لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۹

واکنش‌ها به «عمامه‌پرانی»؛ استادیار  دانشگاه قم: نشانه کاهش قدرت اخلاقی روحانیان است


عمامه‌پرانی
عمامه‌پرانی

در حالی که «عمامه‌پرانی» در شهرهای مختلف ایران همچنان ادامه دارد، در تازه‌ترین واکنش‌ها به این اقدام، یک استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب قم آن را «نشانه کاهش قدرت اخلاقی روحانیان و یا از بین رفتن آن» ارزیابی کرد.

مهراب صادق‌نیا در یادداشتی که روز یک‌شنبه ۲۲ آبان در خبرگزاری دانشجویان ایران منتشر شده، با اشاره به این که «عمامه‌پرانی» در کنار شعار «تانک و فشفشه» ممکن است نشانی از «کاهش قدرت اخلاقی روحانیان و یا حتی از بین رفتن آن باشد»، گفت که این اقدام «هرگز به معنای روی‌گردانی جامعه ایران از دین نیست.»

او با بیان این که لباس روحانیان «حتی اگر لباس دین خوانده شود، نمادی است از وابستگی صنفی»، تأکید کرد: «هیچ کسی نباید این عمامه‌پرانی‌ها را جوری تفسیر کند که روی‌گردانی مردم از دین معنا بدهد.»

بنا بر گزارش ویدئویی که روز یک‌شنبه منتشر شده، یک دختر نوجوان بدون حجاب، عمامه یک روحانی را در خیابانی پرتردد از سرش می‌پراند.

عمامه پرانی یک دختر جوان در خیابانی پر تردد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:11 0:00

همچنین در روز یک‌شنبه ۲۲ آبان، ویدئویی منتشر شده که عمامه‌پرانی توسط یک پسر نوجوان را در رشت نشان می‌دهد.

عمامه‌پرانی یک جوان در خیابان لاکانی رشت ۲۲ آبان
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:22 0:00

برخی روحانیان «عمامه‌پرانی» را نماد ناخشنودی عمیق نسل جوان از روحانیت حاکم می‌دانند که اسلام را به ابزاری برای ادامه حکومت خود تبدیل کرده‌ است.

جواد نیک‌بین، نماینده کاشمر در مجلس شورای اسلامی از جمله روحانیانی است که با تجربه عمامه‌پرانی روبه‌رو شده است. او با بیان این که در اعتراضات «یکی دو نفر» به او «مشت و لگد» زده‌اند، می‌گوید: «بعضی از این رفتار حق ما است و باید سیلی بخوریم.»

از سویی، محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی، عمامه‌پرانی را «توطئه شیاطین» نامیده و تهدید کرده آنها که «بازی با دم شیر» می‌کنند، «نتیجه عملشان را خواهند دید.»

همچنین، علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه ایران، عمامه‌پرانی را به «بدخواهان اسلام و نظام» نسبت داده و گفته است که «عمامه روحانیت کفن آنها خواهد بود.»

به گفته اعرافی، «تعرض معاندان» جممهوری اسلامی، موجب «شکوه و عظمت لباس روحانیت» است.

عمامه‌پرانی به رسانه‌های داخلی نیز راه پیدا کرده است. روزنامه آرمان ملی این عمل را «غیر قابل پذیرش» خواند و نوشت: « در تمام دنیا رهبران دینی لباسهای مخصوص خود را دارم. که احترام آن حفظ می‌شود.»
این روزنامه همچنین نوشت که روحانیون «به خوبی» شنوای انتقادهای افرادی که عمامه‌پرانی می‌کنند هستند.

خبرگزاری حکومتی فارس نیز از درخواست‌ها برای راه‌اندازی کمپین لزوم برخورد با حرکتی خبر داده که به زعم آنها، «اهانت به لباس روحانیت» به شمار می‌آید و در پی آن تصاویری از «عمامه‌بوسی» منتشر کرده است.

به گزارش رسانه‌های داخل ایران، تاکنون چندین نفر به اتهام «انداختن عمامه از سر روحانیون» بازداشت شده‌اند.

از جمله، روزنامه دولتی ایران ادعا کرده است، فردی که در بابل «عمامه‌پرانی» کرده بود، بازداشت شده است.

XS
SM
MD
LG