وزیر آموزش و پرورش ایران اعلام کرد طی یک سال گذشته، سه میلیون دانشآموز در ایران ترک تحصیل کردهاند. یک کارشناس آموزشی میگوید بدون کمک های پراکنده نیکوکاران، تعداد کودکان بازمانده از تحصیل می توانست دو برابر این رقم باشد.
به گزارش روزنامه همشهری، بیشتر کودکان بازمانده از تحصیل «یا به ابزار هوشمند مثل موبایل و تبلت دسترسی ندارند یا در مناطقی زندگی میکنند که اینترنت در آن جا نیست.»
بنا بر این گزارش، استان خراسان رضوی با «۴۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل»، که اغلب در «مناطق محروم» زندگی میکنند، در این زمینه رتبه اول را دارد.
به گفته یک کارشناس آموزشی، بدون «کمک پراکنده نیکوکاران» میزان ترک تحصیل «در مناطق حاشیهنشین شهرهای بزرگ، روستاها و شهرستانهای محروم»، «تا دو برابر آمار فعلی افزایش مییافت.»
صدای آمریکا گزارشهای متعددی از «خودکشی» دانشآموزان ایرانی به دلیل محرومیت از امکانات تحصیلی در مناطق محروم کشور منتشر کرده است.
در پی «خودکشی یکی از دانشآموزان دختر» در رامهرمز، صدای آمریکا به نقل از رئیس اداره آموزش و پرورش این شهر نوشت از بیست و هفت هزار دانشآموز رامهرمزی دستکم چهار هزار تن از داشتن تلفن همراه برای ادامه تحصیل محروم بودهاند.
خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، دوم خرداد ۱۳۹۹، تعداد دانشآموزان کشور را پانزده میلیون و ۱۳۸ هزار و۵۲۳ گزارش کرد. بر این اساس، در سال تحصیلی گذشته تقریبا از هر پنج دانشآموز در ایران، یک نفر ترک تحصیل کرده است.