در ادامه بالا رفتن نرخ دلار در ایران، قیمت انواع خودرو از جمله پراید، پژو ۲۰۶ تیپ دو و سمند ال ایکس روندی افزایشی داشته است.
بنا به گزارشهای رسانههای ایران، قیمت پراید با یک جهش حدود چهل میلیون تومانی، به ۱۵۲ میلیون تومان رسیده و قیمت پژو پارس ۲۷۰ میلیون، سمند ال ایکس ۲۳۵ میلیون، و انواع خودروی گروه پژو و همچنین خودروهایی نظیر رانا و دنا نیز رشد قابل توجهی داشتهاند.
این در حالی است که ابراهیم رئیسی به تازگی با اشاره به متضرر شدن هم خودروساز و هم خریدار و بیان این که میتوان با زیرساختهای موجود تیراژ خودرو در ایران را به دو میلیون رساند، از لزوم عادلانه شدن «زنجیره قیمتگذاری» سخن گفت.
به گفته تحلیلگران، تولید خودرو با موانعی جدی نظیر تحریم و قطع ارتباط با شرکای خارجی و سایر مشکلات اقتصادی مانند زیان انباشه حدود هشتاد هزار میلیارد تومانی دو خودروساز بزرگ ایران که سرمایه در گردش کافی برای افزایش تولید و توان برای فعال کردن ظرفیتهای مغفول مانده خود ندارند، روبرو است.
در این میان روزنامه ایران در گزارشی با توجه به افزایش ناگهانی قیمت خودرو، با وجود تعطیلات، نوشته است: «از روزی که قیمت دلار وارد کانال ۲۷ هزار تومان شد، جنب و جوش قیمتی در بازار خودرو آغاز شد.»
این روزنامه به نقل از محمدرضا نجفی منش، رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو، نوشته است، اگر سیاستگذاران میخواهند قیمت خودرو در بازار ثابت بماند واقعاً نیازی نیست که در بازار کاری انجام دهند؛ با ثبات نرخ ارز میتوان به ثبات قیمت خودرو دست یافت.
افزایش قیمت مواد اولیه تولید خودرو مشکلات مربوط به تامین قطعه خودروسازان و عدم تحویل به موقع خودروها به ثبت نام کنندگان و آنچه توزیع قطره چکانی خودرو عنوان میشود، از دیگر عوامل گرانی خودرو عنوان میشود.
اما به نوشته تجارت نیوز، موضوع دیگری که منحنی قیمت خودرو را در بازار تحریک کرده، عدم اطمینان به آینده برجام است و با لغو تحریمها، شرکتهای تعطیل و نیمه تعطیل بخش خصوصی میتوانند احیا شوند و تولید را از سر بگیرند، چه با چینیها و چه دیگر خودروسازان دنیا.