لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۵

هربرت هوور


هربرت هوور در کنار همسرش، لو هنری هوور، در سال ۱۹۲۹
هربرت هوور در کنار همسرش، لو هنری هوور، در سال ۱۹۲۹

هربرت هوور، بین سالهای ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۳ میلادی ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده داشت.

این دوران همزمان با ۱۳۰۷ تا ۱۳۱۱ خورشیدی و اوایل پادشاهی رضا شاه در ایران است. نخستین مرحله راه آهن سراسری ایران و هنرسرای عالی تهران در این سالها افتتاح شدند.

هربرت هوور، سی و یکمین رییس جمهوری آمریکا

هربرت هوور بسال ۱۸۷۴ در وست برنچ در ایالت آیوا متولد شد. دوران نوجوانی اش را در ایالت اورگان گذراند و در ۱۸۹۱ هم زمان با تاسیس دانشگاه استانفورد درایالت کالیفرنیا در این دانشگاه ثبت نام کرد. هوور در رشته مهندسی معدن درس خواند.

هربرت با لو هنری، یکی از همکلاسی هایش در استانفورد ازدواج کرد. زوج جوان به چین رفتند و هربرت به عنوان مهندس ارشد در یک شرکت خصوصی در چین مشغول به کار شد. همسر هوبرت نیز دریک بیمارستان کار می کرد.

هوور در لندن بود که آلمان به فرانسه اعلام جنگ کرد. کنسول آمریکا برای بازگرداندن توریست های آمریکایی که در منطقه جنگی گرفتار شده بودند از هوور کمک خواست.

هوور برای کمک به شهروندان آمریکایی کمیته ای تشکیل داد و در ظرف شش هفته، کمیته به ۱۲۰ هزار آمریکایی کمک کرد تا به خانه بازگردند. کاربعدی هوور دشوار تر بود. ارتش آلمان بلژیک را اشغال کرده بود و هوور کار رساندن غذا به بلژیک را بر عهده گرفت.

پس از آنکه ایالات متحده وارد جنگ جهانی شد، رئيس جمهوری وودرو ویلسون، هوور را به ریاست اداره تغذیه منصوب کرد. هربرت هوور توانست میزان مصرف مواد غذایی را در خارج از مرزهای آمریکا کاهش دهد و بدون آنکه نیازی به جیره بندی در داخل آمریکا باشد به متحدان آمریکا در جنگ نیز غذا برساند.

پس از پایان جنگ، هوور به عضویت در شورای عالی اقتصاد در آمد و ریاست سازمان امدادرسانی آمریکایی را برعهده گرفت. این سازمان مسوول اداره حمل مواد غذایی به میلیون ها گرسنه در اروپای مرکزی بود. هوور مسوولیت های این سازمان را گسترش داد و در جریان خشکسالی سال ۱۹۲۱ برای قحطی زدگان اتحاد جماهیر شوروی نیز غذا فرستاد.

هربرت هوور در پاسخ منتقدی که از او پرسید آیا با دادن غذا به شوروی به بولشویسم کمک نمی کند، گفت: «بیست میلیون انسان در حال مرگ از گرسنگی هستند. عقیده سیاسی آنها هر چه باشد ، باید به آنها غذا داده شود.»

هربرت هوور در زمان ریاست جمهوری هاردینگ و کولیج، وزیر بازرگانی بود و با تدبیر و کاردانی این وزارتخانه را اداره کرد.

در سال ۱۹۲۸ در کنوانسیون جمهوری خواهان هربرت هوور به عنوان نامزد حزب برای احراز مقام ریاست جمهوری برگزیده شد. هوور با اختلاف قابل توجهی توانست رقیب دموکراتش، آلفرد اسمیت را شکست دهد و به عنوان سی و یکمین رییس جمهوری ایالات متحده انتخاب شد.

در آن زمان جمعیت آمریکا ۱۲۲ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۴۶ نفر بود.

چند ماه پس ازآنکه هربرت هوور وارد کاخ سفید شد، بازار بورس سقوط کرد و آمریکا در سراشیبی رکود اقتصادی افتاد. پس از سقوط بازار بورس ، هوور اعلام کرد بودجه فدرال را متوازن نگه می دارد، مالیات را کاهش می دهد و به بودجه خدمات عمومی خواهد افزود.

پرزیدنت هوور، سپر بلای رکود بزرگ اقتصادی

پیامدهای بحران در اروپا سبب شد تا بحران اقتصادی در سال ۱۹۳۱ عمیقتر شود. رئيس جمهوری هوور به کنگره طرح کمک به مشاغل را از طریق تشکیل شرکت بازسازی سرمایه و اعتبار تقدیم کرد. هربرت هوور همچنین خواهان اختصاص کمکهای بیشتر به کشاورزانی شد که قادر به پرداخت وامهایشان نبودند و درمعرض خطر از دست دادن مزارع شان قرار داشتند.

اصلاحات در نظام بانکی، اعطای وام به ایالتها برای کمک به بیکاران، توسعه بخش خدمات عمومی از دیگر تدابیری بود که هربرت هوور برای مبارزه با بحران مالی اندیشیده بود.

مخالفان رییس جمهوری در کنگره به صورتی غیر منصفانه از هوور چهره ای سنگدل و بی رحم تصویر کرده بودند. پرزیدنت هوور احساس می کرد که مخالفانش به دلایل سیاسی در برنامه او خرابکاری می کنند.

هوور سپر بلای رکود بزرگ اقتصادی شد و در انتخابات سال ۱۹۳۲ به سختی از فرانکلین روزولت نامزد دموکراتها شکست خورد.

در سالهای دهه ۱۹۳۰ هربرت هوور از منتقدان سرسخت طرح بزرگ اقتصادی روزولت موسوم به «طرح نوین» بود.

در سال ۱۹۴۷ رئيس جمهوری هری ترومن، هربرت هوور را به ریاست کمیسیونی که وظیفه آن سازماندهی مجدد نهادهای اجرایی بود منصوب کرد. در ۱۹۵۳ آیزنهاور نیز ریاست کمیسیونی مشابه را به هوور واگذار کرد. بسیاری از سیاستهای اقتصادی از نتایج پیشنهادات این دو کمیسیون بودند.

هربرت هوور در دوران زندگی اش مقالات و کتابهای بسیاری نوشت. سی و یکمین رییس جمهوری آمریکا، روز بیستم اکتبر سال ۱۹۶۴ در شهر نیویورک و درحالیکه مشغول کار بر روی آخرین کتابش بود درگذشت.

XS
SM
MD
LG