لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۲

باراک اوباما


دوره ریاست جمهوری باراک اوباما از بیستم ژانویه سال ۲۰۰۹ میلادی آغاز شد که مطابق است با اول بهمن ۱۳۸۷ خورشیدی.

باراک اوباما، چهل و چهارمین رییس جمهوری منتخب ایالات متحده آمریکا

باراک اوباما نخستین آمریکایی آفریقایی تباری است که در طول تاریخ آمریکا به عنوان ریاست جمهوری این کشور انتخاب شده است.

باراک اوباما پس از ادای سوگند ریاست جمهوری در بیستم ژانویه سال ۲۰۰۹ رسما چهل و چهارمین رییس جمهوری آمریکا شد.

کودکی و تحصیلات

باراک حسين اوباما روز چهارم اوت سال ۱۹۶۱ در هاوایی بدنیا آمد. پدرش، که او هم باراک اوباما نام داشت، متولد و پرورش یافته دهکده ای کوچک در کنیا بود. آن دانهام، مادر چهل و چهارمین رییس جمهوری در یکی از شهرهای کوچک ایالت کانزاس بزرگ شده بود. پدر آن دانهام در دوران رکود اقتصادی در یک سکوی نفتی کار می کرد و بعد از حمله ژاپن به پرل هاربور درارتش ثبت نام کرد.

مادر بزرگ مادری اوباما کارگر خط تولید بمب افکن بود. پس از پایان جنگ جهانی دوم مادر بزرگ و پدر بزرگ مادری باراک با استفاده از برنامه های مسکن فدرال خانه ای در هاوایی خریدند و ساکن آنجا شدند.

در دانشگاه هاوایی بود که والدین باراک برای اولین بار ملاقات کردند. مادر باراک دانشجوی دانشگاه هاوایی بود و پدر باراک موفق به اخذ یک بورس تحصیلی شده و در جستجوی رویاهایش به آمریکا آمده بود.

پدر باراک در نهایت به کنیا بازگشت و باراک و مادرش در هاوایی ماندند و چند سالی را هم در اندونزی سپری کردند. سالهای بعد باراک اوباما به نیویورک رفت و سال ۱۹۸۳ از دانشگاه کلمبیای نیویورک در رشته علوم سیاسی ( با تخصص در روابط بین الملل) فارغ التحصیل شد.

باراک اوباما سپس به شیکاگو رفت و به مدت سه سال در شیکاگو به عنوان یک فعال اجتماعی برای بهبود شرایط محلات فقیر نشین شیکاگو فعالیت کرد.

باراک اوباما دوباره به دانشگاه بازگشت و در سال ۱۹۹۱ در رشته حقوق از دانشگاه هاروارد فارغ التحصیل شد. پس از فارغ التحصیلی از هاروارد باراک اوباما در شیکاگو به عنوان یک وکیل حقوق مدنی شروع به کار کرد.

ورود به دنیای سیاست و سنای آمریکا

کار وکالت باراک اوباما راه را برای ورود او به دنیای سیاست باز کرد. باراک به مدت ۸ سال در مجلس سنای ایالتی خدمت کرد و پس از آن به سنای آمریکا راه یافت. در سال ۲۰۰۴، باراک اوباما سومین آمریکایی آفریقایی تباری بود که از زمان «بازسازی» برای عضویت در سنای آمریکا انتخاب شده بود.

اوباما در سنای ایالتی ایلینوی، برنامه «مشوق مالیات بر درآمد» را ارائه کرد که بر اساس آن در مدت سه سال، نزدیک به صد میلیون دلار به خانواده های ایالت ایلینوی تخفیف مالیاتی داده شد.

از دیگر برنامه های مورد حمایت اوباما طرح گسترش آموزشهای پیش از دبستان بود. طی جریانی پس از آنکه تعدادی از زندانیان محکوم به مرگ، بیگناه شناخته شدند، سناتور باراک اوباما با همکاری با مسوولان اجرای قانون ترتیباتی را فراهم آوردند که در همه موارد مربوط به پرونده های اعدام، تمامی مراحل اعترافات و بازجویی ها باید به صورت ویدیویی ضبط شود.

در سنای آمریکا ، باراک اوباما همراه با تام کوبرن، سناتور جمهوری خواه از ایالت اوکلاهاما، لایحه ای مربوط به بازسازی اعتماد مجدد مردم به دولت را ارائه کردند. براساس این لایحه هر آمریکایی میتواند در اینترنت چگونگی و محل هزینه دلارهای مالیاتی را ببیند.

دیدگاههای اوباما

باراک اوباما خطر تهدید تروریستی توسط سلاح های کشتار جمعی را جدی تلقی می کند. او همراه با دیک لوگار، سناتور جمهوری خواه، به روسیه سفر کرد تا دوره جدیدی از تلاش برای منع گسترش سلاح های کشتار جمعی را آغاز کنند و راهی برای ایمن کردن جهان در برابر خطر سلاح های مرگبار بیابند.

باراک اوباما همچنین اعتیاد آمریکا را به نفت خطری می داند که اقتصاد و امنیت آمریکا را تهدید می کند و در تلاش است تا با متحد کردن کمپانی های اتوموبیل سازی، اتحادیه ها، کشاورزان، سیاستمداران و احزاب کشور استفاده از سوختهای جایگزین و تغییر استانداردهای سوخت اتوموبیل ها را ترویج دهند.

انتخابات ۲۰۰۸

باراک اوباما در رقابت های درون حزبی، سایر افرادی که از حزب دموکرات برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ مطرح بودند را کنار زد و به عنوان نامزد دموکراتها انتخاب شد. مهمترین رقیب اوباما، خانم هیلاری کلینتون،سناتور نیویورک و همسر بیل کلینتون رییس جمهوری پیشین بود.

بعد از کنوانسیون حزب دموکرات، باراک اوباما همراه با سناتور جو بایدن به عنوان یار انتخاباتی اش، مبارزات انتخاباتی را با شدت و حدت هرچه تمامتر آغاز کردند.

در انتخابات رياست جمهوری چهارم نوامبر سال ۲۰۰۸ تيم اوباما و بايدن با اختلاف قابل توجهی در آرای الکتورال رقبای جمهوری خواه خود، يعنی جان مک کین و سارا پيلين، را شکست داد.

بانوی اول و خانواده اوباما

میشل اوباما فارغ التحصیل دانشگاه های پرینستون و هاروارد، وکیل و فعال اجتماعی است. میشل سال ۱۹۹۲ با باراک اوباما ازدواج کرد که حاصل آن دو دختر به نامهای ساشا و مالیا است.

XS
SM
MD
LG