شهبانو فرح پهلوی به مناسبت اعدام محسن شکاری در پیامی ضمن ابراز همدردی با خانواده محسن شکاری و دیگر خانوادهها و مادران داغدار از مردم ایران خواست فریب ترفندهای کهنه و شکست خورده را نخورند.
شماری از زندانیان سیاسی زندان اوین بیانیهای منتشر کردهاند و در آن، اعدام محسن شکاری را «اوج بیخردی و بیتدبیری» دانستهاند. سیزده زندانی سیاسی از جمله جعفر پناهی، محمد رسولاف و مصطفی تاجزاده این بیانیه را امضاء کردهاند.
یک گروه سایبری وابسته به اداره اطلاعات جمهوری اسلامی عملیات سایبری گستردهای علیه اهدافی در خاورمیانه، قفقاز، و آسیای میانه انجام داده است.
جروزالمپست روز جمعه به نقل از کارمل ملامد، روزنامهنگار ایرانی آمریکایی، ضمن اعلام این خبر افزود تنها یک نفر از بازداشتیها آزاد شده است.
دادگاه ویژه روحانیت فریده مرادخانی، خواهرزاده علی خامنهای، را به ۱۵ سال حبس محکوم کرد که این مدت در تجدیدنظر به سه سال کاهش یافت.
معترضان زاهدانی ١٨ آذرماه به روال جمعههای گذشته با حضور در تجمعات اعتراضی شعارهای ضدحکومتی دادند.
پیکر محسن شکاری، پس از ۲۴ ساعت، بهشرط عدم اطلاعرسانی و فقط با حضور چند نفر محدود از اعضای خانواده، در قطعه ۹۲ بهشتزهرا در میان تعداد زیادی از نیروهای جمهوریاسلامی به خاک سپرده شد.
دو تن از معترضان بازداشتشده که در زندان با محسن شکاری همبند بودهاند، پس از انتشار خبر اعدام او خاطرههای خود را از این معترض ۲۳ ساله که قوه قضاییه جمهوری اسلامی او را صبح پنجشنبه ۱۷ آذر به اتهام «محاربه» اعدام کرد، بازگو کردهاند.
به گفته کارشناسان سازمان ملل، «اعدامهای پس از محاکمههای ناعادلانه» اقداماتی بیاساس و خودسرانه در «سلب حق زندگی» از این افراد است. آنها از حکومت جمهوری اسلامی خواستند که حکم اعدام این افراد را بیدرنگ لغو کند.
عکسها و فیلمهایی که معترضان ایرانی در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند به وضوح استفاده از سلاح گرم توسط نیروهای امنیتی ایران برای سرکوب معترضان را نشان میدهد.
در روزی که جمهوری اسلامی نخستین حکم اعدام صادره علیه یکی از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ایران را به اجرا درآورد، فرمانده کل انتظامی تلویحا مدعی شد که حکومت تاکنون خویشتنداری کرده است.
بنا بر این گزارش، شلیک ماموران جمهوری اسلامی به چشم زنان، مردان، و کودکان در جریان اعتراضات ضد حکومتی بسیار رایج بود.
حسین رونقی، فعال حقوق بشر که بهتازگی به طور موقت و با وثیقه از زندان آزاد شده، از «آزار و اذیت» و «کنترل امنیتی» که روند زندگی عادی و درمان او را مختل کرده، خبر داده است.
در شرایطی که رسانههای حکومتی ایران از عدم وجود اعتصابات خبر میدهند، گزارشهای مختلفی از «پلمب» مغازههای تعطیل شده در نقاط مختلف کشور به دلیل «همراهی» با فراخوان اعتراضات و اعتصابات عمومی برای «۱۴، ۱۵، و ۱۶ آذر» منتشر شده است.
اجرای حکم اعدام محسن شکاری، معترض ۲۳ ساله، به اتهام «محاربه» در روز پنجشنبه، ۱۷ آذر، با انتقاد گسترده سازمانهای حقوق بشری روبرو شده است.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، در یادداشتی به بیانیه بدری خامنهای، برائت جستن او از رهبر جمهوری اسلامی، و حمایتش از اعتراضات سراسری ایران واکنش نشان داد.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز پنجشنبه، ۱۷ آذرماه، محسن شکاری، معترض ۲۳ ساله را با اتهامهایی مثل «محاربه» اعدام کرد.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا شانزدهم آذر ۴۷۵ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۵ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
خواهرزاده علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در مصاحبهای اختصاصی با صدای آمریکا درباره بیانیه بدری خامنهای گفت، این حداقل کاری است که مادرش میتوانست در همراهی با مردم انجام دهد و امیدوار است که سخنان او موجب شود روحانیونی که مخالف نظام ولایت فقیه هستند اما سکوت کردهاند، به سخن بیایند.
خواهر رهبر جمهوری اسلامی ضمن همدردی با مادران داغدار که پس از انقلاب ۵۷ به دست حکومت کشته شدهاند، با تأکید بر حق مشروع مردم ایران برای «قیام» و دستیافتن به «آزادی و رفاه» از نیروهای مسلح خواست «اسلحههایشان را زمین بگذارند» و پیش از آن که «خیلی دیر شود»، به مردم بپیوندند.
اعتصابات سراسری کسبه و بازار برای سومین روز با وجود فشارهای امنیتی و حمله نیروهای جمهوری اسلامی، در شانزدهم آذر ادامه یافت و با فرا رسیدن شب، به راهپیماییهای سکوت در چند شهر منجر شد.
ارسال پیامک هشدار زلزله روی گوشیهای مشترکان «همراه اول» در سومین روز اعتصابات سراسری در کشور با واکنشهای گسترده در رسانههای اجتماعی و اظهارات ضد و نقیض مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی همراه شد.
همزمان با ۱۶ آذر که در ایران «روز دانشجو» نامگذاری شده، اعتراضات دانشجویی گسترده در کشور بر پا است. حضور برخی مقامات کشوری در دانشگاهها نیز این اعتراضات را متوقف نکرده و نیروهای حکومتی به گردهماییهای دانشجویان در برخی دانشگاهها حمله کردهاند.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا چهاردهم آذر ۴۷۳ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۴ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
علی یونسی و امیرحسین مرادی دو نخبه زندانی در اوین در پیامی به مناسبت شانزدهم آذر نوشتند: «امروز دانشگاه از یک سو عرصه نمایش آزادیخواهی و اتحاد دانشجویان و از سوی دیگر رسواگر ذات پلید این رژیم جنایتکار شده که وقیحانه دست به محاصره و تیراندازی و سرکوب دانشجویان میزند.»
بیبیسی فهرست خود از ۱۰۰ زن الهامبخش و اثرگذار در سراسر جهان را منتشر کرده است.
در دومین روز فراخوان به اعتصاب سراسری، «گالری نور» و رستوران « فوراور ۱۰» کامرانیه که متعلق به علی دایی هستند به دلیل تعطیلی در روزهای فراخوان پلمپ شدند. در پی این اقدام، موج انتقاد و توهین به این فوتبالیست محبوب ایرانی در رسانههای وابسته به حکومت و طرفداران رژیم جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
بنا به اخبار ارسالی به شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، پریا فرامرزی، دانشآموز ۱۶ سالە، که نزدیک به دو ماه پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد در بیخبری کامل خانوادهاش، به زندان شیراز منتقل شده است.
عفو بین الملل از جهان خواست که «فریب ادعاهای مشکوک» مقامات جمهوری اسلامی درباره انحلال «گشت ارشاد» را نخورد و افزود: «تا روزی که همه این قوانین و مقررات لغو شود، همان خشونتی که منجر به دستگیری و مرگ مهسا (ژینا) امینی در بازداشت شد، علیه میلیونها زن و دختر دیگر [در ایران] ادامه خواهد داشت.»
همزمان با ادامه اعتراضات در دانشگاههای سراسر ایران و در آستانه روز دانشجو، شماری از مقامات ارشد جمهوری اسلامی در برخی دانشگاهها حضور یافتند و سخنرانی کردند. این در حالی است که اظهارات برخی مقامات با واکنشهای دانشجویان معترض به چالش کشیده شد.
اعتصابات سراسری کسبه و بازاریان در ایران برای دومین روز متوالی با اعتصاب برخی مراکز صنعتی و تولیدی همراه شد.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی پنج تن از افرادی را که در ارتباط با اعتراضات ۱۲ آبان و مراسم چهلمین روز کشته شدن حدیث نجفی در کمالشهر استان البرز بازداشت شده بودند، به «اعدام» محکوم کرد. همچنین «۱۱ متهم دیگر» از جمله سه فرد زیر ۱۸ سال، به حبسهای طویلالمدت تا ۲۵ سال محکوم شدهاند.
بارگذاری بیشتر