زندانیان سیاسی عضو کارزار «سهشنبههای سیاه» در بیست و دومین اعتصاب غذای گروهی هفتگی خود در اعتراض به اعدامها، درباره اظهارات علی خامنهای مبنی بر ضرورت بیتوجهی به مبانی حقوق بشر هشدار دادند.
گروه مشاوران حقوقی دادبان سهشنبه پنجم تیر به نقل از یک منبع مطلع خبر داد که زندانیان سیاسی عضو کارزار «سهشنبههای سیاه» که در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام در زندانهای ایران به صورت هفتگی در روزهای سهشنبه اعتصاب غذا میکنند، سخنان رهبر جمهوری اسلامی در روز جهانی «منع شکنجه» مبنی بر لزوم بیتوجهی به مبانی حقوق بشر را «زنگ خطر جدی» در ارتباط با گسترش نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی دانستهاند.
به گفته منبع آگاه دادبان، زندانیان واحد چهار زندان قزلحصار، با اشاره به اظهارات علی خامنهای در روز جهانی منع شکنجه، آن را «زنگ خطر جدی در ارتباط با حقوق بشر و گسترش نقض آن توسط جمهوری اسلامی و دستگاههای قضایی و امنیتی آن» دانستند و «بر لزوم توجه جدی افکار عمومی در داخل و خارج از کشور به مسئله نقض حقوق بشر در ایران تأکید» کردند.
اشاره این زندانیان سیاسی به اظهارات علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در روز دوم تیر در جمع مسئولان قوه قضاییه است که اعلام کرد: «قضات نباید برای احکام خود به مبانی حقوق بشری غرب استناد کنند.»
این زندانیان سیاسی همچنین تأکید کردهاند که «برای تداوم و گسترش کارزار علیه اعدام» عزم جدی دارند.
کارزار حقوق بشری «سهشنبههای سیاه نه به اعدام» با مشارکت زندانیان سیاسی در زندانهای مختلف جمهوری اسلامی در ایران، برای بیست و دومین هفته متوالی ادامه یافت.
بر اساس این گزارش، روز سهشنبه پنجم تیر، زندانیان سیاسی محبوس در ۱۲ بند از هفت زندان در سراسر ایران، در اعتراض به صدور و اجرای «احکام غیرانسانی اعدام» اعتصاب غذا کردند.
در هفته گذشته شماری از زندانیان عقیدتی در واحد سه زندان قزلحصار اعلام کردند که به این کارزار حقوق بشری پیوستهاند.
گروه مشاوران حقوقی دادبان با استناد به اظهارات «منابع موثق» اعلام کرد که روز سهشنبه پنج تیر نیز زندانیان سیاسی در واحد سه و چهار زندان قزلحصار، بند زنان و بندهای چهار، شش، و هشت در زندان اوین، زندان مرکزی کرج، و زندانهای خرمآباد، خوی، نقده، سقز، و مشهد، اعتصاب غذا کردند.
بر اساس تازهترین گزارش کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، دستکم ۸۳۴ نفر در سال ۲۰۲۳ میلادی در ایران اعدام شدند. این آمار از افزایش ۴۳ درصدی اعدامها در ایران حکایت دارد.
از کل موارد اعدام در ایران در سال گذشته میلادی، دستکم ۴۷۱ مورد مرتبط با جرایم مواد مخدر بوده که نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایشی ۸۴ درصدی داشته است. در این گزارش به اعدام مجرمان زیر سن قانونی یا کودکمجرمان نیز اشاره شده است.