بازار تهران در منطقه شوش و خیابان «فداییان اسلام» در تهران، عصر یکشنبه صحنه اعتراضات مردمی و تیراندازی مأموران حکومتی بود.
علیاصغر سپهری، برادر فاطمه سپهری، روز یکشنبه ۲۴ مهر با انتشار ویدئویی اعلام کرد که این خانواده «بهشدت نگران وضعیت» این فعال سیاسی بازداشتشده در مشهد هستند.
فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد گزارشها درباره زندان اوین را که در آن «چند شهروند فرانسوی به صورت خودسرانه نگهداری میشوند» با نهایت دقت پیگیری میکند.
روزنامه جروزالمپست روز شنبه از مشارکت حزبالله و حشد شعبی در سرکوب معترضان ضدحکومتی ایرانی خبر داد.
به دنبال رویدادهای مرگبار شنبه شب در زندان اوین، ناهید دلیلی همسر شهاب دلیلی، زندانی دوتابعیتی که در اوین زندانی است به صدای آمریکا گفت او با همسرش حرف زده و این زندانی دوتابعیتی سالم است.
نشریه پولیتیکو روز دوشنبه به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد آمریکا تحریمهای بیشتری علیه ایران وضع میکند.
در کنار روایتهای تکاندهنده از اتفاقات زندان اوین تهران، قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران نیز سرانجام تایید کرد که دست کم «۴ نفر» از زندانیان در حادثه شامگاه شنبه بیست و سوم شهریورماه، کشته شدند.
گزارش «کمیته حقیقتیاب» مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی، که برای بررسی پرونده مرگ مهسا امینی در بازداشتگاه نیروی انتظامی تشکیل شده بود، صبح یکشنبه در مجلس قرائت شد و بار دیگر روایت مقامات حکومتی را تکرار کرد.
آتنا دائمی فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی سابق در گفتگو با صدای آمریکا آتش سوزی امشب اوین را ادامه اتفاقات روز گذشته دانست و گفت: « روز گذشته خبردار شدم که در بند ۷ زندان اوین نیروهای امنیتی مسلح مستقر شده و شعار حیدر حیدر سر میدادند.»
گاردین در پی خبر آتش سوزی بزرگ در زندان اوین نوشت :«آتش نشانان در حال مهار آتش سوزی در زندان اوین تهران، پایتخت ایران هستند. از اوین صدای تیراندازی و زنگ خطر شنیده شد. زندانیان سیاسی در اوین نگهداری می شوند.»
نیویورک تایمز در گزارش تحقیقی خود از شاهدان عینی و بررسی ده ها ویدیوی دریافتی از صحنه خونین سرکوب نمازگزاران زاهدان در هشتم مهرماه، آن را یک قتل عام دانسته است.
در حالی که برخی شهرهای ایران روز جمعه نیز صحنه اعتراضات مردمی بود، شمار گزارشها و تصاویر ارسالی و منتشر شده در شبکههای اجتماعی، احتمالا به دلیل اختلال شدید و قطعی گسترده اینترنت در ایران، کاهش قابل توجهی داشته است.
کمیسیون ایالات متحده آمریکا در امور آزادی مذهبی بینالمللی روز جمعه با انتشار بیانیهای خواستار تشکیل یک کمیسیون تحقیق در سازمان ملل متحد به پیشگامی دولت جو بایدن برای بررسی سرکوب، بازداشت، و کشتن زنان ایرانی معترض به حجاب اجباری توسط جمهوری اسلامی شد.
پس از کشته شدن نیکا و سارینا، چهره آنان نماد یک قیام ملی برای سرنگونی جمهوری شده. قیامی که هزاران جوان در صف مقدم آن هستند.
سازمان «عدالت برای ایران» با انتشار نام ۲۰۰ تن از مقامهای جمهوری اسلامی، مظنون به دخالت در سرکوب معترضان در هفده استان کشور، از مردم ایران برای تکمیل پرونده آنها کمک خواسته است.
برادر حسین رونقی میگوید که حال او وخیم و جانش در خطر است. حسن رونقی جمعه با انتشار توییتی از وخامت حال او خبر داد و نوشت: در طی تماس تلفنی با خانواده به او گفتهاند که شرایط حسین در زندان وخیم و خون بالا آورده است.
رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی است که نقش پررنگی در تغییرات نهاد دانشگاه در ایران دارد و از سویی آقای عاملی یکی از عوامل شناخته شده قطع اینترنت در ایران است.
ایلان ماسک مردی که خلاقیت و بلندپروازیهایش تحت تاثیر ثروتش قرار گرفته بعد از تلاش برای تسخیر فضا و ایجاد تحول در سرویسهای خدمات مالی حالا با کمپانی «استارلینک» به کابوسی برای دیکتاتورها تبدیل شده است.
برخی شهرهای ایران در بیست و هفتمین روز همچنان شاهد ادامه اعتراضات مردمی بود. این در حالی است که گزارشها و تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی از استقرار نیروهای حکومتی در معابر خبر میدهند.
فرانسه روز پنجشنبه انتقال پهپادهای ایرانی به روسیه را نقض قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برجام خواند.
در حالی که اتحادیه اروپا قصد دارد ایران را به دلیل سرکوب معترضان با اعمال تحریمهای بیشتر تنبیه کند، تهران در نامهای به دیپلماتهای اتحادیه اروپا ادعا کرده که در این صورت «روابط دوجانبه ممکن است ادامه پیدا نکند.»
وزارت امور خارجه کانادا روز پنجشنبه از تحریم ١٧ شخص و ٣ نهاد مرتبط با جمهوری اسلامی به دلیل نقض نظاممند حقوق بشر و بیاعتنایی آشکار دولت ایران نسبت به جان ایرانیان خبر داد.
رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی چند روز پس از آنکه مخالفان و معترضان را دعوت به «گفتگو» کرده بود، با تغییر موضع، خطاب به قضات گفته است که در هنگام رسیدگی پرونده بازداشتیهای اعتراضات سراسری و صدور حکم برای آنها «دلسوزی» نکنند.
با گذشت نزدیک به یک ماه از آغاز اعتراضات سراسری ایران با شعار محوری «زن زندگی آزادی» در پی کشته شدن مهسا امینی تحت بازداشت پلیس امنیت اخلاقی، نصب دیوارنگارهای با تصویر شماری از زنان شناختهشده در میدان ولیعصر تهران با اعتراض برخی از آنها مواجه شده است.
ابوالفضل آدینه زاده تنها ۱۶ سال داشت. شنبه ظهر مقابل دانشگاه فردوسی مشهد، ۲۴ تیر ساچمه ای می خورد و به گفته خانواده با «پیکری پاره پاره» به بیمارستان انتقال پیدا می کند. ساعتی بعد جان می دهد.
مقامات جمهوری اسلامی ، جمعآوری سطلهای زباله را یکی از راههای مقابله با اعتراضات خیابانی مردم میدانند، سطلهایی که مردم در آن آتش میافروزند تا دود ناشی از گازهای اشکآور را خنثی کنند.
در پی انتشار گزارشهایی از بازداشت شماری از دانشآموزان معترض توسط ماموران حکومتی، سرانجام یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، این موضوع را بدون ارائه جزئیات تایید کرد.
با وجود استقرار نیروهای انتظامی، نظامی و امنیتی، اعتراضات سراسری در بیست و ششمین شامگاه پیاپی، با شعار «مرگ بر دیکتاتور» و برافروختن آتش در خیابانها همچنان ادامه دارد.
نشریه اکونومیست روز دوشنبه یادداشتهایی را که یکی از دختران دانشجوی دانشگاه تهران در مدت یک هفته نوشته، منتشر کرده است. این یادداشتها راوی شرایطی هستند که «آرومه ولی آروم نیست. طوفانیه ولی طوفانی نیست. یه چیزی عوض شده. میتونین تو هوا حسش کنین.»
در اعتراضاتی که پس کشته شدن مهسا امینی تحت بازداشت پلیس امنیت اخلاقی در ایران به راه افتاده است، دستکم ۲۸ کودک کشته، و صدها کودک دیگر عمدتاً در زندانهای بزرگسالان بازداشت شدهاند.
این گزارش با اشاره به آغاز اعتصاب کارکنان بخش نفت و انرژی ایران - از جمله کارکنان پالایشگاه نفت آبادان و کنگان و پروژه پتروشیمی بوشهر در عسلویه - و تداوم اعتصابها به رغم دستگیری «یازده کارگر در روز سهشنبه»، پیشبینی کرده است که دامنه این اعتصابها افزایش یابد.
در حالی که تظاهرات ضد دولتی برای چهارمین هفته شهرهای ایران را در مینوردد، دههاهزار ایرانی خارج از کشور در همبستگی با اعتراضات داخل راهپیمایی میکنند.
بارگذاری بیشتر