انتشار گزارشی دیگر از اشکالتراشی و تاخیر در تحویل پیکر یک معترض کشته شده به خانواده و «سناریوسازی» برای مرگ او خشم کاربران را در فضای مجازی برانگیخته است. مهران سماک شب گذشته پس از بوق زدن برای شادی باخت تیم فوتبال جمهوری اسلامی ایران به آمریکا، با شلیک مستقیم به ماشینش کشته شد.
دولت اتریش روز چهارشنبه از آزادی یک شهروند دو تابعیتی ایرانیاتریشی زندانی در ایران برای برخورداری از مداوای پزشکی استقبال کرد.
مراسم خاکسپاری شورش نیکنام، یکی از کشتهشدگان اعتراضات اخیر، روز چهارشنبه ۹ آذرماه در روستای «قلعه جوغه» در مهاباد برگزار شد.
دیوان عالی کشور، بالاترین نهاد قضایی جمهوری اسلامی در ایران، حکم اعدام چهار تن را که با اتهام «همکاری با سرویس اطلاعاتی اسرائیل» به اعدام محکوم شده بودند، تأیید کرد.
در پی ابراز شادمانی شهروندان معترض در ایران پس از باخت تیم فوتبال جمهوری اسلامی ایران مقابل آمریکا، مهران سماک، جوان ۲۷ ساله ساکن بندر انزلی، شامگاه سهشنبه هشتم آذرماه از ناحیه سر هدف گلوله ماموران حکومتی قرار گرفت و کشته شد.
در شرایطی که اعتراضات در شهرهای ایران وارد سومین ماه خود میشود، گسترش اعتصابات در چنین ابعادی بازتاب زیادی در شبکههای اجتماعی داشته است.
هک خبرگزاری فارس توسط گروه بلک ریوارد اسناد و مدارک متعددی را فاش کرده که دهها بولتن محرمانه تهیهشده برای حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، یکی از آنها است و با مباحث مطرح شده در فایل صوتی جلسه با جانشین سازمان بسیج شباهت قابل توجهی دارد.
همزمان با انتقادهای جهانی از صدور احکام اعدام برای معترضان بازداشتشده در ایران، قوه قضائیه به محاکمه شماری از این افراد به اتهامهایی همچون «قتل ماموران»، «محاربه» و «افساد فیالارض» ادامه میدهد.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا هشتم آذر ۴۵۵ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۴ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
در ادامه جلسه فاش شده قاسم قریشی جانشین سپاه با برخی خبرنگاران گزارشهایی از کشتار زاهدان، جلسه شورای عالی امنیت ملی، تلاش اصلاحطلبان برای مصادره به مطلوب کردن اعتراضات سراسری، سکوت مجمع تشخیص مصلحت، به بنبست رسیدن جمهوری اسلامی از نظر برخی مقامات و تلاش رهبر برای روحیه دادن به آنها مطرح شد.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، با اشاره به رای هفته گذشته شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تشکیل گروه تحقیق در مورد سرکوب معترضان، نسبت به واکنش خشونتآمیز «رژیم ایران به قطعنامه شورای حقوق بشر» و «خشونت و سرکوب بیشتر» ابراز نگرانی کرد.
مدیر پیشین دبیرستان رضوانینژاد کرمان، که به علت مقاومت در برابر نیروهای امنیتی برای در اختیار گذاشتن فیلم دوربینهای مدار بسته برای شناسایی دانشآموزان معترض، عزل شده بود، سکته کرد و درگذشت.
این سازمان با تاکید بر اینکه آمار واقعی قربانیان بیشتر از این تعداد برآورد میشود، اعلام کرده است که تحقیقات این سازمان در این زمینه ادامه دارد.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی چندی پیش تصاویری از اعترافات اجباری مجیدرضا رهنورد را پخش کرد. در این تصاویر این زندانی سیاسی در حالی که چشمبند دارد و یکی از دستهایش گچ گرفته شده است، علیه خود اعتراف میکند.
در ادامه انتشار گزارشها از بدرفتاری با زندانیان در ایران، یک معلم زندانی در نامهای سرگشاده روایت خود را از این آزارها شرح داد.
وریا غفوری، بازیکن سرشناس فوتبال ایران، سرانجام روز سهشنبه هشتم آذر با سپردن وثیقه آزاد شد. بنا بر گزارشهای رسمی همچنین پرویز برومند دروازهبان پیشین تیم ملی و باشگاه استقلال نیز به قید وثیقه آزاد شد.
خواهر ابوالفضل آدینهزاده، نوجوانی که روز ۱۶ مهر در مشهد کشته شد، جزئیات بیشتری را از زندگی و مرگ برادرش شرح داده است.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا هفتم آذر ۴۵۱ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۴ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
گروه هکری بلک ریوارد یک فایل صوتی از جلسه جانشین سازمان بسیج با شماری از خبرنگاران حکومتی منتشر کرد که در آن درباره همکاری امنیتی قطر با جمهوری اسلامی در جریان جام جهانی، وضعیت وخیم جسمی حسین رونقی در بازداشت، حمایت برخی چهرههای سرشناس از اعتراضات و تصمیم برای اعلام پایان اعتراضات سخن میگوید.
انتشار یک فایل صوتی فاش شده از یک جلسه امنیتی با حضور جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین، شاخهای از سپاه پاسداران، ابعاد مختلفی از برنامهریزیهای جمهوری اسلامی برای مقابله با اعتراضات سراسری ایران، از جمله خطر مرگ برای حسین رونقی در زمان بازداشت، را روشن کرده است.
با مرگ مهسا امینی تحت بازداشت گشت ارشاد و بالا گرفتن اعتراضات و نارضایتیها علیه حجاب اجباری و گشت ارشاد و سپس کل نظام جمهوری اسلامی، بسیاری از زنان و دختران روسریهای خود را آتش زدند و یا از سر در آوردند.
رئیس قوه قضائیه ایران روز دوشنبه ٧ آذر دستور جدیدی برای برخورد با روزنامهنگاران منتقد جمهوری اسلامی «در کوتاهترین زمان ممکن» صادر کرد.
همزمان با ادامه اعتراضات در سراسر کشور، اعتصاب کامیونداران و رانندگان کامیون روز دوشنبه نیز ادامه یافت.
یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه تایید کرد جمهوری اسلامی سفیر این کشور در تهران را احضار کرده است.
منابع خبری از محاکمه قریبالوقوع ۱۰ نوجوان زیر ۱۸ سال به اتهام «محاربه» و «افساد فیالارض» توسط دادگاه انقلاب اسلامی خبر دادهاند.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه گفت ایران با کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد برای بررسی موارد نقض حقوق بشر در سرکوب اعتراضات سراسری در ایران هیچ گونه همکاری نخواهد کرد.
عرشیا امامقلیزاده، نوجوان ۱۶ ساله جلفایی، تنها دو روز پس از آزادی با قید وثیقه خودکشی کرد و جان باخت.
اطلاعات جدیدی از دو کشته دیگر اعتراضات در ایران نشان میدهد ماموران امنیتی و انتظامی موجب مرگ دو نوجوان ۱۶ ساله دیگر شدهاند. رضا کاظمی و ماهک هاشمی در کامیاران و شیراز کشته شدند.
براساس گزارشهای دریافتی توسط صدای آمریکا و برخی گزارشها در فضای مجازی، موج جدیدی از برخورد با اساتید دانشگاه از جمله بازداشت، احضار و تعلیق آنها به خاطر حمایت از اعتراضات شروع شده است.
در ادامه بازداشت خبرنگاران و روزنامهنگاران در ایران، برخی منابع از بازداشت رضا اسدآبادی خبرنگار حوزه کارگری ایلنا و مهدی امیرپور، روزنامهنگار ورزشی خبر دادند.
بارگذاری بیشتر