لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۲

پدر حسین رونقی به صدای آمریکا: قصد حکومت «کشتن حسین» است


حسین رونقی ملکی،‌ وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر در ایران
حسین رونقی ملکی،‌ وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر در ایران

پدر حسین رونقی می‌گوید دادسرای اوین گفته به فرزندش «اجازه درمان و صحبت نمی‌دهیم» و به نقل از فردی که این فعال حقوق بشر را در زندان دیده، تأکید می‌کند که «وضعیت حسین خیلی وخیم است.»

احمد رونقی روز سه‌شنبه ۱۹ مهر هم‌زمان با نوزدهمین روز بازداشت حسین رونقی، در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا وضعیت او را «خیلی بد» توصیف می‌کند و توضیح می‌دهد که هفدهم مهر برای مراجعه مجدد به دادستانی همراه همسرش از ملکان در استان آذربایجان شرقی به تهران رفته‌اند و «معاون قضایی دادستانی» نامه‌ای به آنها داده، تا نزد «آقای نصیرپور» در دادسرای اوین ببرند؛ اما وقتی نامه را داده‌اند، «مأموران امنیتی برخورد خیلی شدیدی داشتند و حتی مردم را انسان حساب نمی‌کنند.»

«حداقل ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر مقابل اوین جمعیت بود. جلو دادسرای اوین را نرده کشیده‌اند و اجازه نمی‌دهند مردم بروند تو. برخوردشان هم با مردم خیلی بد است. »
احمد رونقی

به گفته او، روز هفدهم تا هفت شب در دادسرای «شهید مقدس» اوین بی‌پاسخ ماندند و به آنها گفته شد که «صبح بیایید»؛ او توضیح می‌دهد: «صبح هجدهم رفتیم آن جا بعد از هزار مکافات به ما گفتند آقای نصیرپور گفته به حسین ما اجازه درمان نمی‌دهیم و اجازه صحبت نمی‌دهیم و هیچ گونه حسین را آزاد نمی‌کنیم.»

پدر حسین رونقی می‌افزاید: «یک نفر آمده بود که پسرش را به جای دیگر انتقال داده بودند و (پیش از انتقال) با حسین بوده، آمد و گفت شما پدر حسین هستی؟ گفتم بله. گفت حسین وضعیتش خیلی وخیم است و خودش هم تحت شکنجه بوده. پسر من هم آن جا بود جای دیگر منتقل کردند. پسرم گفته به پدر حسین بگو.»

او با بیان این که مقامات و ضابطان قوه قضاییه پاسخی به آنها نمی‌دهند، تأکید کرد، حسین را «زیر شدیدترین شکنجه قرار می‌دهند» و «اطلاعات سپاه و آقای نصیرپور هم‌دست هستند و از آنها دستور می‌گیرد و اصلا انسانی برخورد نمی‌کنند. جان زندانیان در خطر است. جان حسین در خطر است و از سازمان ملل و حقوق بشر و دادگاه لاهه خواستارم به فوریت به داد حسین برسند، قصد این‌ها کشتن حسین است.»

«یک نفر آمده بود که پسرش را به جای دیگر انتقال داده بودند و (پیش از انتقال) با حسین بوده، آمد و گفت شما پدر حسین هستی؟ گفتم بله. گفت حسین وضعیتش خیلی وخیم است و خودش هم تحت شکنجه بوده.»
پدر حسین رونقی

آقای رونقی که برای پی‌گیری وضعیت فرزندش از ملکان به تهران رفته، می‌گوید: «رفته‌اند کلیدهای ساختمان ما را عوض کرده‌اند و کلیدها را برده‌اند و ما در تهران آواره مانده بودیم. این‌ها می‌گویند قانون خودمان هستیم. هیچ کس نمی‌تواند دستور بدهد. دیروز با زندانیان دیگر هم چنین برخوردی می‌کردند.»

او درباره مشاهداتش از مقابل دادسرای اوین می‌گوید: «حداقل آن جا ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر در مقابل اوین جمعیت بود. جلو دادسرای اوین را نرده کشیده‌اند و اجازه نمی‌دهند مردم بروند تو. می‌آیند و از دم نرده‌ها با مردم صحبت می‌کنند و برخوردشان هم با مردم خیلی بد است. بسیاری خانواده‌ها که دخترشان را، بچه‌شان را، یا شوهرشان را گرفته‌اند، خیلی گریه می‌کنند و دردشان و صدایشان به جایی نمی‌رسد.»

به گفته پدر این فعال مدنی زندانی، مقامات قضایی «با مردم خیلی بد برخورد می‌کنند، جواب قانونی نمی‌دهند و مردم سرگردان هستند.»

پدر حسین رونقی با بیان این که «کسی نیست در کشور به مردم جوابگو باشد و به داد مردم برسد»، به بیماری‌های فرزندش از جمله بیماری کلیوی اشاره می‌کند و می‌افزاید: «اگر کوچکترین مشکلی برای فرزند من به وجود بیاید، مسئول اطلاعات کشور، سپاه پاسداران، رئیس قوه قضاییه، دادستان تهران، و مجتبی خامنه‌ای و فرمانده کل قوا آقای خامنه‌ای هستند که باید جواب بدهند. قانون و عدالت اجتماعی در کشور ایران وجود ندارد و اجرا نمی‌شود.»

زلیخا موسوی، مادر حسین رونقی، نیز به صدای آمریکا گفت که این فشارها برای گرفتن اعتراف اجباری از پسرش است و می‌خواهند او را مجبور کنند که بگوید «اشتباه کرده» است.

خانم موسوی با اشاره به سرکوب اعتراضات مردمی، گفت «ایران مال مردم است» و «این‌ها که می‌خواهند مردم ایران را بکشند، این‌ها بروند!»

مادر حسین رونقی با اشاره به اعتصاب غذای میلاد پناهی، یکی از وکلای این فعال مدنی در زندان، گفت که «کدام قانون می‌گوید یک نفر با پای خودش برود دادسرا» و بعد خودش و دو وکیلش را» ببرند و بزنند؟

مادر و پدر حسین رونقی پیش از این نیز به صدای آمریکا گفته بودند ضابطان قضایی پس از بازداشت هر دو پای پسرشان را شکسته‌اند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG