الهام افکاری، خواهر نوید افکاری، به اتهام «قصد ایجاد اخلال و ناامنی از طریق مشارکت در فراخوانهای معاندین نظام در فضای مجازی» به ۵ سال حبس تعزیری، منع خروج از کشور، و منع از فعالیت در فضای مجازی به مدت ۲ سال محکوم شده است.
تهدید رسانهها توسط فرمانده نیروی قدس در حالی است که بنا بر گزارش اول دسامبر ۲۰۲۲ کمیته حفاظت از روزنامهنگاران، ایران در صدر فهرست جهانی بزرگترین زندان روزنامهنگاران قرار گرفته است.
پدر سهند نورمحمدزاده با اشاره به اعتصاب غذای هشت روزه این معترض محکوم به اعدام، روند صدور حکم برای فرزندش را ناعادلانه دانست.
در سیوپنجمین نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل که روز پنجشنبه سوم آذر برگزار شد کشورهای عضو اقدام به رایگیری کردند که با ۲۵ رای مثبت، شش رای منفی و ۱۶ رای ممتنع، قطعنامه تشکیل هیأت حقیقتیاب برای ایران تصویب شد.
سخنگوی قوه قضاییه با هشدار به منتقدان اعدامها، اظهارنظرهایی را که به گفته «او تشویش اذهان عمومی» است، «خط قرمز» خواند و تأکید کرد، تصمیمهای این قوه و دادگاهها «باید تمکین» شوند.
سه تن از فعالان حقوق بشر ایران با انتشار نامهای سرگشاده خطاب به ریاست دانشگاه اوبرلین، در ایالت اوهایوی آمریکا، خواستار تحقیقات مستقل در مورد سابقه محمدجعفر محلاتی، نماینده سابق جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد شدند که در حال حاضر در این دانشگاه مشغول تدریس است.
خبرگزاری هرانا ارگان خبری فعالان حقوق بشری در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور همزمان با شروع اعتراضات تا ۲۸ آذر، ۵۰۳ معترض در پی خشونت نیروهای امنیتی جان خود را از دست دادهاند.
سه کشور اروپایی عضو برجام، در پی برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام، با صدور بیانیهای مشترک درباره نقض برجام از سوی جمهوری اسلامی و تبعات فعالیتهای اتمی ایران هشدار دادند.
کلمانتین اوتان، نماینده پارلمان فرانسه و کفیل سیاسی محمدمهدی کرمی با ابراز نگرانی از احتمال اعدام او در روز سهشنبه با انتشار تصویری در توییتر نوشت: «بنا به اطلاعات من، پسرخواندهام محمدمهدی کرمی سهشنبه صبح به دار آویخته میشود. این یک ننگ مطلق است.»
پنج واحد صنفی در قزوین با حکم دادستان عمومی و انقلاب این استان به دلیل آن چه «عدم رعایت شئونات اسلامی و اخلاقی» و «اباحهگری و زیر پا گذاشتن ارزشهای دینی و اسلامی» خوانده شده، تعطیل و پلمب شد.
یک وکیل دادگستری که بهتازگی و پس از صدور حکم موفق شده وکالت محمد حسینی، معترض محکوم به اعدام، را به عهده بگیرد، از اعمال انواع شکنجه بر موکلش برای گرفتن اعتراف اجباری پرده برداشت.
شبکه خبری «سیانان» در گزارشی میگوید که حکومت ایران به شبکههای اجتماعی افرادی که بازداشت میکند دسترسی دارد و به نظر میرسد که شرکتهای فناوری برای متوقف کردن این روند چندان مجهز نیستند.
یک عضو مجلس شورای اسلامی با اعلام پیگیری اجرای «قانون کاهش روابط با بریتانیا» و همچنین تجدیدنظر در روابط جمهوری اسلامی با فرانسه و آلمان، گفت که این اقدام به دلیل «اقدامات ضد ایرانی» آن کشورها است.
خبرگزاری هرانا ارگان خبر فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از آغاز اعتراضات در ۲۶ شهریور تا ۲۷ آذر ۵۰۲ معترض جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد ۶۹ نفر کودک و نوجوان زیر ۱۸ سال بودند.
دولت بلژیک روز یکشنبه از شهروندان خود در ایران خواست به دلیل خطر «بازداشتهای خودسرانه» خاک ایران را ترک کنند. جمهوری اسلامی بارها شهروندان کشورهای خارجی از جمله بلژیک را بازداشت کرده است.
دانیال ایلخانیپور، نماینده پارلمان ایالتی هامبورگ از حزب دموکرات سوسیال، در گفتوگویی اختصاصی با صدای آمریکا فشار آلمان و اتحادیه اروپا بر جمهوری اسلامی را «ناکافی» دانست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی میگوید که ایران قصد دارد تا سه ماه آینده دستکم دو ماهواره را به فضا پرتاب کند.
پدر و مادر محمدمهدی کرمی، جوان معترضی که به اعدام محکوم شده است، در پیامی ویدئویی از مقامات قضایی جمهوری اسلامی خواستند این حکم از پرونده فرزندشان برداشته شود.
بستگان و دوستان سانتیاگو سانچز، فوتبالدوست اسپانیایی، روز یکشنبه با برپایی تجمعی اعتراضی در مقابل سفارت ایران در مادرید خواهان آزادی او شدند.
صالح نیکبخت، حقوقدان پرسابقه، درباره چگونگی انتخاب وکلای تسخیری توسط رئیس قوه قضاییه میگوید «احتمالا» این وکیلها با «گرا دادن» مقامهای اطلاعاتی و امنیتی تعیین میشوند.
محمد بروغنی از معترضان بازداشتشده که به اعدام محکوم شده است، صبح یکشنبه پس از چند روز انفرادی به بند عمومی زندان رجاییشهر بازگردانده شد.
آقای برهانی در این مطلب که با عنوان «خونی به ناحق» منتشر کرده، درباره حکم محاربه محسن شکاری و اعدام او میگوید: «اینجانب این حکم را غلط میدانم چرا که این مجازات با قواعد حقوقی و فقهی سازگاری نداشت. بنابراین مصداق سفک دماء بهناحق است.»
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا ۲۶ آذر ۴۹۶ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۸ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
ایران، روز شنبه ۲۶ آذر، یک روز قبل از بازدید ناظران هستهای سازمان ملل از این کشور گفت ظرفیت غنی سازی اورانیوم خود را به سطح بیسابقهای افزایش داده است.
منابع حقوق بشری از اعتراض زندانیان در «ندامتگاه مرکزی کرج» به انتقال چهار زندانی برای اجرای حکم اعدام و زخمی شدن «بیش از ۱۰۰ زندانی» بر اثر «سرکوب خشن» مقامات این زندان خبر دادهاند. اعدام زندانیان در ایران همزمان با اعتراضات سراسری شدت یافته است.
یک نهاد حقوق بشری در گزارشی اسامی و عکسهای ۳۹ تن از معترضان بازداشتشده در خطر اعدام را منتشر کرد. این افراد در دادگاههای انقلاب به «محاربه»، «افساد فیالأرض»، «بغی»، و «قتل» متهم شدهاند.
یک هفته پس از انتقاد ترانه علیدوستی از اعدام محسن شکاری، گزارشها در فضای مجازی از بازداشت این بازیگر پس از تفتیش خانهاش خبر میدهند.
ییون ری، نماینده پارلمان آلمان از حزب سوسیال دمکرات که کفالت سیاسی توماج صالحی، خواننده معترض زندانی در ایران را بر عهده گرفته است در رشته توییتی از نامهای که به توماج فرستاده گفته است. این نماینده پارلمان آلمان متعهد شده است که برای آزادی توماج خواهند جنگید.
رئیس کل بانک مرکزی کشور در واکنش به تداوم رکوردشکنی نرخ ارز، آن را متاثر از چند عامل از جمله اعتراضات جاری در ایران دانست.
بارگذاری بیشتر