در مقالهای در رویترز آمده است که نیلوفر حامدی، روزنامهنگار ایرانی کارشناس حقوق زنان، سالها روایتگر زندگی زنان بود. انتشار عکس مهسا در کما، جهان را با این داستان همراه کرد.
در بیست و پنجمین شامگاه اعتراضات سراسری ایران، معترضان در شماری از شهرها از جمله سنندج و قم برای اعتراض در خیابانها حضور دارند. گروهی از شهروندان مخالفتشان با جمهوری اسلامی را با روشهای ابتکاری جدید به نمایش میگذارند و اعتراضات دانشآموزی به دبستانها رسیده است.
یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در رابطه با تازهترین گزارش آژانس مبنی بر نصب چند آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «دقیقاً به همین علت است که دولت بایدن مایل است به اجرای کامل برجام بازگردد.»
با پیوستن کارگران نفت و پتروشیمی به جنبش اعتراضی در ایران و بالا رفتن شمار قربانیان سرکوب، رسانهها در آمریکا، اروپا و دیگر نقاط جهان، توجه و پوشش گستردهتری به بحران ایران نشان دادهاند.
در بیستوپنجمین روز از اعتراضات سراسری، کارکنان شرکت پالایش نفت آبادان از کار دست کشیدند و به اعتصابات صنایع نفت و پتروشیمی پیوستند. شاهدان عینی در سنندج نیز به صدای آمریکا گفتهاند که نیروهای امنیتی در شهرک بهاران به سوی خانههای مردم شلیک کردهاند.
اعتراضات ضدحکومتی در شهر سنندج، که پس از کشتهشدن مهسا امینی آغاز شد، وارد چهارمین هفته خود شد درحالیکه طبق گزارشها سرکوب شدید شهروندان این شهر ادامه دارد.
پدر این فعال حقوق بشر به صدای آمریکا گفت، فردی که پسرش را در زندان دیده به او گفته است «وضعیت حسین خیلی وخیم است.»
وزیر خارجه فرانسه روز سهشنبه یازدهم اکتبر تایید کرد که پنج تن از اتباع این کشور در ایران در بازداشت به سر میبرند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی محرمانه اعلام کرده است که ایران غنیسازی اورانیوم با سانتریفیوژهای پیشرفته نسل ششم را در نیروگاه نطنز آغاز کرده و اکنون قصد دارد از این هم فراتر برود.
صندوق کودکان سازمان ملل در بیانیهای از ادامه گزارشها درباره کشته، زخمیشدن و بازداشت کودکان و نوجوانان در ناآرامیهای ایران ابراز نگرانی عمیق کرد. یونیسف در این بیانیه نوشته است: «ما با خانوادههای کشتهشدگان و مجروحان ابراز همدردی میکنیم.»
بر همین اساس، فعالان سیاسی و تحلیلگران، آغاز و تداوم اعتصاب در صنعت نفت را مهمترین رخداد اعتراضات سراسری اخیر میدانند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه با انتشار دو توییت جدید بار دیگر از اعتراضات ایرانیان علیه جمهوری اسلامی حمایت کرد.
اعتراضات سراسری در شامگاه دوشنبه برای چهارمین هفته متوالی در چند شهر جریان دارد و گزارشهای شهروندی حاکی از آن است که در شهرهای ثلاث باباجانی، مرودشت، سنندج، و همدان مردم به خیابانها آمدهاند.
نشریه بلومبرگ در مقالهای از امکان حمایت بیشتر از تظاهرات زنان و دختران ایرانی در ابعاد جهانی مینویسد و خواستار اقدامات عملی دولتمردان در قبال این کارزار شدهاست.
با اوجگیری اعتراضهای سراسری در ایران و بالا رفتن شمار قربانیان سرکوب، رسانهها در آمریکا، اروپا و دیگر نقاط جهان، گزارشها و تفسیرهای بیشتری به بحران ایران اختصاص دادهاند.
تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، در خلال گفتوگو درباره حکم جدید این مدافع حقوق بشر گفت که بند زنان زندان اوین همزمان با اعتراضات سراسری ایران، «پذیرای زندانیان جدید است.»
اعتراضات سراسری ایران در بیست و چهارمین روز با اعتراضات دانشآموزی و دانشجویی با شعارهایی تازه در چند شهر از سر گرفته شد.
همزمان با بیست و چهارمین روز از اعتراضات سراسری در ایران، اعتصابات در صنایع نفت و پتروشیمی ایران آغاز شد.
با کشتهشدن ژینا، دختر کُرد ٢٢ ساله اهل سقز، شهرهای عمدتا کردنشین واقع در شمال غرب و غرب ایران صحنه تظاهرات بسیار شدیدی علیه حاکمیت جمهوری اسلامی بودهاند.
بیست و چهارمین روز از اعتراضات سراسری در ایران علاوه بر تجمعهای دانشجویی، با اعتصابات در صنعت نفت و پتروشیمی همراه شده و روز دوشنبه پتروشیمیهای بوشهر، دماوند، و هنگام در عسلویه، پتروپالایش کنگان و همچنین فاز دوم پالایشگاه آبادان از کار دست کشیدهاند.
دولت بریتانیا روز دوشنبه در بیانیهای از تحریم پلیس امنیت اخلاقی و هفت مقام سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
گزارشهای غیررسمی حاکی از بروز ناآرامی در زندان لاکان رشت و «شورش» زندانیان در این زندان است.
همزمان با ادامه اعتراضات در ایران و سانسور این اعتراضات در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، باربد بابایی کارگردان و مجری، اعلام کرد که از این سازمان خداحافظی میکند. در چهار هفته اخیر چندین مجری و چهره سرشناس از قطع همکاری خود با صدا و سیما خبر دادند.
بر اساس حکم غیابی دادگاه انقلاب اسلامی تهران، نرگس محمدی علاوه بر دو سال ممنوعیت خروج از کشور، به جمعآوری زباله در مناطق خالی از سکنه محکوم شد.
گروهی از مادران پارک لاله با حمایت از اعتراضات سراسری ایران تأکید کردند که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت، «کاسه صبر جوانان شجاعمان لبریز شد» و «همچنان پس از سه هفته یکصدا در سراسر ایران آزادی را فریاد میزنند.»
شاهدان عینی میگویند اعتراضات دانشآموزی در شهر فردیس در استان البرز با شعار «زن زندگی آزادی» و «آزادی آزادی آزادی» حکایت دارد و یک منبع مطلع نیز به صدای آمریکا گفت مقامات دادسرای اوین با وجود دستور کتبی «مرجع قضایی» از ملاقات حسین رونقی با والدینش جلوگیری میکند.
مرجانه ساتراپی خالق رمان مصور «پرسپولیس» در گفتگویی با روزنامه گاردین، اعتراضکنندگان ایرانی را «زیبا و الهامبخش» میخواند.
هفتهنامه نیویورکر روز یکشنبه مقالهای به قلم روبین رایت، روزنامهنگار کهنهکار و برجسته خود، منتشر کرده که در آن از اعتراضات جاری در ایران به عنوان «یکی از برجستهترین انقلابها در تاریخ مدرن» نام برده است.
گفته میشود نارضایتی عمومی مردم سنندج از حاکمیت در سه عامل عمده خلاصه میشود: تاریخ مقاومت کردها، فقر فزاینده و تلاش زنان برای آزادی.
سازمان حقوق بشر ایران که نهادی در نروژ است، میگوید براساس تازهترین اطلاعاتی که به این نهاد رسیده، از آغاز اعتراضات ایران تاکنون دستکم ۱۸۵ نفر در اعتراضات ایران کشته شدند که از این تعداد ۱۹ نفر کودک بودند.
در ساعت ۹:۳۳ شنبه شب ناگهان تصویر زنده قطع شد و به جای آن، عکسی از آیت الله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی منتشر شد که در آتش میسوزد و کنار عکس او نوشته شده: «چوپان دروغگو»
ده روز از حمله ماموران جمهوری اسلامی به مردم در نماز جمعه زاهدان گذشته، مقامات رسمی جمهوری اسلامی میگویند ۲۵ نفر در این حمله کشتهشدند در حالیکه مخالفان جمهوری اسلامی از مرگ دستکم ۹۵ خبر میدهد.
شاهزاده رضا پهلوی در پیامی به مردم معترض در ایران، با اشاره به گسترش اعتراضات روز شنبه گفت : «امروز حماسه دیگری آفریدید.»
نیویورک تایمز می نویسد هزاران زن و دختر ایرانی در اعتراض به مرگ مهسا امینی روسریهای خود را در خیابانهای سراسر ایران به آتش کشیدند تا نمادی باشد از نارضایتی عمیق آنان؛ نارضایتی فراتر از از فساد و ناکارآمدی رهبران جمهوری اسلامی.
با وجود استقرار نیروهای نظامی در مناطقی از تهران و سنندج، اعتراضات سراسری ایران در بیست و دومین روز گسترش یافته و شمار قابل توجهی از مردم در چند استان با نزدیک شدن به شب در خیابانها ماندهاند.
دامنه نافرمانیهای مدنی به دبیرستانها نیز کشیده شده و هزاران دختر دبیرستانی مقنعهها را از سر برداشته در خیابانها شعار میدهند.
بارگذاری بیشتر