با گذشت چند روز از حاد شدن شرایط جسمی حسین رونقی و گمانهزنیها مبنی بر انتقال او به بیمارستانهای مختلف، وضعیت و روند مداوای او همچنان مبهم است.
گزارشهای منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر استفاده از خودروهای یخچالدار بستنی میهن برای سرکوب اعتراضات سراسری حاشیهساز شده بود و بسیاری خواستار تحریم محصولات میهن شدند.
همزمان با آغاز سالگرد آبان ۹۸، اعتراضات سراسری در ایران از جمله در دانشگاهها و مراکز آموزشی روز سهشنبه در شهرهای متعدد شدت گرفت.
دفتر امور حقوق بشر سازمان ملل متحد از جمهوری اسلامی ایران خواست که فورا هزاران نفری را که به دلیل شرکت در اعتراضات بازداشت شدهاند، آزاد کند.
پس از فراخوانهای مختلفی که برای دعوت به اعتراضات و اعتصابات سراسری در سالگرد آبان ۹۸ منتشر شد، روز سهشنبه ۲۴ آبان بازاریها و کسبه مناطق مختلف کشور دستکم در ۱۷ استان مغازههای خود را بستند.
در پنجاه و هشتمین روز اعتراضات مردم در ایران شمار جانباختگان این جنبش به ۳۴۴ نفر رسید.
مرگ مشکوک یلدا آقافضلی، دختر ۱۹ سالهای که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شده بود و پس از چند روز جان باخت، واکنشهایی را در فضای مجازی برانگیخته است.
رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران، روز دوشنبه در پاریس گفت که «نقش او این نیست» که اصطلاحی را برای توصیف آن چه در ایران اتفاق میافتد، پیدا کند.
پس رضا سلمانزاده، فعال سیاسی که از اردیبهشت ماه در زندان به سر میبرد، از تشکیل یک پرونده جنایی برای پدرش خبر داد.
دبیر همایش اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان وضعیت «سوءتغذیه» در استانهای محروم ایران را «نگرانکننده» خواند و نسبت به شیوع «کوتاهی قد» هشدار داد.
نرگس محمدی، فعالی حقوق بشر زندانی در اوین، روز دوشنبه در نامهای از جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در ایران، خواست مانع مانع صدور و اجرای اعدام معترضان شود.
در ادامه گزارشها درباره فساد اقتصادی در ایران، یک روزنامه چاپ تهران از اختصاص منابع ارز دولتی و تسهیلات «چند صد هزار میلیارد تومانی» به «هشت هلدینگ بزرگ» پرده برداشت.
یک منبع مطلع به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که نیروهای امنیتی روز دوشنبه ۲۳ آبان، به خانه خانواده رونقی حمله کردند تا برادر حسین رونقی را بازداشت کنند، اما حسن رونقی توانسته از دست آنها بگریزد.
به موازات گسترش اعتراضات سراسری ضدحکومتی و سرکوب آنها از سوی دولت ایران، دایره تحریمهای غرب علیه مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی گستردهتر شده است.
سپاه پاسداران صبح دوشنبه ۲۳ آبان با موشک و پهپاد به مواضع حزب دمکرات کردستان ایران در «کویسنجق» اربیل و حزب کومله کردستانایران در «زَرگویز» سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق حمله کرد.
در حالی که نیروهای یگان ویژه جمهوری اسلامی در هفتههای گذشته با استفاده از زور و خشونت عریان با معترضان در نقاط مختلف ایران مقابله کردهاند، یک روزنامه چاپ تهران مینویسد مقامهای شورای شهر و شهرداری پایتخت گزارشها پیرامون کمک شهرداری به یگان ویژه را تکذیب میکنند.
او با اشاره به همراهی برخی چهرههای شناخته شده هنری و ورزشی با اعتراضات مردم، بازیکنانی را که سرود ملی نمیخوانند به نداشتن «فهم» متهم کرد و گفت: «نمیشود فردی در تیم ملی باشد اما سرود ملی نخواند، اگر بازیکن فهم ندارد، لازم نیست در تیم ملی حفظ شود.»
پس از ساعتها بیخبری از وضعیت حسین رونقی، برادر این فعال حقوق بشر زندانی خبر دیدار او با مادرش را تأیید کرد. پیشتر شماری از کاربران عکسی را از دیدار حسین رونقی با مادرش بازنشر کردند. هرچند گفته میشد نخستین بار مدیر رسانه قوه قضاییه آن عکس را منتشر کرده بود.
حسین فاضلی هریکندی با تایید اصابت گلوله به پیشانی مهدی حضرتی مدعی شد نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در روز حادثه هیچ اسلحه گرمی در اختیار نداشتهاند.
آلمان روز دوشنبه اعلام کرد تحریمهای جدید اتحادیه اروپا «حلقه داخلی قدرت» در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را هدف قرار خواهد داد.
در پایان هشتمین هفته از اعتراضات سراسری ایران شمار جانباختگان به ۳۳۹ تن افزایش یافت. در میان کشتهشدگان ۵۲ نفر کودک وجود دارد.
در حالی که کارزار «عمامهپرانی» در شهرهای مختلف ایران همچنان ادامه دارد، در تازهترین واکنشها به این اقدام، یک استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب قم آن را «نشانه کاهش قدرت اخلاقی روحانیان و یا از بین رفتن آن» ارزیابی کرد.
خانواده اکبر محمدی، فعال دانشجویی که در سالهای گذشته در زندان اوین در پی اعتصاب غذا جان باخت، از حسین رونقی خواستند اعتصاب غذای خشک خود را بشکند.
پدر یکی از معترضان بازداشتشده که به «محاربه» متهم شده است، از نهادها و سازمانهای حقوق بشری خواست صدای فرزندش باشند. تاکنون شماری از معترضان به اتهاماتی چون «محاربه»، «افساد فیالارض» و «مقابله با حکومت اسلامی» مواجه شدهاند.
دختر ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی زندانی در ایران در توئیتی گفت که درمان مادرش ناتمام ماند و مقامات جمهوری اسلامی خانم تقوی را به زندان اوین بازگرداندهاند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران از اخراج شش تن از کارگران شرکت گروه ملی صنعتی فولاد اهواز توسط «سرپرست انتصابی و ضعیف» این شرکت خبر داد.
همزمان با تداوم سرکوب اعتراضات ضدحکومتی در سیستان و بلوچستان، یک هیئت سهنفره از سوی دفتر آیتالله خامنهای شنبه شب وارد زاهدان شد.
حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» که با تمرکز بر اعتراضات سراسری ایران فعالیت میکند، از بازداشت حمید افکاری، برادر نوید افکاری در مقابل اداره اطلاعات شیراز معروف به «پلاک ۱۰۰ » خبر داد.
در بیانیه کاخ کرملین اشارهای به زمان انجام این مکالمه و همچنین همکاریهای نظامی دو کشور بهویژه تسلیح ارتش روسیه به پهپادهای ایرانی نشده است.
بارگذاری بیشتر