لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۵

مادر امیرحسین رحیمی: توان تأمین وثیقه ۵۰۰ میلیونی ندارم و وکیل تسخیری پاسخگو نیست


امیرحسین رحیمی، نوجوان بازداشت‌شده در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱
امیرحسین رحیمی، نوجوان بازداشت‌شده در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱

مادر امیرحسین رحیمی، نوجوان معترضی که در زندان ۱۵ ساله شد، به یک روزنامه چاپ تهران گفت به دلیل این که از عهده تأمین وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی بر نیامده، پسرش دو ماه است با ساچمه‌هایی در تن، همچنان زندانی است.

الهام نجف، مادر امیرحسین رحیمی که ۲۱ مهر در اعتراضات فردیس در استان البرز بازداشت شده، گفته است که یک هفته از فرزندش بی‌خبر بوده و پس از آن مطلع شده که این نوجوان به «کانون اصلاح و تربیت زندان کچویی» منتقل شده است. او می‌گوید از آن زمان تاکنون پسرش در آن مرکز زندانی است.

مادر امیرحسین رحیمی سرپرست خانواده است و گفته قادر نیست وثیقه تعیین‌شده به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان را تأمین کند و امیرحسین، ۱۵ آذر در کانون اصلاح و تربیت ۱۵ ساله شده است.

به گفته خانم نجف، روز بازداشت مأمورها امیرحسین را «با ساچمه» زده‌اند و با بدرفتاری این نوجوان معترض را به خانه‌ای برده‌اند که به معترضان پناه داده بوده است. مادرش به نقل از امیرحسین رحیمی می‌گوید در آن خانه «یک کوکتل مولوتف بوده» که آن را در پرونده پسرش ثبت کرده‌اند.

خانم نجف با بیان این که یک هفته از فرزندش بی‌خبر بوده و به «همه کلانتری‌ها و نهادهای امنیتی» سر زده، گفته است که از این نوجوان بازداشت‌شده خواسته‌اند نام برخی از دوستانش را لو بدهد، اما او «اسم کسی را نمی‌دهد» و «بعد از چند روز اعتراف می‌کند که کوکتل مولوتف مال خودش بوده» است.

به گفته مادر امیرحسین رحیمی، هنوز «یک ساچمه در سر، یک ساچمه در گردن و چندین ساچمه هم در سینه و شکمش باقی مانده» است. او با بیان این که فرزندش احساس درد دارد، نگران عفونت کردن ساچمه‌ها در بدن او است.

مادر این نوجوان بازداشت‌شده به اعتماد گفته است که «وکیل تسخیری امیرحسین هیچ کاری نکرده» و وقتی تلفن وکیل تسخیری را پیدا کرده و با او تماس گرفته، او گفته است «خانم من نمی‌دانم درباره کدام پرونده حرف می‌زنید. پرونده‌های من زیاد است؛ احتمالا هر چی لازم بوده نوشته‌ام.»

خانم نجف با بیان این که وکیل تسخیری آدرس دفترش را به او نداده و تماس‌های بعدی‌اش را بی‌پاسخ گذاشته، افزوده است: «گفتم، آقا شما وجدان داری؛ بهم بگو برای دفاع از بچه‌ام چی کار کردی؟ جواب داد: «خانم من نمی‌توانم بیشتر از این باهات صحبت کنم.»

او افزوده است، «پسرم می‌گوید، مامان به خدا دست من اصلا به این کوکتل مولوتف نخورده» و «بازپرس هم موقع بازپرسی می‌گفت چرا این اعتراف را کردی؟ چرا این برگه را امضا کردی؟»، و اکنون که خانم نجف می‌خواهد واقعیت‌ها را به قاضی بگوید، «دادگاه اجازه دیدار او با رئیس شعبه یا قاضی را نمی‌دهد.»

مادر این نوجوان بازداشت‌شده در شرح وضعیت زندگی‌شان گفته است که «همه دارایی» او «یک ماشین بود که سال قبل» برای پرداخت «پول پیش خانه» مجبور شده آن را بفروشد. او می‌گوید: «وقتی قاضی وثیقه ۵۰۰ میلیونی رو صادر کرد، التماسش کردم که من چیزی ندارم؛ تو را به خدا وثیقه را کمتر کنید که بچه‌ام توی زندان نماند؛ ولی هیچ کس به داد ما نرسید.»

به گفته خانم نجف، رأی قطعی دادگاه «به قاضی بستگی دارد» و اکنون پرونده به «شعبه یک دادگاه انقلاب» سپرده شده و «می‌دانیم قاضی این شعبه حکم‌های سنگین می‌برد.»

او گفته است که فرزندش در اعتراضات نبوده و در زندان «وجودش پر از خشم شده» است و «مسئولان باید به این مسئله توجه کنند.»

بنا بر آمار نهادهای حقوق بشری، از ۲۶ شهریور تا ۲۲ آذر، ۴۹۳ نفر از معترضان کشته شده و بیش از ۱۸۴۰۰ تن بازداشت شده‌اند.

همچنین رئیس کل دادگستری تهران از صدور جرایم نقدی و حکم حبس تا ۱۰ سال برای ۴۰۰ تن از بازداشت‌شدگان خبر داده و شماری از بازداشت‌شدگان نیز با اتهام‌های «محاربه»، «افساد فی‌الارض» و «بغی» مواجه شده‌اند و برای برخی از آنها حکم اعدام صادر شده است.

تاکنون محسن شکاری و مجید رضا رهنورد دو تن از معترضان بازداشت‌شده اعدام شده‌اند و چند تن دیگر در خطر اعدام قریب‌الوقوع قرار دارند.

این احکام اعدام و اجرای سریع آنها با واکنش‌های گسترده داخلی و خارجی روبه‌رو شده است.

XS
SM
MD
LG