لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۸

وزارت خارجه آمریکا: ادعای اسد و روسیه درباره حمله شیمیایی به حلب دروغ بود؛ گاز اشک آور بود


حدود دو هفته پیش رسانه های حکومت سوریه مدعی یک حمله شیمیایی در شهر حلب شدند، اما اکنون وزارت خارجه آمریکا می گوید که این ادعا از اساس دروغ است.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای که روز جمعه ۱۶ آذر منتشر کرد، نوشت: رژیم اسد و روسیه در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۸ (۳ آذر) به دروغ مخالفان اسد را متهم به حمله با گاز کلر به شمال غربی حلب کردند.

در این بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: ایالات متحده قویا این روایت را رد می کند و اطلاعات معتبری دارد که پرسنل رژیم و روسیه احتمالا در ۲۴ نوامبر گاز اشک آور علیه غیرنظامیان در حلب استفاده کردند و معتقدند که هر دو کشور از این مسئله به عنوان فرصتی برای تضعیف اعتماد به آتش بس در ادلب استفاده می کنند.

رسانه های دولت اسد و بعد روسیه و ایران، چهار آذر در گزارش هایی از حمله شیمیایی مخالفان اسد در حلب خبر دادند که گروه های مخالف بشار اسد با رد این اتهام، دولت سوریه را متهم کردند با انتشار این خبر سعی دارد زمینه سازی برای حمله به گروه های مخالف خود را فراهم کند.

مقامات دولت سوریه با تبلیغات گسترده از روز ۴ آذر، از کشورهای غربی و سازمان ملل خواستند که این حملات را محکوم کنند. آنها همچنین خواستار اقدامات بازدارنده و تنبیهی علیه گروه های مخالف اسد و کشورهای حامی آنها شدند. همان زمان مقام های روسیه و جمهوری اسلامی ایران از غرب انتقاد کردند که چرا به این موضوع نمی پردازد. حتی وزیر خارجه ایران در توئیتی نوشت: «چرا غرب حمله شیمیایی به حلب را محکوم نمی‌کند؟»

وزارت خارجه آمریکا روز جمعه ۱۶ آذر در بیانیه خود همچنین نوشت: ایالات متحده عمیقا نگران است که مقامات طرفدار رژیم محل حمله را کنترل کنند تا به آنها امکان جعل نمونه ها و آلوده کردن محل، قبل از بازرسی دقیق آن توسط سازمان منع استفاده از سلاح های شیمیایی، داده شود.

در پایان این بیانیه آمده است: ما به روسیه و رژیم در مورد دستکاری محل حمله هشدار می دهیم و از آنها می خواهیم ایمنی بازرسان بی طرف و مستقل را تضمین کنند تا مسئولین بتوانند پاسخگو باشند.

نقش دولت اسد در دو حمله شیمیایی

موضع دولت اسد در حالی است که آمریکا و نهادهای سازمان ملل می گویند دست کم دولت سوریه در دو حمله گسترده شیمیایی علیه مخالفان در دو سال گذشته دست داشته است.

در فروردین ۱۳۹۵ شهر خان شیخون در استان ادلب هدف حمله شیمیایی قرار گرفت که در آن دست کم ۵۸ تن کشته و بیش از ۳۰۰ تن زخمی شدند. سه روز بعد ایالات متحده به پایگاه هوایی شعیرات در استان حمص در غرب سوریه - که گفته می شد مبدأ حمله شیمیایی به خان شیخون بود - حمله موشکی کرد.

حمله شیمیایی دوم در شهر دوما در جنوب سوریه در فروردین ۱۳۹۷ رخ داد. در این حمله نیز دست کم ۷۰ غیرنظامی، که اکثر آنها زنان و کودکان بودند، کشته شدند. در واکنش به این حمله نیز این بار آمریکا، به همراه انگلیس و فرانسه، سه نقطه از سوریه را هدف حمله موشکی قرار دادند که بازتاب گسترده ای داشت.

روسیه در دو سال گذشته بارها با استفاده از حق وتو مانع رسیدگی نهادهای بی طرف بین المللی به ادعای دست داشتن دولت اسد در دو حمله شیمیایی شده است.

ایالات متحده می گوید روسیه با کارشکنی مانع افشای ابعاد حملات شیمیایی دولت اسد شده است. با این حال برخی نهادهای منع استفاده از تسلیحات شیمیایی تاکید دارند که دولت اسد از گاز شیمیایی در دو حمله گذشته استفاده کرده است.

شهریور ماه، کاخ سفید به دولت بشار اسد درباره استفاده دوباره از تسلیحات شیمیایی هشدار داده بود. همچنین نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل به روسیه و ایران به عنوان حامیان بشار اسد هشدار داد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG