جمعی از وکلای برجسته با اشاره به «روند غیر انسانی سرکوب و کشتار در ایران» خطاب به سازمان ملل و دولتهای دموکراتیک دنیا بیانیهای منتشر کردند و خواستار تشکیل فوری «کمیسیون حقیقتیاب» شدند.
در پی اعتراضها در ایران و کشتهشدن دهها تن توسط ماموران حکومتی، حدود یکصد تن از هنرمندان و سینماگران بیانیه دیگری را تحت عنوان «تفنگت را زمین بگذار» منتشر کردند.
یک عضو اتاق بازرگانی ایران اعلام داشته است که «قطعی اینترنت» تا «۴۰ درصد» بر «روند فعالیت» بنگاههای اقتصادی کشور تاثیر میگذارد و باعث «افت فعالیت اقتصادی» آنها میشود.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز شنبه مواضع گروههای کُرد مستقر در کردستان عراق را هدف حملات توپخانهای قرار داد.
عده پرشماری از شهروندان که گفته میشود خانوادههای بازداشتشدگان روزهای اخیر هستند، در مقابل زندان اوین تجمع کردهاند و با وجود تهدیدهای مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی برای «برخورد قاطع»، اعتراضات سراسری ادامه دارد.
سازمان عفو بینالملل روز شنبه دوم مهرماه با انتشار بیانیهای از جامعه جهانی خواست نسبت به سرکوب خونین اعتراضها در ایران واکنش نشان دهد.
یک هفته پس از آغاز اعتراضات عمومی به مرگ در بازداشت مهسا امینی، حجاب اجباری و شیوه حکمرانی در ایران که با سرکوب شدید مواجه شده اما همچنان ادامه دارد، مطبوعات و نشریات داخلی رویکردی محافظهکارانه در پیش گرفتهاند و بیشتر روی به «نصیحت مردم» آوردهاند نا «خطاب قرار دادن حاکمیت.»
شماری از کاربران ایرانی توییتر، در کارزاری آنلاین، توییتهایی با آغاز «برای» و با استفاده از هشتگ «مهسا امینی» از نقض حقوق بشر گسترده ایرانیان توسط جمهوری اسلامی و ظلمهایی که توسط حکومت بر مردم تحمیل شده، مینویسند.
به گفته علی کریمی، اتحاد میان ایرانیان در تظاهرات جاری نشان داد کلیشههای رایج علیه اقوام ایرانی اشتباه هستند.
اعتراضهای ضد حکومتی در ایران که از روز شنبه ۲۶ شهریور در پی کشتهشدن مهسا امینی در شهرهای مختلف آغاز شد همچنان ادامه دارد و مقامهای جمهوری اسلامی با تهدید و هشدار به این اعتراضها واکنش نشان میدهند.
پس از آنکه ایلان ماسک، کارآفرین آمریکایی از فعال شدن «اینترنت ماهوارهای» بر فراز آسمان ایران خبر داد، گزارش رسانههای داخلی حاکی از فیلتر شدن سایت مجموعه «استارلینک» برای جلوگیری از ثبت سفارش شهروندان توسط برخی اپراتورها است.
روز جمعه ۲۳ سپتامبر، ایرانیان مقیم واشنگتن دی سی، ویرجینیا، و مریلند در نزدیکی ساختمان یادبود لینکلن در واشنگتن دی سی تجمع کردند و با سر دادن شعار، با اعتراضات مردمی در ایران اعلام همبستگی کردند.
روزنامه گاردین چاپ بریتانیا، با درج عکسهایی از مهسا امینی و همچنین اعتراضات اخیر در ایران، به بررسی این موضوع پرداخته که چگونه ایران بعد از فوت مهسا امینی، به خروش آمده است. گاردین در ابتدا از قتل مهسا امینی نوشته و اینکه هزاران نفر در مراسم خاکسپاری این زن ۲۲ ساله، در شهر سقز شرکت کردند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز جمعه خواستار «تحقیقات فوری، بیطرفانه، و موثر از سوی یک مقام صالح مستقل» درباره مرگ مهسا امینی شد.
در حالی که برخی چهرههای سرشناس خواستار حمایت ارتش از مردم در برابر نیروهای امنیتی شدهاند، این نهاد نظامی با انتشار بیانیهای از «فرماندهی نظامی» جمهوری اسلامی حمایت کرد.
ایلان ماسک، کارآفرین آمریکایی، روز جمعه با انتشار توییتی از فعال شدن اینترنت ماهوارهای استارلینک خبر داد.
شاهزاده رضا پهلوی روز جمعه با انتشار عکسهایی از دیدارش با هیئتی از پارلمان اروپا، خواستار «حمایت مستقیم، فوری و بی چون و چرا» جهانی از «ملت ایران» شد.
مقاومت مردم معترض در مقابل نیروهای امنیتی و انتظامی بیشتر شده و ویدئوهای متعددی نشان میدهد مأموران در مقابل مقاومت معترضان پا به فرار میگذارند.
همزمان با تداوم اعتراضهای گسترده در ایران، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت فعالان مدنی و سیاسی شناخته شده را تشدید کردهاند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر روز جمعه یکم مهر تأیید کرد که در جریان اعتراضات سراسری در ایران تاکنون ۳۶ تن کشته شدهاند و احتمال دارد شمار جانباختگان بشتر باشد.
اسامی دانشجویان، فعالان سیاسی، و روزنامهنگاران بازداشتشده که در جریان اعتراضات روز جمعه در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند، اعلام شد.
وزارت خزانهداری ایالات متحده، روز جمعه، یک مجوز کلی را برای حمایت از آزادی اینترنت در ایران صادر کرد.
اعتراضات گسترده در ایران شامگاه پنجشنبه و بامداد جمعه در بیش از ۳۵ شهر ادامه داشت. شماری از زنان معترض روسریهایشان را درآوردند، گروهی آتش روشن کرده بودند و حجابسوزی نیز ادامه داشت.
ویدیوهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده نشان میدهد که پنجشنبه شب اعتراضات عمومی در دست کم ۳۵ شهر ادامه داشت. در رشت، معترضان ضمن روشن کردن آتش و ادامه شعارها از جمله «آخوند باید گم بشه»، در خیابانها ماندند.
سلیم حقیقی پدر میلان حقیقی ، نوجوانی که کمتر از ۲۰ ساعت قبل در اعتراضات شهرستان اشنویه با شلیک مستقیم گلوله کشته شد در نخستین گفتوگوی خود با یک رسانه خارج از کشور گفت: پسر من که تنها فرزندم بود برای اعتراض به قتل مهسا امینی به خیابان رفتهبود اما ماموران امنیتی با شلیک مستقیم جان او را گرفتند.
هماهنگکننده ارتباطات شورای امنیت ملی کاخ سفید در ارتباط با مذاکرات احیای برجام با استناد به سخنان آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت بعید است در آیندهای نزدیک این اتفاق رخ بدهد.
اندی استون یکی از مدیران این شرکت مالک واتساپ، فیسبوک و اینستاگرام اعلام کرد که «اختلالی در دسترسی مردم ایران به واتساپ ایجاد نکردهایم و امیدواریم حق فعالیت آنلاین ایرانیان بهزودی احیا شود.»
کریستیان امانپور، روزنامهنگار مشهور سیانان، صبح روز پنجشنبه در رشته توییتی گفت ابراهیم رئیسی مصاحبه با او را به دلیل خودداریاش از پوشیدن حجاب لغو کرده است.
در حالیکه مردم خشمگین و معترض در خیابانها در مقابل برخورد خشونت بار نیروهای انتظامی، لباس شخصیها و نیروهای بسیجی قرار گرفتهاند، ورزشکاران و قهرمانانی که تاکنون در اعتراضات گذشته خاموش بودند، به صف معترضان پیوستند و به اعمال خشونت از سوی حکومت اعتراض میکنند.
اعتراضات مردمی در روز پنجشنبه ۳۱ شهریور در برخی مناطق ایران از سر گرفته شده است. در تهران گزارشها از حضور زنان در خیابان و برکندن حجاب از سر در مقابل نمادهای حکومتی حکایت دارند.
شهریور ۱۳۶۶ علی خامنهای اولین رییسجمهوری دولت نوپای انقلابی ایران است که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی میکند، تند و گزنده و انقلابی، در حالی که عملکرد سازمان ملل را زشت و تأسفانگیز میخوانَد.
در ادامه خشم مردم از مرگ زنی جوان که توسط پلیس امنیت اخلاقی بازداشت شده بود، اعتراضات در ایران در پنجمین روز هم ادامه یافت و همزمان، محدودیتهایی تازه بر رسانههای اجتماعی اعمال شد.
شاهزاده رضا پهلوی با انتشار ویدیویی ضمن ادامه حمایت از تظاهرات مردمی در شهرهای مختلف ایران خطاب به مردم گفت: «دیدن اتحاد شما در سرتاسر کشور آرزوی همیشگی من بود.»
در حالی که اعتراضها در ایران و برخورد خشونتآمیز نیروهای حکومتی با معترضان بازتاب گستردهای در نشریات و رسانههای سراسر جهان داشته است، روزنامههای چاپ داخل ایران توجه چندانی به آن نشان ندادهاند.
اعتراضهای خیابانی در ایران که از روز جمعه ۲۵ شهریور همزمان با اعلام خبر مرگ مهسا امینی در مقابل بیمارستان کسری تهران آغاز شد، طی روزهای گذشته در رسانههای جهان بازتاب گستردهای داشته است.
رئیسی در حالی این ادعا را مطرح کرده است که اعتراضات سراسری به مرگ زن جوانی به نام مهسا امینی در زمان بازداشت، دست کم در ۲۳ استان ایران جریان دارد.
بارگذاری بیشتر