لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۰

روسیه قطعنامه آمریکا در مورد سوریه را وتو کرد؛ قطعنامه خودش رأی نیاورد


نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای رأی گیری بر سر قطعنامه های پیشنهادی آمریکا و روسیه در مورد سوریه
نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای رأی گیری بر سر قطعنامه های پیشنهادی آمریکا و روسیه در مورد سوریه

شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر سه‌شنبه برای بررسی اوضاع سوریه به دنبال حمله شیمیایی که گفته می شود چند روز پیش در حومه دمشق صورت گرفت، و رأی گیری در مورد قطعنامه های پیشنهادی آمریکا و روسیه تشکیل جلسه داد.

روسیه بار دیگر قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده را، که مورد حمایت اکثریت اعضای شورای امنیت بود، وتو کرد. این در حالی است که قطعنامه پیشنهادی روسیه تنها ۶ رأی موافق داشت و به حدنصاب ۹ رأی موافق برای تصویب نرسید.

دوازده عضو شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی آمریکا رأی مثبت دادند، روسیه و بولیوی با آن مخالفت کردند، و چین رأی ممتنع داد. با توجه به این که این قطعنامه به حدنصاب لازم برای تایید رسید، در نهایت روسیه آن را وتو کرد.

نشست امروز با سخنرانی نماینده‌های پنج عضو دائم شورای امنیت – ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین – آغاز شد و نماینده فرانسه به عنوان نخستین سخنران، حمله شیمیایی روز شنبه در دوما نزدیک دمشق را «وحشیانه» خواند.

نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد سپس در سخنانی گفت، ما دیروز توافق کردیم که این شورا باید در برابر حمله شیمیایی روز شنبه در منطقه تحت کنترل مخالفان بشار اسد در غوطه شرقی و کشتار غیرنظامیان، واکنش نشان دهد.

خانم هیلی گفت برای هفته‌ها ما با هر یک از هیات‌های مختلف شورای امنیت رایزنی کردیم و هر کدام نظرات خود را در باره پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه مطرح کردند و به این نتیجه رسیدیم بطور کامل در برگیرنده همه جوانب نیست.

وی، با بیان این که ما جزئیاتی را به آن درباره ساز و کار جدید تحقیقات مشترک بین‌المللی در سوریه اضافه کردیم، گفت آمریکا خواستار انتخاب و گزینش بازرسان بین‌المللی برای این منظور نیست و روسیه نیز نباید چنین درخواستی را مطرح کند.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در بخش دیگری از سخنان خود در نشست امروز، از خواسته‌های روسیه در مورد نحوه بررسی حملات شیمیایی در سوریه انتقاد کرد و گفت با اجرای این خواسته‌ها، تحقیقات بین‌المللی نمی‌تواند بی‌طرف باشد.

پس از خانم هیلی، واسیلی نبنزیا نماینده روسیه سخنرانی کرد و از قطعنامه پیشنهادی کشورش، که اواخر اسفند ماه در مورد نحوه آغاز دور جدید تحقیقات بین‌المللی درباره حملات شیمیایی صورت گرفته در سوریه ارائه شده بود، دفاع کرد.

نماینده بریتانیا نیز، با اشاره به تلاش‌‌های سال گذشته شورای امنیت برای تحقیق درباره حمله شیمیایی روستای خان شیخون در استان شمالی ادلب و مخالفت روسیه با تصمیمات اکثریت اعضا، از مسکو بابت وتوی قطعنامه‌های شورا انتقاد کرد.

کارن پیرس مخالفت روسیه با تصمیمات جامعه بین‌المللی را مایه شرمساری مسکو دانست.

روسیه پیش نویس یک قطعنامه دیگر را نیز برای رأی گیری به شورای امنیت ارائه کرده بود که آن هم حد نصاب لازم را کسب نکرد و رد شد. این قطعنامه خواستار اعزام کارشناسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی به غوطه شرقی برای تحقیق بود.

نماینده بریتانیا درباره دلیل مخالفت خود با این قطعنامه گفت، تیم تحقیقاتی سازمان منع تسلیحات شیمیایی قبلا آماده اعزام به سوریه شده و در عین حال این قطعنامه به تشکیل مرجعی برای شناسایی و معرفی عامل حمله شیمیایی اشاره نکرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG