در آستانه ورود به سومین ماه اعتراضات مردم در ایران شمار جانباختگان به ۳۳۶ نفر رسید.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد در میان جانباختگان ۵۰ نفر کودک بودند که ۲ نفر از آنها در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادهاند.
بهگزارش خبرگزاری هرانا ۱۵۰۹۴ نفر بهعلت حضور در اعتراضات دستگیر شدهاند که هویت ۱۹۷۲ نفر از آنها مشخص شده است. همچنین در این مدت ۴۴۱ دانشجو از ۱۳۷ دانشگاه معترض کشور بازداشت شدهاند و شمار شهرهای اعتراضی هم به ۱۳۸ شهر رسیده است.
خبرگزاری هرانا همچنین اعلام کرد، فرید مرادی، سمانه اصغری، حمید جعفری نصرآبادی، بهروز یزدان پناه، عبدالحمید معصومی تهرانی، علی احمدی بریچی، رضا سلمان زاده، مهدی جوانمردی، عارف کبدانی، کیا حسنی، مهدی سفالی، توماج صالحی، مجید توکلی و پیمان ریگی، شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری جاری، هیچ تماس تلفنی نداشته و خانوادههای آنها در بیخبری به سر میبرند.
سید مهدی حجتی، وکیل دادگستری با بیان اینکه دسترسی آزاد به وکیل در دادگاه، حق بازداشتشدگان است، گفت: «اصولاً و به لحاظ قانونی، هیچ تفاوتی بین حقوق افرادی که در تجمعات و اعتراضات اخیر بازداشت شدهاند با سایر متهمان وجود ندارد.»
او افزود: «نمیتوان با متهمان به ارتکاب جرم در حوزههای مختلف به صورت تبعیضآمیز برخورد کرد و آنها را از تمام یا بخشی از حقوق قانونی محروم کرد.»
همزمان، شماری از کارشناسان سازمان ملل، با انتشار بیانیهای از جمهوری اسلامی خواستند استفاده از مجازات اعدام را به عنوان ابزاری برای سرکوب اعتراضات متوقف کند و تمام شهروندانی که به دلیل استفاده از حق مشروع خود در آزادی عقیده و بیان، در بازداشت بهسر میبرند را فورا آزاد کنند.
این کارشناسان همچنین مجددا خواهان برگزاری فوری یک نشست ویژه در خصوص نقض حقوق بشر در ایران شدند. آنان، پیشتر درخواست کرده بودند که با ایجاد یک مکانیسم تحقیقاتی بینالمللی، مقامات جمهوری اسلامی مورد بازخواست قرار گیرند.
روز یکشنبه هفته گذشته، ۲۷۷ نماینده مجلس با انتشار بیانیهای از قوه قضائیه خواستند تا با شهروندان معترض برخورد کرده و خواستار اعدام معترضان شدند.
تاکنون دستکم ۹ شهروند معترض با اتهاماتی همچون «محاربه» و «افساد فی الارض» مواجه شدهاند.