سپاه پاسداران صبح دوشنبه ۲۳ آبان با موشک و پهپاد به مواضع حزب دمکرات کردستان ایران در «کویسنجق» اربیل و حزب کومله کردستانایران در «زَرگویز» سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق حمله کرد.
در حالی که نیروهای یگان ویژه جمهوری اسلامی در هفتههای گذشته با استفاده از زور و خشونت عریان با معترضان در نقاط مختلف ایران مقابله کردهاند، یک روزنامه چاپ تهران مینویسد مقامهای شورای شهر و شهرداری پایتخت گزارشها پیرامون کمک شهرداری به یگان ویژه را تکذیب میکنند.
او با اشاره به همراهی برخی چهرههای شناخته شده هنری و ورزشی با اعتراضات مردم، بازیکنانی را که سرود ملی نمیخوانند به نداشتن «فهم» متهم کرد و گفت: «نمیشود فردی در تیم ملی باشد اما سرود ملی نخواند، اگر بازیکن فهم ندارد، لازم نیست در تیم ملی حفظ شود.»
پس از ساعتها بیخبری از وضعیت حسین رونقی، برادر این فعال حقوق بشر زندانی خبر دیدار او با مادرش را تأیید کرد. پیشتر شماری از کاربران عکسی را از دیدار حسین رونقی با مادرش بازنشر کردند. هرچند گفته میشد نخستین بار مدیر رسانه قوه قضاییه آن عکس را منتشر کرده بود.
حسین فاضلی هریکندی با تایید اصابت گلوله به پیشانی مهدی حضرتی مدعی شد نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در روز حادثه هیچ اسلحه گرمی در اختیار نداشتهاند.
آلمان روز دوشنبه اعلام کرد تحریمهای جدید اتحادیه اروپا «حلقه داخلی قدرت» در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را هدف قرار خواهد داد.
در پایان هشتمین هفته از اعتراضات سراسری ایران شمار جانباختگان به ۳۳۹ تن افزایش یافت. در میان کشتهشدگان ۵۲ نفر کودک وجود دارد.
در حالی که کارزار «عمامهپرانی» در شهرهای مختلف ایران همچنان ادامه دارد، در تازهترین واکنشها به این اقدام، یک استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب قم آن را «نشانه کاهش قدرت اخلاقی روحانیان و یا از بین رفتن آن» ارزیابی کرد.
خانواده اکبر محمدی، فعال دانشجویی که در سالهای گذشته در زندان اوین در پی اعتصاب غذا جان باخت، از حسین رونقی خواستند اعتصاب غذای خشک خود را بشکند.
پدر یکی از معترضان بازداشتشده که به «محاربه» متهم شده است، از نهادها و سازمانهای حقوق بشری خواست صدای فرزندش باشند. تاکنون شماری از معترضان به اتهاماتی چون «محاربه»، «افساد فیالارض» و «مقابله با حکومت اسلامی» مواجه شدهاند.
دختر ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی زندانی در ایران در توئیتی گفت که درمان مادرش ناتمام ماند و مقامات جمهوری اسلامی خانم تقوی را به زندان اوین بازگرداندهاند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران از اخراج شش تن از کارگران شرکت گروه ملی صنعتی فولاد اهواز توسط «سرپرست انتصابی و ضعیف» این شرکت خبر داد.
همزمان با تداوم سرکوب اعتراضات ضدحکومتی در سیستان و بلوچستان، یک هیئت سهنفره از سوی دفتر آیتالله خامنهای شنبه شب وارد زاهدان شد.
حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» که با تمرکز بر اعتراضات سراسری ایران فعالیت میکند، از بازداشت حمید افکاری، برادر نوید افکاری در مقابل اداره اطلاعات شیراز معروف به «پلاک ۱۰۰ » خبر داد.
در بیانیه کاخ کرملین اشارهای به زمان انجام این مکالمه و همچنین همکاریهای نظامی دو کشور بهویژه تسلیح ارتش روسیه به پهپادهای ایرانی نشده است.
این روزها شبکههای اجتماعی پر از فیلمهایی است از جوانان ایرانی که در خیابانها پشت سر روحانیون میدوند و عمامههایشان را از سرشان برمیدارند. این اقدام باعث شده بسیاری برای محکم نگه داشتن عمامه های خود آن را ببندند و البته عدهای نیز ترجیح دادهاند در ملاء عام عمامه به سر نگذارند.
هستی حسینپناهی، دختر دانشآموز ۱۶ ساله از شهرستان دهگلان در استان کردستان، روز چهارشنبه تحت فشار نهادهای امنیتی به دلیل پارهکردن عکس خمینی، اقدام به خودکشی کرده است.
هنرمندان، ورزشکاران، و چهرههای سرشناس ایرانی نیز با انتشار پیامهای مختلف در حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی، همچنان حمایت خود از جنبش آزادیخواهی مردم ادامه میدهند.
شماری از زنان زندانی در اوین با انتشار بیانیهای در حمایت از لیلا حسینزاده، نسبت به شرایط جسمانی او، قطع تماس تلفنی با خانواده و اعلام اعتصاب غذای این فعال صنفی دانشجویی ابراز نگرانی کردند.
اعتراضات و اعتصابات در بیستویکمین روز از آبان همچنان ادامه دارد؛ روز شنبه دانشجویان در چند دانشگاه از جمله دانشگاه تهران و خوارزمی کرج تحصن و تجمع برگزار کردند و کسبه سقز مغازههایشان را بستند.
سازمان حقوق بشر ایران روز شنبه ٢١ آبانماه اعلام کرد در نتیجه سرکوبهای حکومتی اعتراضات جاری تا کنون دستکم ۳۲۶ نفر از جمله ۴۳ کودک و ۲۵ زن کشته شدهاند.
در آستانه ورود به سومین ماه اعتراضات مردم در ایران شمار جانباختگان به ۳۳۶ نفر رسید. ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد در میان جانباختگان ۵۰ نفر کودک بودند که ۲ نفر از آنها در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادهاند.
آلمان و ایسلند، روز جمعه خواستار برگزاری «نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد» برای بررسی اعتراضات جاری در ایران شدند.
زهره اللهیان از امضاکنندگان نامه ۲۲۷ نماینده خواهان اعدام معترضان بعنوان رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی برای شرکت در نشست های حقوق بشری سازمان ملل متحد عازم نیویورک شده اند
کمبود دارو و افزایش قیمت داروها در ایران مشکل تازهای نیست اما در چند هفته گذشته بار دیگر خبرساز شده است تا جایی که مجلس شورای اسلامی وزیر بهداشت را احضار کرد.
وزیر امور خارجه بریتانیا روز جمعه مهدی حسینی متین، کاردار سفارت ایران در لندن، را به نشانه اعتراض به تهدیدهای منتسب به جمهوری اسلامی علیه روزنامهنگاران ایرانی ساکن بریتانیا احضار کرد.
آنها ضمن تاکید بر لزوم جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، از همکاری ناکافی جمهوری اسلامی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی ابراز نگرانی کردند.
بارگذاری بیشتر