آنها خواستار استقبال از «حساسیت دانشجویان» به مسائل روز شدهاند و اقدام به بازنگری «تنگنظرانه» شیوهنامه اجرایی آییننامه انضباطی را «ابزاری برای خاموش کردن صدای اعتراضات دانشجویان» خواندهاند.
مادر سیاوش محمودی ماجراهای شب کشتهشدن فرزندش در اعتراضات سراسری توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی را روایت کرده است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبههای نماز جمعه ۲۵ آذر بار دیگر با انتقاد از سیاستهای جمهوری اسلامی، خواهان آزادی زندانیان اعتراضات و توقف اعدام معترضان و مخالفان این دولت شد.
در دو روز گذشته سه مرگ مشکوک در تهران، اهواز و لرستان گزارش شده است. همزمان گزارشی از «ربایش» پنچ دانشجوی دختر دانشگاه سنندج منتشر شده که برخی فعالان مدنی را نسبت به سرنوش این افراد نگران کرده است.
مردم معترض در زاهدان مثل چند هفته گذشته، بار دیگر بعد از نماز جمعه در این شهر راهپیمایی کردند و علیه حکومت شعار دادند.
تعداد جانباختگان اعتراضات جاری در ایران در انتهای روز ۲۴ آذر به ۴۹۵ تن رسید. خبرگزاری هرانا ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور همزمان با شروع اعتراضات در ایران تا پایان ۲۴ آذر ۶۸ کودک و نوجوان زیر ۱۸ سال نیز جان خود را از دست دادهاند.
حساب توییتری «یک وکیل»، با روزشمار بازداشت وکلای دادگستری، نام ۳۷ تن را که تاکنون در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شدهاند، ثبت کرد که تازهترین آن محمدعلی کامفیروزی است.
درخواست مجید رهنورد که خواسته بر پیکرش نه قرآن بخوانند، نه نماز و نه گریه، اما فقط شادی کنند، در شبکههای اجتماعی با موج تقدیر کاربران مواجه شد. او شجاع، و با شرفت نامیده شده و جوانی که ایستادگیاش همیشه در تاریخ ایران باقی خواهد ماند.
مدیر اورژانس بیمارستان سینا در گفتگو با روزنامه «هممیهن»، تأیید کرد که در برخی موارد، اصابت ساچمه به ریه و اندامهای تناسلی معترضان بوده است. پیشتر، روزنامه گاردین گزارش داده بود که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، زنان معترض ایرانی را با شلیک گلوله به صورت، پستان، و اندام تناسلی هدف قرار میدهند.
یک مقام دولت ابراهیم رئیسی با تأکید بر این که ایران برای جذب سرمایهگذاری خارجی دچار مشکل است، گفت که سرمایهگذاران جهان علاقه ندارند داراییشان را در ایران سرمایهگذاری کنند.
در احکام صادر شده، بیشتر افراد «نیم درصد» مقصر شناخته شدهاند و بیشترین درصد تقصیر «دو و نیم درصد» بوده است که دیه نیز بر همین اساس پرداخت خواهد شد.
دلیل اصلی این مسئله «عدم قدرت خرید» طبقات ضعیف جامعه عنوان شده است.
یک دانشجوی معترض در دانشگاه آزاد مشهد پس از درگرفتن بحث درباره اعتراضات سراسری و اعدام معترضان با یکی از استادان مدافع جمهوری اسلامی، اقدام به خودکشی کرد.
در حالی که نهادهای حقوقبشری از صدور حکم «محاربه» برای سونیا شریفی خبر دادهاند، یک نماینده حزب دموکرات مسیحی آلمان اعلام کرد که «کفالت سیاسی» این دختر ۱۶ ساله را بر عهده گرفته است.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران در گزارش سالانه خود نوشت که دستکم «سیصد و شصت و سه» خبرنگار را که تا اول دسامبر ۲۰۲۲ در بازداشت به سر میبردند، شناسایی کرده است. ایران، چین، میانمار، ترکیه و بلاروس در صدر فهرست جهانی بزرگترین زندان روزنامهنگاران قرار دارند.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا بیست و سوم آذر ۴۹۴ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۸ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
صبح روز چهارشنبه ۱۴ دسامبر به وقت نیویورک برابر با ۲۴ آذر در ایران رویدادی مهم و تاریخی در سازمان ملل متحد رقم خورد:« اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل با اکثریت آرای اعضا.»
اخراج جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شادمانی و استقبال گسترده معترضان و چهرههای سیاسی ِ مخالف حکومت را به دنبال داشت.
مادر امیرحسین رحیمی متهم ۱۵ ساله ای که دو ماه است در کانون اصلاح و تربیت است، از مشکلاتش میگوید.
یک خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران با پخش فیلم اعتراف اجباری پنج ورزشکار شیرازی، آنها را «عوامل بمبگذاری» در نقطهای از شیراز در شب حادثه شاهچراغ معرفی کرد. تسنیم مدعی شده است که این عملیات را خنثی کردهاند.
در حالی که روند برگزاری دادگاه معترضان بازداشتشده و صدور احکام سنگین برای آنان ادامه دارد، شماری از وکلای دادگستری در ایران از عدم پذیرش وکیل انتخابی متهمان توسط دادگاههای انقلاب خبر میدهند.
در شرایطی که از آغاز اعتراضات سراسری در ایران تاکنون ۵۸ روزنامهنگار بازداشت شدهاند و نزدیک به ۳۰ نفر از آنان همچنان در بند هستند، آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، از مقامات ایرانی خواسته است که از پوشش اعتراضات ملی به عنوان بهانهای برای سرکوب رسانهها استفاده نکنند.
جمهوری اسلامی ایران با ۲۹ رأی موافق، هشت مخالف و ۱۶ ممتنع از کمیسیون جایگاه زن سازمان ملل اخراج شد. اخراج جمهوری اسلامی ایران از این کمیسیون به پیشنهاد آمریکا روز چهارشنبه ۲۳ آذر به رأی گذاشته شد.
یک عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در فروردین ماه با اعلام وصول طرح «تأسیس سازمان حفاظت اطلاعات قوه قضاییه» آن را به عنوان یک سازمان اطلاعاتی جدید زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی تشریح کرده بود.
نرخ هر دلار آمریکا در برخی ساعات روز چهارشنبه در بازار آزاد به ۳۸ هزار و ۶۹۰ تومان رسید. قیمت هر یورو همچنان بالای ۴۰ هزار تومان است و نرخ پوند بریتانیا نیز ۴۷ هزار و ۷۶۰ تومان اعلام شد که نسبت به روز قبل بیش از هزار تومان افزایش یافته است.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تابیست و دوم آذر ۴۹۳ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۸ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
در آستانه رایگیری روز چهارشنبه در سازمان ملل متحد، سازمان اتحاد علیه ایران هسته ای، اعلام کرد طومار آنلاینی را برای اخراج جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زنان سازمان ملل راهاندازی کرده است.
دیدهبان حقوق بشر میگوید: اعدام دو مرد به دست مقامات ایران در ارتباط با اعتراضات گسترده ضدحکومتی ضربهای شدید به عدالت است و به شکلی خطرناک به تنشها دامن میزند.
بهاره هدایت، زندانی سیاسی در بند زنان اوین، مسیر جنبش اعتراضی ۱۴۰۱ را از جریان اصلاحطلبی جدا دانست و با قطعی دانستن «انقلاب»، گفت که جمهوری اسلامی «باید برود» و همگرایی گروههای سیاسی حول محورهایی از جمله «یکپارچگی ایران»، روند «براندازی» تسهیل میشود.
نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی درهای مسجدی را که قرار بود مراسم ترحیم مجیدرضا رهنورد، دومین اعدامشده اعتراضات سراسری جاری، در آن برگزار شود، بستند و از ورود مردم و برگزاری مراسم جلوگیری کردند.
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی در واکنش به بیانیه وزیران امور خارجه آمریکا و هشت کشور دیگر درباره نقض حقوق زنان و دختران در ایران، آن را «مداخلهجویانه» و «ژست» خواند و ادعا کرد که «نقض حقوق زنان» در این کشورها «بسیار اسفناکتر» است.
اظهارات اژهای یک روز پس از انتقاد خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، به تصاویر منتشرشده از فرزانه قرهحسنلو در دادگاه انقلاب کرج مطرح شده که آن را «مظلومنمایی و تهییج احساسات مردم» دانسته بود.
بارگذاری بیشتر