لینکهای قابل دسترسی

پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۵

ادامه واکنش‌ها به حمله شیمیایی در سوریه؛ آلمان و سوئد خواستار فشار بر روسیه شدند


یک روز پس از برگزاری جلسه اضطراری شورای امنیت ملل متحد که با هدف بررسی وضعیت حمله مظنون شیمیایی به شهر دوما در سوریه برگزار شد، جامعه جهانی همچنان به کشته شدن دهها تن غیر نظامی و زخمی شدن نزدیک به هزار تن واکنش نشان می‌دهد.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، روز سه شنبه ۲۱ فروردین در کنفرانس خبری با رئیس جمهوری اوکراین بدون نام بردن از کشور خاصی، اعلام کرد که استفاده از تسلیحات شیمیایی در این شهر امری اثبات شده است.

او گفت: «مستندات دال بر اینکه تسلیحات شیمیایی در این حمله به کار برده شده است، کاملا آشکار است. بررسی دوباره آن مساله را حل نمی‌کند. ما بارها استفاده از این تسلیحات را قویا محکوم کردیم و اینکه از این تسلیحات پس از تصویب دهها قطعنامه و مقررات بین‌المللی استفاده می شود امری تاسف بار است. برگزاری جلسه اضطراری شورای امنیت ضروری بود و ما به صراحت اعلام کردیم که اقدامی باید صورت پذیرد.»

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، نیز در کنفرانس خبری با همتای سوئدی خود خواستار فشار جامعه جهانی بر روسیه شدند تا مسکو با بهره گیری از نفوذش دولت دمشق را از بکار گیری چنین تسلیحاتی منصرف کند.

او گفت: «تکرار حملات شیمیایی بدون اینکه فردی و یا گروهی بابت انجام آن حساب پس دهند، امری غیر قابل قبول است و شرایط نباید اینگونه ادامه یابد.»

مارگوت والستروم، وزیر خارجه سوئد نیز گفت: «ما شاهد کشته شدن غیر نظامیان هستیم که امری کاملا غیر پذیرش است؛ جامعه جهانی باید فشار بر روسیه را ادامه دهد.»

اما از سوی دیگر، سرگئی لاوروف، وزیر خارج روسیه که کشورش همچنان استفاده از تسلیحات شیمیایی در شهر دوما را رد می‌کند، گفت که زمینه برای ورود کارشناسان سازمان نظارت بر عدم سلاحهای شیمیایی فراهم شده است.

چین نیز از جامعه جهانی خواست که بررسی‌ها از وقایع مرگبار و تحقیق درباره استفاده از تسلیحات شیمیایی در شهر دوما عادلانه، مسالمت آمیز و بدون پیش داوری صورت پذیرد.

واکنش اسرائیل درباره حمله به یک پایگاه هوایی سوریه

روز گذشته جامعه جهانی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد نتوانست به راهکاری واحد برای مقابله با استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ داخلی سوریه برسد.

پس از وقایع مرگبار در سوریه یکی از پایگاه‌های نیروی هوایی سوریه مورد حمله موشکی قرار گرفت.

روسیه، سوریه و ایران، اسرائیل را مسوول این حمله دانستند. امری که واکنش رد از سوی آویگدور لیبرمن وزیر دفاع اسرائیل را به دنبال داشت.

او گفت: «من نمی‌دانم که آنجا چه رخ داد و کی به پایگاه تی-چهار حمله کرد. آنچه من می‌دانم و بارها بدان اشاره کردیم اینست که هیچگاه اجازه ایجاد پایگاه نظامی دائم ایران در سوریه را نخواهیم داد. هزینه آن هر چه باشد، ما گزینه دیگری در این زمینه نداریم. قبول حضور نظامی ایران در سوریه بمانند انداختن طناب دار به دور گردنمان است.»

در پی حمله به پایگاه هوایی موسوم به تی-فور؛ تعدادی نظامی از جمله چهار نظامی ایرانی که به مدافعین حرم شهرت یافتند کشته شدند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG