رهبران گروه هفت روز یکشنبه در نشستی که از طریق ویدیو برگزار کردند، «حملات بیسابقه» جمهوری اسلامی علیه اسرائیل را محکوم کردند.
مایک جانسون، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان ایالات متحده، روز یکشنبه ۲۶ فروردین گفت که قانونگذاران مجلس این هفته تلاش خواهند کرد تا بسته کمکهای مالی به اسرائیل تصویب شود، اما جزئیات هنوز نهایی نشده است.
بنی گانتز، وزیر کابینه جنگ اسرائیل، روز یکشنبه ۲۶ فروردین، گفت حکومت ایران بهای حمله به اسرائیل را در زمان مناسب و با روش مناسب خواهد پرداخت
به گزارش «تایمز اسرائیل»، ارتش این کشور برای ضربه زدن به مواضع تروریستها پلهایی را بر برای عبور تانک ها از رودخانه وادی غزه ساخته است.
همزمان با تلاشهای دولت بایدن برای جلوگیری از گسترش جنگ در خاورمیانه، جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید، روز یکشنبه بر موفقیت اسرائیل در انهدام موشکها و پهپادهای ایرانی تاکید کرد.
ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، روز یکشنبه ۲۶ فروردین، حملات گسترده جمهوری اسلامی ایران علیه اسرائیل را به شدت محکوم کرد.
رویترز به نقل از دو منبع اطلاعاتی غربی، روز یکشنبه ۲۶ فروردین، گفت بیشتر پهپادهایی که در جریان حملات شبانه جمهوری اسلامی بر فراز حریم هوایی سوریه پرواز میکردند، توسط جتهای اسرائیلی و آمریکایی قبل از رسیدن به اهداف خود در اسرائیل سرنگون شدند.
در پی حمله پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل در شامگاه شنبه، کشورهای غربی این حمله را محکوم کردند و تنها گروه شبه نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی، حماس، از این حملات دفاع کرد.
حمله پهپادی شنبه شب جمهوری اسلامی به اسرائیل، با محکومیت گسترده از سوی سران و مقامات کشورهای غربی، منطقهای و آمریکای لاتین روبرو شد.
نخست وزیر اسرائیل بامداد یکشنبه پس از آغاز حملات تلافیجویانه جمهوری اسلامی در بیانیهای نوشت: «اسرائیل با هرگونه تهدید از سوی جمهوری اسلامی با قاطعیت برخورد خواهد کرد.»
برخی رسانههای خاورمیانه از جمله شبکه الحدث گزارش دادند که آمریکا و بریتانیا با به پرواز در آوردن جنگندههای خود برای رهگیری پهپادهای پرتابشده جمهوری اسلامی به سوی اسرائیل تلاش میکنند.
جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده عصر روز شنبه به وقت محلی با مدیران شورای امنیت ملی دیدار و با انها در مورد رویدادهای خاورمیانه و تنشهای میان ایران و اسرائیل تبادل نظر خواهد کرد.
همزمان با شدتگیری احتمال رویارویی نظامی جمهوری اسلامی و اسرائیل، اردن دقایقی پیش اعلام کرد «به دلیل تشدید خطرات منطقهای» حریم هوایی خود را به روی تمام پروازهای ورودی، خروجی، و ترازیت «موقتا» میبندد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، برای مشورت با مقامات ارشد نظامی این کشور درباره حمله تلافیجویانه پیشبینیشده جمهوری اسلامی به اسرائیل، به مقر نظامی ارتش اسرائیل در «کریا»رفته است. در همین حال محدودیت هایی از جمله برای برگزاری تجمع ها و نیز فعالیت های آموزشی در اسرائیل اعلام شده است.
در پی هشدار کشورهای غربی درباره تشدید تنشهای در خاورمیانه، وزیر امور خارجه هلند با ابراز «نگرانی جدی» درباره تهدیدات جمهوری اسلامی علیه اسرائیل خواستار اقدام حکومت ایران در راستای «کاهش تنشها» شد.
وزارت امور خارجه ایالات متحده روز شنبه ۲۵ فروردین، در مکاتبهای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا، توقیف کشتی «اماسسی آریس» از سوی جمهوری اسلامی ایران را بهشدت محکوم کرد.
گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، روز شنبه ۲۵ فروردین، در شبکه اجتماعی «ایکس» توقیف کشتی باری «اماسسی آریس» توسط ایران را «غیرقابل قبول و نقض آشکار قوانین بین المللی» دانست.
ارتش اسرائیل، روز شنبه ۲۵ فروردین، در بیانیهای اعلام کرد در حملات روز جمعه، دهها موضع «گروه تروریستی حماس در نوار غزه از جمله سکوهای پرتاب موشک، انبار تسلیحات و زیرساختها» را منهدم کرده است.
ارتش اسرائیل روز شنبه ۲۵ فروردین، در شبکههای اجتماعی خود خبر داد که به دنبال به صدا درآمدن آژیر خطر در منطقه حنیتا در شمال اسرائیل، سه پرتابه که از لبنان به سمت اسرائیل حرکت میکردند، در مناطق باز سقوط کردند.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، روز شنبه ۲۵ فروردین، در بیانیهای درباره «دخالتهای جمهوری اسلامی» در جنگ در غزه و تأثیر آن بر رویدادهای خاورمیانه، گفت که اسرائیل آماده مقابله با تجاوز نظامی جمهوری اسلامی و پاسخ به آن است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز شنبه یک کشتی باری «مرتبط با اسرائیل» را در تنگه هرمز توقیف کرد. در این ارتباط وزیر خارجه اسراییل روز شنبه از «اتحادیه اروپا و جهان آزاد» خواست که «فوراً سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام و ایران را هم اکنون تحریم کنند.»
ویدئویی که توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس مشاهده شده است نشان میدهد که کماندوها با هلیکوپتر به یک کشتی در نزدیکی تنگه هرمز حمله میکنند، حملهای که یک مقام دفاعی خاورمیانه آن را در میان تنشهای گستردهتر بین تهران و غرب به حکومت ایران نسبت میدهد.
با تشدید تنش بین جمهوری اسلامی و اسرائیل و با بالا گرفتن احتمال درگیری مستقیم، بازهای مالی در ایران در وضعیت قرمز قرار گرفتند و در بورس ۹۹ درصد شاخصها در صف فروش قرار گرفته و افت ۴۲ هزار واحدی شاخص به ثبت رسید؛ همزمان خبرهای رسیده از بازار ارز نشان میدهد دلار به ۶۶ هزار تومان معامله شده است.
وزارت امور خارجه هلند روز شنبه ۲۵ فروردین از تعطیلی «موقت» سفارتخانه خود در تهران خبر داد.
نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) اعلام کردند که صبح روز شنبه به «یک مجتمع نظامی بزرگ» مورد استفاده شبه نظامیان حزب الله در «الریحان» در جنوب لبنان را هدف یک حمله هوایی قرار دادهاند.
ایالات متحده هشدار میدهد که چین در حال افزایش کمکهای خود به روسیه، از جمله ارائه تسلیحات، فناوری و اطلاعات ماهوارهای، برای استفاده در جنگ اوکراین است. این اقدامات پکن، نگرانیهای بینالمللی را به دلیل تشدید درگیریها و پیامدهای بلندمدت آن برای ثبات اروپا، افزایش داده است.
نیروی دریایی سلطنتی در حال آماده شدن برای انجام عملیاتی «دانکرک گونه» برای تخلیه هزاران شهروند بریتانیایی از خاورمیانه در صورت احتمال حمله موشکی ایران به اسرائیل است.
شبکه خبری سیانان به نقل از یک مقام ارشد دولت و یک منبع آگاه گزارش داد ارزیابیهای ایالات متحده نشان میدهد که حملات ایران به اسرائیل، مستقیم و علیه چندین هدف در داخل اسرائیل خواهد بود.
آلمان روز جمعه با صدور بیانیهای از شهروندان خود خواست که ایران را ترک کنند و اعلام کرد که خطر افزایش ناگهانی تنشهای موجود جمهوری اسلامی با اسرائیل وجود دارد و ممکن است آلمانیها در برابر «خطر دستگیری خودسرانه» در این کشور قرار بگیرند.
اتحادیه اروپا روز جمعه ۲۴ فروردین شاخههای نظامی و نیروهای ویژه حماس و شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین را به دلیل مسئولیت آنها در قبال خشونتهای جنسی و جنسیتی گسترده در حملات پانزدهم مهر ۱۴۰۲ به اسرائیل در لیست تحریمهای حقوق بشری خود قرار داد.
وزیر امور خارجه ایتالیا روز جمعه در میانه نگرانیها از افزایش تنش در خاورمیانه، در گفتگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان خواستار خویشتنداری جمهوری اسلامی شد و گفت که جمهوری اسلامی باید «نفوذی تعدیلکننده بر متحدانش در منطقه اعمال کند.»
همزمان با شدتگیری احتمال رویارویی نظامی جمهوری اسلامی و اسرائیل، هواپیمایی اتریش روز جمعه ۲۴ فروردین به بخش فارسی صدای آمریکا گفت «به دلیل شرایط خاورمیانه» و پس از «ارزیابیهای دقیق» تعلیق پروازهای خود از مبدا تهران و به مقصد تهران را تا روز جمعه ٣١ فروردین تمدید کرده است.
مقامات بلندپایه آمریکایی تلاش میکنند تا تحت با فشار قرار دادن تهران، جمهوری اسلامی را وادار به عقبنشینی از حمله تلافیجویانه خود به اسرائیل کنند.
در بحبوجه تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران برای حمله قریب الوقوع به اسرائیل، شبهنظامیان حزبالله لبنان وابسته به حکومت ایران، روز جمعه ۲۴ فروردین، با «دهها راکت کاتیوشا» مواضع اسرائیل را هدف قرار داد.
اسناد کشف شده از رهبران حماس، که حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل را طراحی کردند، پرداخت حداقل ۲۰۰ میلیون پوند از سوی جمهوری اسلامی به این گروه شبه نظامی فلسطینی را نشان میدهد.
در میانه نگرانیهای جهانی از احتمال حمله قریبالوقوع جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل، وزارت امور خارجه هند روز جمعه، ۲۴ فروردین، در هشداری به شهروندان هند توصیه کرد فعلا به ایران یا اسرائیل سفر نکنند.
بارگذاری بیشتر