دفتر «جامعه جهانی بهائی» در سازمان ملل متحد میگوید که مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی، دو نفر از جامعه بهائیان ایران برای بار دوم به یک دهه زندان محکوم شدهاند.
این دفتر روز یکشنبه با صدور بیانیهای گفت مهوش ثابت و فریبا کمالآبادی، دو زن بهائی پس از گذراندن ده سال در زندان در ایران، «برای دومین بار به حکم بیرحمانه ده ساله حبس محکوم شدهاند.»
بر اساس این بیانیه مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی برای دومین بار روز ۳۱ ژوئیه در آغاز موج جدیدی از سرکوب بهائیان ایران دستگیر شدند و قاضی ایمان افشاری، قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به این دو به دلیل اینکه از حبس قبلی خود «درس نگرفتهاند» پرخاش کرد.
نگار نیکول، دختر مهوش ثابت نیز با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود گفت: «مادر من، مهوش ثابت، صرفاً به دلیل اعتقادات مذهبیاش به دیانت بهائی، بار دیگر به ۱۰ سال زندان محکوم شده است. این اتفاق تنها پس از حدود چهار سال رهایی از یک دوره ناعادلانه ۱۰ ساله پشت میلههای [زندان] رخ داد.»
خانم نیکول نوشته است که «بهائی بودن جرم نیست، کاری که مقامات با مردم بیگناه ایران انجام می دهند همین است!»
دفتر جامعه جهانی بهائی میگوید حکم اخیر در دادگاهی یک ساعته که «بیشترین قسمت آن به توهین و تحقیر از جانب قاضی نسبت به متهمین گذشت صادر شد.» این داداگاه در روز ۲۱ نوامبر، حدود چهار ماه پس از دستگیری اولیه مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی در تهران برگزار شد.
از زمان دستگیری مهوش و فریبا بیش از ۳۲۰ بهائی مورد آزار و اذیت فردی قرار گرفتهاند و در شیراز، استان مازندران و در سایر نقاط ایران دهها نفر بازداشت شدهاند.
به گفته دفتر جامعه جهانی بهائی خانههای بهائیان در روستای روشنکوه نیز تخریب شده است. به گفت این نهاد در حال حاضر دستکم ۹۰ بهائی در زندان هستند و یا «با استفاده از پابند الکترونیک به شکل تحقیرآمیزی تحت کنترل هستند.»
سیمین فهندژ، نماینده جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل متحد گفت: «بسیار متاثر کننده و نگرانکننده است که این دو زن بهائی که هر دو با بیعدالتی تام یک دهه از زندگیشان را به دلیل باورشان در زندان گذراندهاند، بار دیگر به همان اتهامات واهی قرار است یک دوره ده ساله دیگر در حبس باشند. فریبا و مهوش، همسر، مادر و مادربزرگهایی هستند که خانوادههایشان پیش از این مجبور به تحمل ده سال دوری جانفرسا از آنها شدهاند.»
مهوش ثابت مجموعه شعری در زندان نوشت که با عنوان اشعار زندان به انگلیسی منتشر شد که در سطح جهانی نیز مورد توجه قرار گرفت به طوری که انجمن جهانی «قلم» در سال ۲۰۱۷ به او جایزه «نویسنده دلیر» را داد.
مهوش، ۶۹ ساله و فریبا، ۶۰ ساله، نخستین بار در سال ۲۰۰۸ به دلیل عضویت در هیئت غیررسمی که به گفته دفتر جامعه جهانی بهائی با اطلاع کامل حکومت ایران به امور داخلی جامعه بهائی رسیدگی میکرد دستگیر شدند. تمامی اعضای این گروه شامل ۵ مرد و ۲ زن به ده سال حبس محکوم شدند. مهوش و فریبا و سایر اعضای این گروه (پس گذراندن دوران حبس خود) در سال ۲۰۱۸ آزاد شدند.