لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۳

زمستان سخت تیم اقتصادی رئیسی


بعضی از اعضای تیم اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی که تنها یکسال پس از شروع دولت، برخی از آنان تغییر کردند
بعضی از اعضای تیم اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی که تنها یکسال پس از شروع دولت، برخی از آنان تغییر کردند

رئیس سازمان برنامه و بودجه می‌گوید استعفا داده، اما شنیده‌ها خبر از برکناری او دارد. استعفا باشد یا برکناری مهم نیست، مهم زمین سفتی است که تیم اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی به آن رسیده است تا زمستان سختی را سپری کند.

خبرآنلاین می‌نویسد: «میرکاظمی که پدرخوانده اقتصادی دولت بود و علاوه بر سازمان برنامه و بودجه، وزارت نفت را هم هدایت می‌کرد بعد از تقدیم بودجه ۱۴۰۲ به مجلس از سازمان می‌رود. خودش که می‌گوید استعفا داده چندبار ولی شنیده‌ها نشان می‌دهد که کنار گذاشته شده است.

به اذعان بسیاری از صاحب‌نظران، تیم اقتصادی رئیسی از همان ابتدا شعارزده، کم تجربه و البته به تعبیری «پرمدعا» بود، از وزیر کار و رفاه اجتماعی که گفته بود با وجود گرانی مواد اولیه هنوز هم می‌توان با یک میلیون تومان شغلی را ایجاد کرد، گرفته تا وزیر راه و شهرسازی که گفته بود یک میلیون مسکن در سال خواهیم ساخت.

در سمت دیگر ماجرا محسن رضایی، «تئوریسین درآمدهای میلیارد دلاری با گروگان گرفتن سربازان آمریکایی» بعنوان معاون اقتصادی رئیسی قرار داشت. جایی که محمد مخبر بعنوان معاون اول رئیس جمهوری گوشی برای شنیدن ایده‌های اقتصادی رضایی نداشت.

اختلاف این دونفر در نهایت ابراهیم رئیسی را مجبور به واکنش کرد و در چهارم اردیبهشت ماه ابلاغیه‌ای به امضای محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهوری منتشر شد که بر اساس آن محسن رضایی معاون اقتصادی و سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس‌جمهوری از ترکیب کمیسیون اقتصادی دولت حذف شده بودند.

وعده‌های بزرگ ناشی از شعارزدگی ادامه کار را برای وزرای اقتصادی سخت کرد تا در کنار دعواهای درون کابینه، فضا برای ادامه فعالیت برخی از وزرای فراهم نباشد. بطوریکه شش ماه پیش حجت الله عبدالملکی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با انتشار متنی در حساب شخصی خود در توئیتر اعلام کرد: «برای افزایش هماهنگی در دولت استعفا می‌دهم.»

رستم قاسمی هم بعنوان وزیر راه و شهرسازی حاشیه‌های بسیاری داشت که در نهایت بعد از کش و قوس‌های فراوان و تایید و تکذیب چندباره، رئیسی با «استعفای» او موافقت کرد.

وضعیت اقتصاد کشور و همچنین روند ریل گذاری در تیم اقتصادی به گونه‌ای است که هفته گذشته روزنامه خراسان بعنوان حامی سرسخت رئیسی هم در مقام منتقد ظاهر شد و نوشت: «با گذشت حدود ۱۵ ماه از استقرار دولت سیزدهم انتظار می‌رفت و می‌رود که شرایط خطیر اقتصاد ایران بهتر درک شود و تیم اقتصادی دولت، تصمیمات اثرگذارتری برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور بگیرند. جهش روزهای اخیر نرخ ارز تلنگری جدی بود، زمان به سرعت می‌گذرد و حرکت بر مسیر روزمرگی و تکیه بر اقدامات کوچک و کم اثر پاسخگوی وضعیت فعلی اقتصادی نیست.»

نگاهی به شرایط اقتصادی کشور در بخش‌های مختلف نشان دهنده این نکته است که افراد بیشتری از تیم اقتصادی در آینده از قطار ابراهیم رئیسی پیاده خواهند شد.

XS
SM
MD
LG