اعتراضات سراسری ایران در بیست و چهارمین روز با حضور دانشآموزان و دانشجویان و با شعارهایی تازه در چند شهر از سر گرفته شد.
بر اساس گزارشها، دانشجویان دانشگاههای مختلف از جمله تهران، امیرکبیر، علامه طباطبایی، الزهرا، و واحد مرکز دانشگاه آزاد در تهران، و همچنین دانشجویان قزوین، شیراز، و گیلان در روز دوشنبه ۱۸ مهر اعتراضات را ادامه دادند.
در دانشکده هنر دانشگاه تهران، معترضان با نوشتن جمله «زمین لغزنده است» بر روی در کلاس، به نشانه جاری شدن خون معترضان کشته شده، بر روی زمین رنگ سرخ پاشیدند.
در دانشگاه الزهرا، دانشجویان معترض که برخی از آنها حجاب از سر برداشتهاند، پنجره یک کلاس در حال برگزاری را باز میکنند و با شعار «دانشجوها غرق خون، استادامون خفهخون»، خطاب به استاد میگویند: «بیغیرت!»
دانشجویان دانشگاه گیلان نیز با برگزاری تظاهرات، شعار «دانشجوی باغیرت، حمایت حمایت» دادند.
صدها دانشجو در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران شعار «مرگ بر استبداد، فقر و فساد و بیداد» سر دادند.
دانشجویان دانشگاه امیرکبیر همچنین شعار دادند: «توپ تانک مسلسل دیگر اثر ندارد، به مادرم بگویید دیگر دختر ندارد»
دانشجویان معترض در دانشگاه تهران نیز روز دوشنبه تجمع اعتراضی برگزار کردند و شعار دادند: «دانشجو میمیرد، ذلت نمیپذیرد.»
دانشجویان معترض در دانشگاه قزوین هم شعار میدهند: «آهای آهای نشستهها، مهسای بعدی از شماست.»
در سوهانک، دانشگاه آزاد واحد مرکز در تهران، شعار دانشجویان معترض این است: «ای خواهر شهیدم، راهت ادامه دارد.»
در دانشگاه پزشکی شیراز نیز دانشجویان معترض شعار میدهند: «ما حرف حق رو گفتیم، صدای تیر شنفتیم» و «هر یه نفر کشته شه، هزار نفر پشتشه.»
دانشجویان معترض در دانشکده دندانپزشکی شیراز هم شعار میدهند: «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران»
در دانشگاه علامه طباطبایی نیز، معترضان شعار دادند: «دانشجوها تو حبسن، استادامون نشستن.»
- تداوم اعتراضات دانشآموزی
با وجود فشار وزارت آموزش و پرورش بر مسئولان مدرسهها برای جلوگیری از اعتراضات دانشآموزی، اعتراضات دختران محصل ادامه دارد.
در این گزارش ویدئویی از یک مدرسه در سقز، مسئولان برای جلوگیری از شعار دادن، به دختران دانشآموز اجازه نمیدهند به حیاط مدرسه بروند و آنها نیز با نوشتن شعارهای «کلاس زندان نیست» و اشاره به «اعتراضات سراسری» و نام «مهسا امینی» و «نیکا شاکرمی» عکسهای روحالله خمینی و علی خامنهای، بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر فعلی را از صفحه اول کتابهای خود پاره میکنند.
در این گزارش ویدئویی، دختران دانشآموز در مقابل مدیر، ناظم و یک روحانی در مدرسه، ضمن اعتراض به سخنان آنان، مقنعههایشان را از سر در میآورند و شعار «زن زندگی آزادی»، «مرگ بر دیکتاتور» و «نه به جمهوری اسلامی» میدهند.
ویدئوهایی نیز از اعتراضات دانشآموزی دختر و پسر و تحصن و تجمع دانشآموزان در چند مدرسه گزارش شده است.
یک معلم شاغل در شهر فردیس در استان البرز، روز یکشنبه به صدای آمریکا گفت، «به دانشآموزان اجازه داده نمیشود همراه خود موبایل به مدرسه ببرند» و از «وزارت آموزش و پرورش به همه مدیران ابلاغ کرده که با معلمها صحبت کنید تا اصلا کلامی در کلاس در مورد مسائل» مربوط به اعتراضات سراسری «صحبت نکنند و به هیچ وجه بچهها را تشویق نکنند برای شرکت در آن» و به مسئولان مدرسهها گفتهاند «با اعتراضات دانشآموزی باید برخورد کنند.»
او تأکید کرد: «یکسره هر روز به معلمان ابلاغ میشود که خواهش میکنیم مراقب بچهها باشید و چیزی نگویید که اینها بیرون بروند. خطرناک است و جانشان را از دست میدهند.»
این معلم که خواست نام او فاش نشود، میگوید: «هیچ یک از ما دوست نداریم خاری در دست و پای بچهها برود، ولی این طور هم که میگویند هیچ چیز نگویید، بچهها خودشان حرف میزنند و مگر میشود ما معلمها هیچ چیز نگوییم؟ لال که نیستیم! اما ما را هم تحت فشار قرار میدهند که صدایش را در نیاورید و به بچهها چیزی نگویید، همه اینها خودشان در اینترنت و ماهواره میبینند، شما عامل نشوید برایشان.»
دور جدید اعتراضات سراسری ایران از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استانهای کشور جریان داشته است.
در جریان این دور اعتراضات که پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنهای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه، روحت شاد» داده شده است.
مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانوادهاش از سقز به تهران سفر کرده بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.
* صدای آمریکا در حال حاضر نمیتواند صحت همه ویدیوها و گزارشها را به طور مستقل تأیید کند.