لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۶

ادامه درخواست‌ها برای تحریم نمایش «انتخاب» جانشین رئیسی، با تاکید بر لزوم عبور از جمهوری اسلامی


در حالی که جمهوری اسلامی قصد دارد روند تعیین جانشین ابراهیم رئیسی را روز جمعه ۸ تیر نهایی کند، گروه‌های مختلف مردم و فعالان بر لزوم تحریم این «انتخابات نمایشی» و نیز گذر از تمامیت جمهوری اسلامی تاکید دارند.

جمعی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه روز پنجشنبه هفتم تیر در بیانیه ای با اشاره به شرایط بسیار وخیم معیشتی کارگران که تحت سرکوب مستمر مواجه هستند و نیز برخوردهای فاجعه بار با زنان افزودند: «هر دولتی با هر اسمی آمده، وضعیت را وخیم تر کرده است. همه این کاندیداها امتحان پس دادند و رفوزه شدند.»

آنها نوشتند: «به کی رای بدهیم؟ به مدافعان بازار آزاد و خصوصی سازی؟ به مدافعان واگذاری اموال عمومی و صندوق بیمه و بازنشستگی به قماربازان بورس؟ به افزایش سن بازنشستگی؟ به مسببین فقر و نداری و گرانی؟ به عاملان بی حرمتی و سرکوب در دهه های مختلف؟» و اضافه کردند: «در کدام انتخابات شرکت کنیم؟ انتخاباتی که بیشتر مردم و خود حکومتی ها در آن نمی توانند شرکت کنند؟»

به گزارش کانال مستقل کارگران هفت تپه، آنها تاکید کردند: «ما به عنوان کارگران هفت تپه، تصمیمی برای شرکت در انتخابات نداریم و در انتخابات شرکت نمی کنیم. ما به سرمایه داران و مسببین فلاکت و مشقات خود و اکثریت مردم رای نمی دهیم. ما هم درد مادران و پدران داغدیده جگرگوشه های شان هستیم و امیدواریم روزی عدالت کارگری مرهمی بر درد آنان بگذارد.»

همچنین جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های تهران، روز چهارشنبه ششم تیرماه با صدور بیانیه‌ای، بر لزوم تحریم انتخابات پیش‌رو تاکید و اعلام کردند مهم‌ترین وظیفه‌ تمامی اقشار جامعه اندیشیدن به بهبود وضعیت ایران و عبور از نظام فعلی آن است.

این دانشجویان در بیانیه خود تصریح کردند که «ما انتخابات نظام را تحریم می‌کنیم، چرا که می‌دانیم رای دادن در چارچوب سیاسی موجود، صرفا به معنای پذیرش سرکوب است ولی در عین حال معتقدیم رای ندادن در صورتی می‌تواند مفید واقع شود که با فکر کردن به جایگزینی برای وضع موجود و مبارزه برای آن همراه باشد.»

آنها خاطرنشان کردند که پیش‌شرط‌های حداقلی هر جایگزینی برای این نظام باید بر جدایی دین از سیاست، آزادی بیان، آزادی تشکل‌یابی، عدم وجود نظارت استصوابی و عدم نفوذ ویژه‌ سرمایه بر فرایند انتخابات و‌ قانون‌گذاری تاکید و به آن اعتقاد عملی داشته باشد.

حسین رونقی فعال سیاسی نیز با انتشار ویدیویی در اینستاگرام، کلیت جمهوری اسلامی را «فقط یک سد در مسیر پیشرفت، آزادی و آبادی ایران» دانست.

این زندانی سیاسی پیشین گفت: «جمهوری اسلامی از ابتدای اشغال کشور تا امروز فاقد هر نوع مشروعیت بوده و رای ندادن، دست کشیدن از کام‌بخشی به حکومت جائر و یک کنش اثرگذار در راستای منافع جمعی است.»

او همچنین تصریح کرد که در فضای کوچه و خیابان، اکثریت مردم به انتخابات نمایشی و کاندیدهای فرمایشی به دیده طنز و تنفر نگاه می‌کنند و بسیاری از مردم ایران انتخابات نمایشی جمهوری اسلامی را از مدت‌ها قبل تحریم کرده‌اند.

همزمان در روز چهارشنبه، جواد لعل‌محمدی معلم و‌ زندانی سیاسی و از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ با ارسال پیامی از زندان وکیل‌آباد مشهد، ضمن درخواست تحریم انتخابات پیش‌رو گفت: «آن مردمی که مصیبت‌ها را دیدند و باز هم می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند، قطعا خائن» هستند.

به گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، این معلم زندانی افزود: «آنهایی که خون‌های به‌‌ناحق ریخته جوانان ایران عزیز و چشم‌های کورشده آنان و زجر و شکنجه و عمر تباه‌شده زندانیان سیاسی اسیر در سیاه‌چال‌های حاکمان جهل و فقر و جور را دیدند، اگر امروز بی‌هزینه حق خود را مطالبه نکرده و مخالفت خود را بیان نکنند، حتما در آینده نزدیک برای آن باید خون‌های فراوان بدهند.»

فاطمه سپهری، زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی و از دیگر امضا‌کنندگان بیانیه درخواست استعفای علی خامنه‌ای، معروف به بیانیه ۱۴، هم روز چهارشنبه در پیامی از زندان وکیل‌آباد مشهد خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی گفت، «ما در سیرک انتصابات شما شرکت نخواهیم کرد» و «به‌زودی نقطه پایان استیلایتان» را رقم می‌زنیم.

او مقام‌های جمهوری اسلامی را «بی‌رحم‌ترین حاکمان سده‌های تاریخ» نامید و خطاب به نامزدهای حکومتی برای کسب عنوان «ریاست جمهوری» افزود: «بار گناه شما را به دوش نمی‌کشیم. شما بی‌کفایت‌ترین مدیران هر کشوری هستید. مسئولیتی را به شما محول نخواهیم کرد بلکه به‌زودی نقطه پایان استیلایتان را رقم خواهیم زد.»

در روزهای گذشته نیز فعالان سیاسی بسیاری از جمله، انجمن خانواده‌های دادخواه پرواز پی‌اس‌ ۷۵۲، محبوبه رضایی، گلرخ ابراهیمی ایرایی و نرگس محمدی در بیانیه‌هایی جداگانه از مردم خواستند که در «انتخابات نمایشی و فرمایشی» جمهوری اسلامی شرکت نکنند.

پیشتر در روز چهارشنبه، آبرام پیلی قائم‌مقام نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران در شبکه ایکس نوشت: «متأسفانه ایالات متحده به هیچ‌وجه انتظار ندارد انتخابات آزاد و عادلانه برگزار شود یا در مسیر ایران تغییری به وجود آید، اما ما در مواجهه با سابقه طولانی این رژیم اقتدارگرا در آزار و اذیت و ارعاب روزنامه‌نگاران، سرکوب پوشش انتخاباتی و نفی آزادی تجمعات مسالمت آمیز، از مردم ایران حمایت می کنیم.»

همزمان، نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا، نشان می‌دهد که فقط هفت درصد از مردم ایران اخبار «انتخابات» را به‌طور جدی دنبال می‌کنند.
در پی کشته شدن ابراهیم رئیسی در سانحه سقوط بالگرد حامل او در ۳۰ اردیبهشت، جمهوری اسلامی مجبور شد انتخاب جانشین او را طبق قانون، ۵۰ روز بعد از مرگش برگزار کند.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی به تازگی تکرار کرده است که «هر رأی به هر نامزدی، در حقیقت تایید جمهوری اسلامی است.»

XS
SM
MD
LG