مقامات ارشد آمریکایی و اسرائیلی روز پنجشنبه ۳۰ فروردین، در جریان یک نشست مجازی درباره طرحهای اسرائیل برای شهر «رفح» در جنوب نوار غزه، و حمله تلافیجویانه این کشور علیه جمهوری اسلامی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
شبکههای خبری بینالمللی گزارش دادهاند همزمان با گمانهزنیها درباره حمله تلافیجویانه اسرائیل به جمهوری اسلامی، بنظر میرسد که کشتی ایرانی مظنون به جاسوسی پس از حدود سه سال استقرار در آبهای منطقه در حال بازگشت به ایران است.
روزنامه بریتانیایی گاردین روز پنجشنبه، ۳۰ فروردین، در گزارشی اختصاصی گفت که پلیس ضدتروریسم بریتانیا معتقد است که سه مظنون تحت تعقیب به جرم حمله با چاقو به پوریا زراعتی، ژورنالیست مخالف ایرانی در لندن، از شهروندان شرق اروپا بودند که جمهوری اسلامی آنها را اجیر کرده بود.
همزمان با انتشار اخبار مربوط به جانباختن دستکم ۸ تن، از جمله چهار کودک در نتیجه سیل در استان سیستان و بلوچستان، عملکرد مسئولان جمهوری اسلامی در کمک به سیلزدگان با انتقاد کاربران شبکههای اجتماعی روبرو شده است.
بریتانیا روز پنجشنبه ۳۰ فروردین در اقدامی هماهنگ با ایالات متحده هفت فرد و شش سازمان را که در حمله حکومت ایران به اسرائیل نقش داشتند، تحریم کرد.
ائتلافی فرا حزبی در پارلمان بریتانیا در نامهای سرگشاده به ریشی سوناک، نخستوزیر این کشور، خواستار قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی شد.
لوفتهانزا روز پنجشنبه ۳۰ فروردین اعلام کرد که پروازهای تهران و بیروت این هواپیمایی تا روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت لغو خواهد شد.
وزرای دارایی هفت کشور صنعتی جهان حمله حکومت ایران به اسرائیل را محکوم و تاکید کردند با فعالیتهای بیثباتکننده منطقهای جمهوری اسلامی مقابله میکنند.
وزیر امور خارجه اردن روز چهارشنبه ۲۹ فروردین گفت پاسخ اسرائیل به حملات جمهوری اسلامی میتواند کل منطقه را به جنگی ویرانگر بکشاند.
سران کشورهای اتحادیه اروپا از اعمال تحریمهای بیشتر بر جمهوری اسلامی حمایت کردند و گفتند این اتحادیه تدابیر محدودکننده بیشتری علیه تهران اتخاذ خواهد کرد، بهویژه در ارتباط با صنایع پهپادی و موشکی.
نخست وزیر قطر گفت کشورش در حال ارزیابی مجدد نقش خود به عنوان یک میانجی مرکزی در مذاکرات آتشبس غزه و آزادی گروگانها است، چون به «اعتبار» قطر خدشه وارد شده و برخی از آن «سوء استفاده» میکنند.
سران اتحادیه اروپا روز چهارشنبه برای بررسی افزایش تحریمهای این بلوک اروپایی علیه جمهوری اسلامی، در واکنش به حمله هوایی اخیر تهران به اسرائیل، در بروکسل تشکیل جلسه دادند.
رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در شرایطی در شهر بروکسل گردهم میآیند که قدرتهای جهانی در تلاشند مانع گسترش درگیریها در خاورمیانه شوند.
اورسولا فون در لایِن، رئیس کمیسیون عالی اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه با اشاره به روسیه و کره شمالی گفت که حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل آخرین نشانه از تلاش «اتحاد جدید اقتدارگرایان» است.
همزمان با تشدید حملات هوایی روسیه و نیاز شدید شهرهای اوکراین به پدافند هوایی، مقامات کییف درخواستهای خود برای حمایت بینالمللی را افزایش دادهاند.
ارتش اسرائیل و پزشکان محلی گفتند که در پی اصابت یک پهپاد حزبالله لبنان به یک مرکز اجتماعی در روستای مرزی «عرب العرامشه» در شمال اسرائیل در روز چهارشنبه ۲۹ فروردین، ۱۸ تن زخمی شدند.
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا صبح چهارشنبه برای گفتگو با مقامات ارشد در پی حمله هوایی جمهوری اسلامی در آخرهفته به اسرائیل وارد این کشور شد.
اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، با استقبال از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در روز سهشنبه گفت «روند مثبتی» به سمت تصویب تحریمهای تازه علیه برنامه موشکی ایران و نیروهای نیابتی آن در خاورمیانه دیده میشود.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که در پی حملات هوایی روز سهشنبه ارتش اسرائیل به جنوب لبنان سه جنگجوی حزبالله از جمله دو فرمانده آنها کشته شدند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از کنفرانس ویدئویی اضطراری وزیران خارجه اتحادیه گفت گسترش تحریمهای جمهوری اسلامی در پاسخ به حمله تهران به اسرائیل، در دستور کار این بلوک قرار دارد.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز سهشنبه ۲۸ فروردین، از اسرائیل خواست تا به حمایت خود از حملات شهرکنشینها در کرانه باختری اشغالی که پس از حمله ۱۵ مهر حماس به اسرائیل افزایش یافته است، پایان دهد.
یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائيل، روز سهشنبه دردیدار با جمعی از نیروهای این کشور گفت که جمهوری اسلامی در حمله خود شکست خورد و ممکن نیست که بتواند اسرائیل را بازدارد.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که یک جت جنگنده این کشور اوایل روز سهشنبه ۲۸ فروردین، اسماعیل یوسفباز، از فرماندهان گروه حزبالله لبنان، را هدف قرار داده و کشته است.
وزارت خارجه پرتغال اعلام کرد که سفیر جمهوری اسلامی در مورد حمله موشکی ایران به اسرائیل و نیز توقیف یک کشتی با پرچم پرتغال در هفته گذشته توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این وزارتخانه احضار شد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، و کابینه جنگ این کشور، در حال بررسی گزینههای احتمالی تلافیجویانه پس از حمله روز شنبه جمهوری اسلامی به خاک اسرائیل هستند.
آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، اعلام کرد که برای گفتگو در مورد چگونگی جلوگیری از تشدید تنشها در منطقه پس از حملات موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی، به اسرائیل سفر خواهد کرد.
اسرائیل کاتز وزیر امور خارجه اسرائیل در نامهای به ۳۲ کشور در سراسر جهان از آنها خواست تا تحریمهایی را علیه برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران اعمال کنند و پس از حمله آخر هفته تهران به اسرائیل، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهند.
رادیو کان اسرائیل گزارش میدهد که این کشور به کشورهای عربی منطقه اطمینان داده است که پاسخش به حمله حکومت ایران آنها را در معرض خطر قرار نمیدهد. این موضوع در واکنش به نگرانیهای چندین کشور مبنی بر اینکه در صورت حمله تلافی جویانه اسرائیل آنها توسط تهران مورد پرسش قرار خواهند گرفت بیان شده است.
در حالی که اسرائیل در حال بررسی گامهای بعدی خود و پس از جلسه دوشنبه کابینه جنگ این کشور بود، یک منبع به شبکه انبیسی گفت که پاسخ اسرائیل به حمله تلافیجویانه حکومت ایران ممکن است «قریب الوقوع» باشد.
پس از تماس تلفنی وانگ یی، وزیر امور خارجه چین و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، مقام ارشد چین میگوید که معتقد است ایران میتواند «به خوبی از پس اوضاع برآید و از آشفتگی بیشتر منطقه در امان بماند» و در عین حال از حاکمیت و کرامت خود محافظت کند.
تایمز اسرائیل به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی خبر داد که گروه اسلامگرای فلسطینی حماس تکتک بندهای آخرین پیشنهاد آتشبس و تبادل گروگان را رد کرده و خواستههای خود را افزایش داده است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه بهدلیل نگرانی از احتمال حمله تلافیجویانه اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران، از تعلیق موقت بازرسیهای این نهاد از تأسیسات جمهوری اسلامی را خبر داد.
با حمله حکومت ایران به اسرائیل «جنگ سایه» در منطقه به یک درگیری مستقیم تبدیل شد. مردم در داخل عراق میگویند که مدتها است در خط آتش بودهاند و اگر درگیری به همین منوال ادامه پیدا کند، آنها هم آسیب خواهند دید.
پروازهای خطوط هوایی جهانی روز دوشنبه، ۲۷ فروردین، پس از حملات موشکی و پهپادی حکومت ایران به اسرائیل با اختلال مواجه شدند.
کاخ سفید میگوید در چند روز گذشته کمک های بشردوستانه به نوار غزه به میزان چشمگیری افزایش یافته، و ایالات متحده خواستار تداوم این کمکها است.
وزیر امور خارجه ایتالیا روز دوشنبه، ۲۷ فروردین، گفت ایتالیا از اعمال تحریمهای جدید علیه کسانی که در حمله حکومت ایران به اسرائیل دست داشتند استقبال میکند.
بارگذاری بیشتر