نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی درهای مسجدی را که قرار بود مراسم ترحیم مجیدرضا رهنورد، دومین اعدامشده اعتراضات سراسری جاری، در آن برگزار شود، بستند و از ورود مردم و برگزاری مراسم جلوگیری کردند.
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی در واکنش به بیانیه وزیران امور خارجه آمریکا و هشت کشور دیگر درباره نقض حقوق زنان و دختران در ایران، آن را «مداخلهجویانه» و «ژست» خواند و ادعا کرد که «نقض حقوق زنان» در این کشورها «بسیار اسفناکتر» است.
اظهارات اژهای یک روز پس از انتقاد خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، به تصاویر منتشرشده از فرزانه قرهحسنلو در دادگاه انقلاب کرج مطرح شده که آن را «مظلومنمایی و تهییج احساسات مردم» دانسته بود.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد که ۴۰۰ تن از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری در تهران را به حبس محکوم کرده است.
گروهی از وکلای مستقل دادگستری در نامه ای به همکاران «مورد وثوق رئیس قوه قضائیه»شان اعتراض و درخواستشان را با آنان طرح کرده اند.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تابیست و یکم آذر ۴۹۰ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۸ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بینالملل، در واکنش به اعدام مجیدرضا رهنورد، جوان ۲۳ ساله که پس از یک محاکمه ناعادلانه ساختگی در ارتباط با اعتراضات سراسری، از سوی مقامات ایران در ملأ عام اعدام شد، گفت: «امروز اعدام هولناک مجیدرضا رهنورد در ملأعام، قوه قضاییه ایران را رسوا کرد.»
شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به اعدام مجیدرضا رهنورد نخبگان سیاسی را که به تمامیت ارضی ایران، دموکراسی سکولار ، و حق مردم برای تعیین شکل نظام سیاسی از طریق یک انتخابات آزاد پایبندند، دعوت کرد برای «سرنگونی جمهوری اسلامی» با هم همکاری کنند.
پدر محمد مهدی کرمی از پی گیری پرونده پسرش، حکم اعدام او و نحوه برخورد مسئولین می گوید.
همزمان با افزایش فشارهای حکومتی و اعدام دو معترض بازداشتشده، اعتراضات سراسری در ایران از جمله در دانشگاهها با زنده نگه داشتن یاد محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، ادامه دارد.
نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی دختر ۱۶ سالهای که شهریور ماه در اعتراضات سراسری کشته شد، در متنی که در اینستاگرم منتشر کرده از رفتار حکومت جمهوری اسلامی با معترضان انتقاد کرده و گفته است: «جواب اعتراضات مردم گلوله و چوب و چماق و زندان و تجاوز نیست.»
شماری از زندانیان سیاسی زن در زندان اوین در واکنش به صدور و اجرای احکام اعدام برای بازداشتشدگان اعتراضات سراسری اعلام کردند که در دفتر افسر نگهبانی بند زنان تحصن میکنند.
جمهوری اسلامی صبح دوشنبه ۲۱ آذر، مجیدرضا رهنورد را در شهر مشهد در ملاعام اعدام کرد. این دومین اعدام افراد بازداشت شده در پی اعتراضات سه ماه اخیر است.
عضو شورای عالی فضای مجازی و رئیس پیشین سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، در گفتوگویی ویدئویی درباره جمهوری اسلامی و سیاستهایش گفت که «این روش حکمرانی قابل دوام نیست» و جمهوری اسلامی «به فلاکتی رسیده که نمیتواند به کوچکترین خواستههای مردم» پاسخ دهد.
وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز یکشنبه گفت در صورت دستیابی تهران به تسلیحات هستهای، وضعیت غیرقابلپیشبینی میشود و همسایگان عرب ایران در حوزه خلیج فارس برای تقویت امنیت خود اقدام خواهند کرد.
دادگستری استان اصفهان اعلام کرد هرچند هنوز حکمی برای امیر نصر آزادانی صادر نشده، اما اتهام این فوتبالیست شناخته شده «بغی» است؛ اتهامی که میتواند صدور حکم اعدام را در پی داشته باشد.
اعتراضات دانشجویی روز یکشنبه در چند دانشگاه کشور ادامه یافت و دانشجویان معترض دستکم در دانشگاههای علامه، خواجهنصیر و بهشتی در تهران، دانشگاه صنعتی اصفهان، و نوشیروانی بابل اعتراض کردند.
لیلی مهدوی، مادر سیاوش محمودی، یکی از نوجوانان کشته شده در اعتراضات سراسری، در چند استوری اینستاگرامی واقعه کشته شدن او را شرح داد.
دفتر «جامعه جهانی بهائی» در سازمان ملل متحد میگوید که مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی، دو نفر از جامعه بهائیان ایران برای بار دوم به یک دهه زندان محکوم شدهاند.
یک منبع مطلع از بیمارستان مدنی کرج به صدای آمریکا خبر داد که دکتر حمید قرهحسنلو تحت شرایط امنیتی در یک اتاق در آیسییو بخش ارتوپدی این بیمارستان بستری است.
ارزش پول ملی ایران در برابر دلار روز یکشنبه و در حالی که اعتراضات ضدحکومتی در سراسر ایران در سومین ماه خود است به پایین ترین حد خود رسید.
در این مراسم، کیانا و علی رحمانی به نمایندگی از مادرشان، نرگس محمدی، این لوح را تحویل گرفتند و پیام او از زندان اوین را برای حاضرین خواندند.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا نوزدهم آذر ۴۸۵ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۸ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
با وجود تشدید فشارهای حکومتی و صدور احکام سنگین اعدام و زندان برای بازداشتشدگان، اعتصابات و اعتراضات سراسری ایران در روز شنبه همچنان ادامه یافت.
انتشار بخشی از بیانیه مشترک چین و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ارتباط با جزایر سهگانه ایران در خلیج فارس، خشم کاربران ایرانی رسانههای اجتماعی را برانگیخته است.
شماری از کنشگران ایرانی در نامهای به دبیرکل سازمان ملل از او خواستند به گسترش سرکوب جمهوری اسلامی و اعدام محسن شکاری واکنش نشان دهد.
بیش از سه هزار نفر از پزشکان و کارکنان کادر درمان ایرانی از سراسر جهان در نامهای خواستار «کمک فوری» در رابطه با وضعیت حمید قرهحسنلو، رادیولوژیست و همسرش فرزانه شدند.
خانواده چهار فعال سیاسی کُرد میگویند پس از پخش دوباره اعترافات اجباری و تحت شکنجه آنها از صدا و سیمای جمهور اسلامی، به شدت نگران صدور احکام سنگین برای آنها هستند.
سه نماینده مجلس فدرال آلمان با به عهده گرفتن کفالت سیاسی سه تن از معترضان بازداشتشده در ایران که در خطر اعدام قرار دارند، از آنان حمایت کردند.
اعدام محسن شکاری، معترض ۲۳ ساله در رسانههای داخل کشور نیز بازتاب پیدا کرد. روزنامه «هممیهن» چاپ تهران در سرمقاله خود نوشته که اعدام محسن شکاری پیامی «رسمی و مهم» دارد. روزنامه «جوان» وابسته به سپاه پاسداران نوشته است که او «اولین و آخرین اعدامی» نیست.
اخراج اساتید تحت عناوینی همچون «بازنشستگی اجباری، تمدید نشدن قراردادها، اختصاص ندادن کلاس در ترمهای تحصیلی بدون اطلاع قبلی، حذف کلاس و کد استادی» انجام میشود.
در ماههای اخیر برخی از دولتها با صدور اطلاعیههایی، از اتباع خود خواستهاند تا از سفر به ایران اجتناب کنند یا در صورت نبود ضرورت، خاک این کشور را ترک کنند. جمهوری اسلامی در همین مدت، چندین تبعه خارجی دیگر را نیز به اتهامهایی نامعلوم، بازداشت کرده است.
براساس اطلاعات رسیده به صدای آمریکا، ماهان صدرات (صدارت) یکی از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر که به اعدام محکوم شده، به انفرادی منتقل شده است.
بارگذاری بیشتر