن برای بررسی سرکوب، بازداشت، و کشتن زنان ایرانی معترض به حجاب اجباری توسط جمهوری اسلامی شد.
پس از کشته شدن نیکا و سارینا، چهره آنان نماد یک قیام ملی برای سرنگونی جمهوری شده. قیامی که هزاران جوان در صف مقدم آن هستند.
سازمان «عدالت برای ایران» با انتشار نام ۲۰۰ تن از مقامهای جمهوری اسلامی، مظنون به دخالت در سرکوب معترضان در هفده استان کشور، از مردم ایران برای تکمیل پرونده آنها کمک خواسته است.
برادر حسین رونقی میگوید که حال او وخیم و جانش در خطر است. حسن رونقی جمعه با انتشار توییتی از وخامت حال او خبر داد و نوشت: در طی تماس تلفنی با خانواده به او گفتهاند که شرایط حسین در زندان وخیم و خون بالا آورده است.
بارگذاری بیشتر