دبیر همایش اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان وضعیت «سوءتغذیه» در استانهای محروم ایران را «نگرانکننده» خواند و نسبت به شیوع «کوتاهی قد» هشدار داد.
به گزارش خبرگزاریها در ایران، محمدتقی حسینی طباطبایی، دبیر همایش اورژانسها و بیماریهای شایع کودکان، در نشستی خبری در بیمارستان کودکان مفید در تهران گفت که «سوءتغذیه در استانهای محروم نگرانکننده است» و اکنون «کمبود آهن و ویتامین آ در کودکان و زنان باردار بسیار شایع است.»
او تأکید کرد که در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، و ایلام، «کموزنی، کوتاهی قد، و لاغری شیوع بالایی دارد که ناشی از سوءتغذیه است.»
همچنین، وبسایت تجارتنیوز روز دوشنبه ۲۳ آبان در گزارشی به اظهارات تیرنگ نیستانی، استاد گروه تحقیقات و تغذیه انستیتو صنایع غذایی کشور اشاره کرد که گفته است، شهروندان برای بهرهمندی از «توصیههای تغذیهای» به حداقلی از درآمد نیاز دارند که اگر وجود نداشته باشد، آن توصیهها «دیگر فایده ندارد» و «فقط به درد سیاستگذاری میخورد.»
به گفته این پژوهشگر، وقتی هزینه غذا بالا است، «مردم در ابتدا سراغ مبارزه با گرسنگی میروند» و «به فکر ریزمغذی و استفاده از میوه و سبزیجات نیستند.»
این گزارش به نقل از کارشناسان وجود روزانه حدود «۱۸۰ گرم گوشت» را در غذای هر فرد ضروری دانسته است و بر این اساس، یک خانواده چهار نفره، در ماه به حدود «۲۱.۶ کیلوگرم گوشت» نیاز دارد که هزینه آن به اندازه «نیمی از» درآمد کارگران در ایران است.
مرکز آمار ایران در ماه مهر، قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی را «حدود ۱۸۶ هزار تومان» اعلام کرده است در حالی که بهای هر کیلو گوشت گوساله «حدود ۲۱۱ هزار تومان» و هر کیلوگرم ماهی «حدود ۱۰۰ هزار تومان» است. در حالی که به گزارش تجارتنیوز، حقوق کارگران دارای دو فرزند «حدود شش میلیون و ۷۲۵ هزار تومان» اعلام شده است.
بنا بر گزارشها در مرداد سال جاری، مصرف سرانه گوشت در ایران به کمتر از سه کیلوگرم در ماه رسیده و به گفته کارشناسان، در برخی موارد از سبد غذایی خانوارهای کمدرآمد حذف شده است.
بنا بر گزارشهای پیشین در مهر ۱۴۰۰، سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران از ۱۲ کیلو به ۶ کیلو کاهش یافته و به گفته معینالدین سعیدی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس مصرف گوشت قرمز از میزان مصرف دوران جنگ هم کمتر شده بود.