اطلاعات منتشرشده از مرکز آمار ایران، از بالا بودن تعداد زنان قربانی در پروندههای «همسر آزاری جسمی» در سال ۱۳۹۹ خبر میدهد.
بلومبرگ روز سهشنبه ۲ شهریور (۲۴ مرداد) گزارش داد شدت عمل چین علیه پالایشگران بخش خصوصی، سبب شده است که نفت انباشته در نفتکشها در بندرهای آسیائی به بالاترین سطح خود برسد.
با گذشت سه روز از انتشار گسترده تصاویر دوربینهای امنیتی هکشده زندان اوین، رییس سازمان زندانها با انتشار توییتی گفت که مسئولیت «این رفتارهای غیرقابل قبول» را میپذیرد و عذرخواهی میکند. اما یک کارشناس حقوق میگوید جامعه دیگر این عذرخواهیهای نمادین را نمیپذیرد.
کانون مدافعان حقوق بشر در بیانیهای میگوید جایزه حقوق بشری را که پیش از این به مولوی عبدالحمید هدیه کرده پس میگیرد، چرا که «دیدگاه و موضعگیریهای اخیر» او بهویژه درباره «گروه تروریستی طالبان» را مغایر موازین حقوق بشر و صلح پایدار جهانی میداند.
گروهی از فعالان مدنی و سیاسی خواستار آزادی آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، مهدی محمودیان، محمدرضا فقیهی و مریم افرافراز شدند و علی مجتهد زاده میگوید به خانواده این افراد اعلام شده از رسانهای شدن خودداری کنند.
پس از شش سال اعتراضات و اعتصابات مداوم کارگران صنایع نیشکر هفتتپه، گزارش شده است که بنا بر رأی قطعی دادگاه تجدیدنظر، خریدار شرکت نیشکر هفتتپه «خلع ید» و این مجموعه به مالک اولیه، یعنی دولت برگردانده میشود.
سخنگویان رسمی ایران و اوکراین گزارشهای مربوط به ربایش جت مسافربری اوکراینی از افغانستان و انتقال آن به ایران را تکذیب کردهاند.
کاروان «نسل حسینی» همزمان با روز پزشک به بیمارستان بقیه الله تهران رفت تا «برای کادر درمان و بیماران کرونایی بستری در این مرکز درمانی» مراسم عزاداری برگزار کند.
یک شاعر و نویسنده ایرانی که در کتابها و مقالات متعددی، تجربه زندگی تحت نظارت دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی را بازگو کرده است، در مقالهای در هفتهنامه معتبر «بررسی کتاب نیویورک»، هشدار میدهد که نفوذ مخفیانه ماموران حکومت ایران، نه تنها جان مخالفان حکومت، بلکه زندگی آمریکایيان و حتی دموکراسی در جامعه آمریکا را به مخاطره انداخته است.
مصداقی تعریف کرد که چگونه زنان تن فروش بازداشت شده به خاطر خواندن ترانه به همراه کودکان شان مورد ضرب و شتم زندانبانان قرار گرفتند.
وزارت بهداشت ایران از ۳۱ مرداد تا اول شهریور، ۳۸ هزار و ۶۵۷ مورد ابتلا به کرونا در کشور را تأیید کرد.
هک دوربینهای امنیتی زندان اوین در ایران، واکنشهایی را در پی داشته است. برخی زندانیان سابق از تجربههای خود سخن گفتهاند. برخی روزنامهنگاران و فعالان مدنی نیز به سکوت رسانههای داخلی ایران و مقامات جمهوری اسلامی نسبت به این خبر، واکنش نشان دادهاند و برخی نیز گفتهاند که منتظر افشای اطلاعات بیشتر هستند.
به دنبال تشکیل پرونده علیه فرزانه زیلابی، وکیل مدافع کارگران هفتتپه و برگزاری جلسه دادگاه برای او، هفت سندیکا و اتحادیه کارگری و صنفی با انتشار بیانیهای محاکمه این وکیل دادگستری را محکوم کردند.
وکیل مدافع برادران افکاری با انتشار متنی در توئیتر، اعلام کرد که درخواست اعاده دادرسی پرونده وحید افکاری توسط دیوان عالی کشور رد شده است.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران در مصاحبهای با روزنامه شرق به مناسبت روز پزشک، وضعیت کادر درمانی در ایران را بحرانی خواند و تلاش برای مهاجرت آنها از ایران را «یک خسارت بزرگ» خواند و گفت موارد مهاجرت رو به فزونی است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در کنفرانس خبری روز دوشنبه اول شهریور در جدیدترین اظهارات درمورد از سرگیری مذاکرات هستهای غیر مستقیم بین تهران و واشنگتن با هدف احیای برجام گفت: «متاسفانه به دلیل نقض کامل برجام توسط آمریکا و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و عدم پایبندی کامل طرفهای اروپایی و طرفهای ما در برجام به تعهداتشان در رفع تحریمها، زمان به نفع برجام نیست.»
علی اصغرعنابستانی، نماینده سبزوار در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور خارجه دولت ابراهیم رئیسی گفت: «یک سابقه همکاری از آقای امیر عبداللهیان با آقایان ظریف و لاریجانی وجود دارد که ما را قدری نگران میکند.»
در همین زمینه گروهی با عنوان «تپندگان» روز شنبه ۳۰ مرداد در ایمیلی به صدای آمریکا با بیان اینکه گروه «عدالت علی» زندان اوین را هک کرده است اعلام کرد «عدالت علی» برای نشان دادن اعتراض خود و افشای «ظلم و ستمی که به زندانیان به اصطلاح سیاسی روا داشته می شود» هک کرده است و به مدارکی از داخل این زندان از جمله «عکسهایی از اتاق کنترل زندان، بندها و اتاقهای زندانیان، پروندههای زندانیان سیاسی و مدارک محرمانه زندان اوین» دست یافته است.
از متن: موضع نسبتا خوشبینانه و امیدوار حکومت ایران در برابر پیروزی طالبان، نشاندهنده گامهای بزرگی است که جمهوری اسلامی برای بهبود روابط خود با طالبان، که روزگاری دشمن خونی ایران شمرده میشد، برداشته است.
وکیل محمد نوریزاد، فعال سیاسی و از امضا کنندگان نامه استعفاء آیتالله خامنهای، که از تاریخ ۱۷ تیرماه با تامین وجه الکفاله ۸۰۰ میلیون تومانی به مرخصی استعلاجی اعزام شده، از احضار موکل خود به زندان اوین خبر داد.
حسین جلالی، نماینده کرمان که سوابقی چون ریاست دفتر محمدتقی مصباح یزدی دارد، در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت اسماعیل خطیب زمانی که مدیرکل اطلاعات استان قم بوده، علیه کسانی که او «طلاب انقلابی» خواند، فعالیت داشته است.
بنا بر آمار ازدواجهای ثبت شده در ایران، کودک همسری بیش از ده درصد رشد داشته و این در حالی است که تداوم گسترش فقر، هنجارهای اجتماعی و فرهنگی، و همچنین دفاع برخی نهادهای حاکمیتی از کودک همسری، به رشد این معضل که روانشناسان از آن به عنوان «تجاوز خاموش» نام میبرند، دامن زده است.
رئیس جمهوری ایران روز یکشنبه ۳۱ مرداد، در دیدار با وزیر امور خارجه ژاپن که به تهران سفر کرده است، از توکیو خواست داراییهای ارزی مسدود شده ایران در بانکهای ژاپنی را آزاد کند.
حسین سلامی روز یکشنبه گفت: «آیا کسی می تواند تضمین دهد آمریکایی ها با واکسن، مردم ما را به بیماری پیچیده، خطرناک و غیرقابل درمان دیگری مبتلا نکنند؟»
در ادامه بالا رفتن نرخ دلار در ایران، قیمت انواع خودرو از جمله پراید، پژو ۲۰۶ تیپ دو و سمند ال ایکس روندی افزایشی داشته است.
در ایران بیش از پانصد نفر در یک شبانه روز گذشته جان خود را از دست دادند و بالای ۲۴ هزار نفر به کووید۱۹ مبتلا شدند. در همین حال ستاد مقابله با کرونا میگوید، مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد ۳۰ تا ۵۰ ساله رو به افزایش است.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، در تازه ترین گزارش خود وضعیت حقوق بشر در ایران را «رو به وخامت» توصیف کرده است.
در حالی که آیتالله خامنهای خواستار تشکیل فوری دولت شده بود، و ابراهیم رئیسی گفته بود چهار سال روی برنامه اش کار کرده، تاخیر در ارائه فهرست و همچنین ترکیب اعضای کابینه پیشنهادی، نشان میدهد که ظاهرا رئیس دولت جدید به زمان بیشتری نیاز داشته است.
همزمان با آغاز جلسات بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ابراهیم رئیسی در مجلس، بیست و چهار تشکل صنفی سینمای ایران با انتشار بیانیهای انتقادی خطاب به فرد پیشنهادی برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به سیاستهای اعلامشده او اعتراض کردند.
مسیح علینژاد در مطلبی در روزنامه واشنگتن پست اشاره میکند که آیتالله خمینی تا قبل از بازگشت به ایران در بهمن ۱۳۵۷، میخواست علاوه بر ناظران غربی، به همدستان لیبرال خود، از جمله شمار کثیری از زنان فعال، نیز نسبت به برابری زنان و مردان، آزادی زنان در انتخاب نوع پوشششان، و سایر موارد اطمینان خاطر بدهد.
یک خبرنگار باسابقه خاورمیانه در وال استریت جورنال هشدار میدهد که حکومت ایران با احساس ضعف در طرفهای مقابل خود، در چندین جبهه مختلف در خاورمیانه، فرصت را برای تهاجم خشونتامیز مناسب یافته است.
در گزارش پیش رو احتمال رویارویی ورزشکاران ایران و اسرائیل در رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جوانان جهان در سال ۲۰۲۱ را بررسی میکنیم.
از طرفی تصاویر منتشر شده از برگزاری مراسم عاشورا در رسانههای داخل ایران نشان میدهد این مراسم در برخی از نقاط کشور بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی برگزار شده است.
روز جمعه پنجمین جلسه دادگاه حمید نوری به اتهام مشارکت در جنایت و کشتار دسته جمعی زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ در استکهلم سوئد آغاز شد.
رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جوانان جهان در پنج وزن نخست با شکست و حذف چهار نماینده ایران آغاز شد.
ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی داخل ایران، رهبر جمهوری اسلامی را «بزرگترین دشمن مردم ایران» و مقصر و مسئول اصلی کشتار کرونا دانست. او گفت که آیتالله خامنهای کرونا را به «آلت قتالهای علیه مردم ایران» تبدیل کرده است.
بارگذاری بیشتر