لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۲

پیامدهای حمله به اسرائیل؛ اروپایی‌ها تشدید تحریم‌‌ها علیه جمهوری اسلامی را بررسی می‌کنند


 مقر اتحادیه اروپا در بروکسل
مقر اتحادیه اروپا در بروکسل

رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه ۲۹ فروردین، برای بحث درباره تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی پس از حمله موشکی و پهپادی این کشور به اسرائیل، گفت‌وگو می‌کنند.

رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در شرایطی در شهر بروکسل گردهم می‌آیند که قدرت‌های جهانی در تلاشند مانع گسترش درگیری‌ها در خاورمیانه شوند.

این در حالی است که بیش از شش ماه از آغاز جنگ بین اسرائیل، و گروه شبه نظامی فلسطینی حماس، که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار است، می‌گذرد.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام‌گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی و آزادی گروگان‌ها آغاز کرد.

مقامات حماس از آن زمان چندین بار تاکید کرده‌اند که در صورت توان حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

هنوز مشخص نیست که اسرائیل چگونه به حمله جمهوری اسلامی به خاک خود پاسخ می‌دهد، اما رهبران اتحادیه اروپا ضمن بررسی تشدید تحریم‌ها علیه تهران، خواستار خویشتنداری مقامات اسرائیلی شدند.

سران اتحادیه اروپا در پیش‌نویس بیانیه خود پیش از آغاز نشست، از آمادگی خود برای اقدامات محدودکننده بیشتر علیه جمهوری اسلامی، به ویژه در رابطه با برنامه‌های پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی، خبر دادند.

در بیانیه‌ای که خبرگزاری «رویترز» نسخه‌ای از آن را مشاهده کرده است، این رهبران همچنین «قاطعانه و بدون ابهام» ضمن محکوم کردن حمله جمهوری اسلامی، بر تعهد خود به امنیت اسرائیل تاکید کرده و از همه طرف‌ها خواسته‌اند از تشدید درگیری‌ها جلوگیری کنند.

جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، روز سه‌شنبه گفت که اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی آماده می‌شود.

او در ادامه افزود که چندین عضو اتحادیه اروپا پیشنهاد کردند که با افزایش تحریم‌ها، ارسال پهپادهای جمهوری اسلامی به روسیه، و جنگ‌افزار به گروه‌های نیابتی این کشور در خاورمیانه را مختل کرد. برخی از کشورهای اتحادیه اروپا نیز تحریم‌هایی را علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیشنهاد کردند.

با این حال جوزپ بورل بار دیگر با تاکید بر موضع اتحادیه اروپا، گفت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تنها در صورتی به‌عنوان یک گروه تروریستی معرفی می‌شود که یک‌ مقام‌ ملی اتحادیه اروپا تشخیص دهد که این نهاد در فعالیت‌های تروریستی مشارکت داشته است.

آمریکا و سایر کشورهای غربی امیدوارند که تحریم‌های اقتصادی جدید علیه جمهوری اسلامی به متقاعد کردن اسرائیل برای محدود کردن اقدامات تلافی‌جویانه خود علیه تهران کمک کند.

با این حال برخی تحلیل‌گران می‌گویند بعید است جمهوری اسلامی به دلیل نگرانی از افزایش قیمت جهانی نفت خام، و خشم احتمالی چین‌، که خریدار نفت این کشور است، با تحریم‌های جدی از سوی آمریکا مواجه شود.

جمهوری اسلامی حمله روز شنبه به اسرائیل را پاسخی به حمله این کشور به سفارت خود در دمشق، پایتخت سوریه می‌داند.

منبع: رویترز

XS
SM
MD
LG