مقامات جمهوری اسلامی ، جمعآوری سطلهای زباله را یکی از راههای مقابله با اعتراضات خیابانی مردم میدانند، سطلهایی که مردم در آن آتش میافروزند تا دود ناشی از گازهای اشکآور را خنثی کنند.
مقامات حکومت، جمع آوری سطلهای زباله از سطح شهرها را حفاظت از اموال عمومي میدانند این در حالی است که بهواسطه فیلترینگ اینترنت، صدها میلیون دلار خسارت به اقتصاد کشور وارد شده است، خسارتی که حاکمیت آن را بهای استمرار جمهوری اسلامی می داند.
در همین رابطه رئیس شورای شهر تهران گفته هر سطح زباله ۱۰ تا ۱۵ میلیون هزینه دارد، پولش را تامین می کنند، اما برای اینکه مردم آن را دوباره آتش نزنند، جمعشان کردهاند.
دغدغه شورای شهر و شهرداری تهران برای سطلهای زباله فلزی ۱۰ میلیون تومانی در حالی است که به گفته نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران، قطعی اینترنت در هر ساعت، یک و نیم میلیون دلار و در هر روز ۳۶ میلیون دلار خسارت به اقتصاد کشور تحمیل میکند، آماری که نت بلاکس هم آن را تایید کرده و نوشته است: «زیان اقتصادی ناشی از قطعی اینترنت ایران در هر ساعت بیش از یک و نیم میلیون دلار برآورد میشود.»
یک گزارش تحقیقی دیگر نیز حاکی است بیش از یک میلیون شغل در بستر اینستاگرام در ایران وجود دارد که این مشاغل، بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال تولید ثروت میکنند.
به نظر میرسد گردش ۴۰ هزار میلیارد تومانی و اشتغال یک میلیون نفری در نگاه مسئولان از اهمیت کمتری نسبت به سطل زباله ۱۰ میلیون تومانی برخوردار است، چرا که وزیر ارتباطات، نمایندگان مجلس، سخنگوی دولت، روحانیون و بسیاری از کارشناسان نزدیک به حکومت همگی بر ضرورت تداوم فیلترینگ تاکید دارند.
در اولویت نبودن اقتصاد و بی توجهی آن، در کوتاه مدت یک میلیون شغل فعال در بستر اینترنت را به چالش کشیده و بخش عمده ای از این مشاغل را از بین برده است.
ناظران معتقدند: نابودی کسب و کارهای خُرد اینترنتی از یکسو و کاهش ظرفیت تولید و تعدیل نیرو در بلند مدت بزرگترین چالش اقتصادی پیش روی جامعه است، چالشی از جنس بیکاری و رکود که با تورم گره خواهد خورد و در صورت فروکش کردن اعتراضات سراسری، جرقه اعتراضات جدید را در آینده نزدیک خواهد زد.