لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۳

ستاد «امربه معروف و نهی از منکر» برای پیگیری اعتراضات راه‌حل ارائه کرد: «در سایت ما ثبت کنید، پیگیری می‌کنیم»


سید علی خان‌محمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر جمهوری اسلامی
سید علی خان‌محمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر جمهوری اسلامی

نهاد حکومتی ستاد «امربه معروف و نهی از منکر» که زیر نظر علی خامنه‌ای اداره می‌شود، برای پیگیری مطالبات مردم ۱۸ محور تعیین کرد و از مردم خواست که اعتراضات خود در مورد محورهای تعیین شده را در سایت این نهاد ثبت کنند تا به قول این نهاد، «دشمن» از آن «سوء استفاده» نکند.

سید علی خان محمدی، سخنگوی این ستاد در مصاحبه با خبرگزاری «ایلنا» این توضیحات را در پاسخ به پرسشی درباره نامه‌ای که این نهاد اخیرا به ابراهیم رئیسی برای «ساماندهی اعتراضات و تجمعات مردمی» ارسال کرده، داد. این مقام حکومتی حوزه‌های محیط‌ زیست، سیاست خارجی، داخلی، حوزه اقتصاد مقاومتی، خدمت‌رسانی در حوزه خانواده را از جمله موضوعات این دسته‌بندی هجدگانه نامید.

خان‌محمدی با اشاره به اینکه «مردم می‌توانند در این ۱۸عرصه که روی سایت ستاد قرار دارد، درخواست و مطالبه خود را ثبت کنند» از پیگیری ستاد از دستگاه‌های مختلف در رابطه با مطالبات ثبت شده خبر داد. سخنگوی این نهاد که سالانه از بودجه کشور ارتزاق می‌کند تاکید کرد: «به نظر ما باید اهم مطالبات مردمی در سایت ستاد ثبت شده و فضای نخبگانی و جوان جامعه اگر اعتراضی دارند در این زمینه می‌توانند ورود کنند.»

این مقام حکومتی در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است ستاد مجوزی برای برگزاری تجمعات بدهد، گفت: «می‌توانند به ستاد امر به معروف و نهی از منکر اعلام کنند که به طور مثال در حوزه عفاف و حجاب درخواست برگزاری تجمع را دارند که بعضا برخی متقاضیان هم با ستاد هماهنگی انجام داده‌اند و در مجموع این درخواست‌ها ساماندهی می‌شود و با وزارت کشور هماهنگی لازم صورت می‌گیرد و مجوز برای تجمع صادر می‌شود.»

خبرنگار «صدای آمریکا» برای یافتن ۱۸ حوزه تعیین شده به وب سایت این ستاد مراجعه کرد، اما چنین فرم و صفحه‌ای در دسترس نبود. وب‌سایت این نهاد بخشی تحت عنوان «درگاه ارتباطات مردمی» دارد که از طریق آن می‌شد پیام‌هایی را ارسال کرد، اما در این بخش، زیر عنوان «ثبت شکایت، گزارش تخلف» امکان انتخاب قوه قضاییه، دادگاه‌های انقلاب، سازمان زندان‌ها، نهادهای مرتبط با سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات برای ثبت شکایت یا گزارش تخلف وجود نداشت و نیروی انتظامی نیز تنها به اداره «راهنمایی و رانندگی»‌ آن محدود شده است.

اظهارات این مقام حکومتی در حالی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی در دهه‌های گذشته بارها ثابت کرده که توانایی شنیدن صدای اعتراض و کارآمدی لازم برای رفع نواقص را ندارد و در مواجهه با اعتراضات در اولین قدم با برچسب «اغتشاشات» مسیر سرکوب را انتخاب می‌کند. در سال‌های گذشته و در پی موج‌های اعتراضی قبلی نیز، ایده‌هایی این‌چنینی از سوی برخی از مقامات و نهادهای حکومتی مطرح شد، اما پس از مدتی به بایگانی سپرده شد. طرح مشخص کردن مکان‌هایی برای برگزاری تجمعات اعتراضی، یکی از ایده‌هایی بود که در سال ۱۳۹۸ و در پی اعتراضات آبان آن سال از سوی نهادهای حکومتی مطرح شد، اما هرگز، حتی به شکل ظاهری هم به سرانجام نرسید.

حالا و در حالی که بیش از سه ماه از دور تازه اعتراضات سراسری در ایران گذشته و مطالبات معترضان با محوریت تغییر حکومت همه‌گیر شده، نهادی حکومتی که یکی از سمبل‌های اعمال محدودیت و سرکوب آزادی‌های مردم است، ایده «ساماندهی اعتراضات» از طریق «ثبت در وب‌سایت» را پیشنهاد کرده است.

XS
SM
MD
LG