ائتلافی فرا حزبی در پارلمان بریتانیا در نامهای سرگشاده به ریشی سوناک، نخستوزیر این کشور، خواستار قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی شد.
این ائتلاف شامل سوئلا براورمن و پریتی پتل، وزرای کشور سابق بریتانیا، در این نامه که ۱۳۴ نماینده پارلمان آن را امضا کردهاند، تأکید کردند که سپاه پاسداران، هرگز «تهدیدی بزرگتر از این» برای بریتانیا نبوده است.
امضا کنندگان این نامه که در روزنامه «تایمز» بریتانیا منتشر شده است، همچنین «اراذل و اوباش» سپاه پاسداران را به حمله با چاقو به روزنامهنگار شبکه تلویزیونی «ایراناینترنشنال» در لندن که ماه گذشته میلادی رخ داد، متهم کردند.
تایمز نوشت: سپاه پاسداران با داشتن حدود ۱۲۵ هزار عضو، مسئولیت سرکوب مخالفان و معترضان در داخل ایران را بر عهده دارد و نیروی قدس، شاخه برون مرزی آن، نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی را در سراسر خاورمیانه هدایت میکند.
سپاه پاسداران در سال ۱۳۹۸ توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا، به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی شد. این نخستین بار بود که ایالات متحده، واحد نظامی یک دولت را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی میکرد.
لندن در پی نگرانی از پیامدهایی دیپلماتیک این موضوع از جمله برای سفارت بریتانیا در تهران، از این اقدام پیروی نکرد.
در نامه امضا شده توسط ۱۳۴ نماینده پارلمان بریتانیا گفته شده است که حملات آخر هفته گذشته به اسرائیل، «تازهترین فصل از ترور ویرانگر سپاه» بود.
در این نامه آمده است: «دولت بریتانیا با تحریم حماس و حزبالله با افراطگرایی و تروریسم مبارزه کرده است، اما این کافی نیست».
امضا کنندگان نامه تأکید کردند که سپاه پاسداران منبع اصلی رادیکالسازی ایدئولوژیک، تأمین بودجه، تجهیزات و آموزش برای این گروهها است و دولت بریتانیا باید علیه «عامل اصلی» اقدام کرده و سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند.
در فروردین سال گذشته نیز، ۱۲۵ تن از نمایندگان پارلمان بریتانیا به نخستوزیر این کشور نامهای مشابه نوشتند و تأکید کردند که سپاه پاسداران به عنوان عامل «بیثباتسازی سیستماتیک در منطقه خاورمیانه» و بازوی اجرایی «رژیم ایران برای تحقق جاهطلبیهای مغرضانه و کشتار هزاران تن» معرفی شده است.
امضاکنندگان در بخشی از نامه خود، به خطرات سپاه پاسداران در خاک بریتانیا، از جمله دسیسهچینی برای قتل شهروندان این کشور و گردآوری اطلاعات درباره یهودیان بریتانیا اشاره کرده و خواستار تروریستی خواندن این نیروی نظامی شده بودند.