در حالیکه مقامهای جمهوری اسلامی اپلیکیشن پیام رسان تلگرام را در پی اعتراضهای اخیر فیلتر کردهاند، یک مقام قضایی در کرمان از بازداشت مدیران چند کانال تلگرامی در ارتباط با ناآرامیهای دو هفته گذشته خبر داد.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، دادستان عمومی و انقلاب استان کرمان روز سهشنبه ۱۹ دی اعلام کرد که نیروهای اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی هشت نفر از مدیران کانالهای تلگرامی را که به گفته او دعوت به شورش میکردند، در چند شهر این استان دستگیر کردند.
به گفته او دستگیرشدگان عمدتا با نام مستعار و با قصد ایجاد آشوب کانال تلگرامی ساختند.
این مقام قضایی تاریخ دقیق بازداشت این افراد را اعلام نکرد. شورای عالی امنیت ملی ایران در اوج ناآرامیها و تجمعهای اعتراضی اخیر دستور فیلتر پیام رسان تلگرام را صادر کرد.
این اپلیکشین در حالی فیلتر شده است که گفته می شود حدود ۳۵ میلیون ایرانی از آن استفاده میکنند. برخی از مقامهای دولتی نیز اعلام کردهاند که فیلتر تلگرام روی دهها هزار کسب و کار تاثیر گذاشته و موجب رکود آنها شده است.
فیلتر کردن اینستاگرام و تلگرام در میانه اعتراضهای مردمی، انتقاد برخی از مقامهای ایالات متحده و سازمانهای مدافع حقوق بشر را بر انگیخت.
مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا در این مورد به صدای آمریکا گفت: «مساله سرکوب، توسط رژیم آیت اللههای در ایران امر شگفتیآوری نیست. آنها همچنان حاضر نیستند به مردمشان حقوق اولیه انسانی را اعطا کنند. بنابراین قطع شبکههای اجتماعی امری شگفت آور از سوی آنها نیست.»
سازمان دیده بان حقوق بشر و تعدادی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد در روزهای گذشته از اقدام حکومت در سرکوب معترضان و محدود کردن آزادی بیان و سانسور با فیلتر کردن شبکههای اجتماعی از جمله تلگرام، انتقاد کردند.
روز شمار اعتراضهای گسترده در ایران
بیش از یک هفته اعتراض گسترده در ایران با خشونت نیروهای پلیس روبرو شد و بیش از ۲۰ کشته و حدود ۱۷۰۰ بازداشتی برجای گذاشت. حکومت ایران با سرکوب معترضان، سعی دارد مانع حضور آنها در خیابان شود.
از روز پنجشنبه ۷ دیماه، اعتراض های در شهرهای ایران آغاز شد. ابتدا این اعتراض ها شعارهای اقتصادی داشت اما به تدریج از مشهد، به کرمانشاه و سایر شهرهای ایران کشیده شد. در اعتراض های گسترده در شهرهای بزرگ و کوچک ایران، مردم معترض شعارهایی علیه نظام و رهبر جمهوری اسلامی سر دادند.
بیشتر بخوانید: گزارش لحظه به لحظه اعتراضهای گسترده در ایران را در این صفحه ویژه بخوانید
مقام های ایران اختلاف در اینترنت و شبکه های اجتماعی ایجاد کرده اند، موضوعی که با انتقاد شدید دولت آمریکا روبرو شده است.
تجمع روز پنجشنبه ۷ دی ۱۳۹۶ در مشهد
دولت آمریکا از روز دوم این اعتراض ها بیانیه هایی در حمایت از مردم ایران و مطالبات شان صادر کرد. چهره های سرشناس کنگره آمریکا هم اعلام کردند که ایالات متحده باید در کنار مردم ایران بایستد.
بیشتر بخوانید:
- دولت ترامپ از معترضان در ایران حمایت کرد
- گفتگوی اختصاصی صدای آمریکا با مایک پنس: میخواهیم شاهد دستیابی ایرانیان به آزادی و دموکراسی باشیم
- اعضای ارشد کنگره آمریکا خواستار حمایت از مردم ایران شدند
همچنین رهبران دیگر کشورهای جهان، به اعتراض گسترده در ایران واکنش نشان دادند.
بیشتر بخوانید:
مخالفان جمهوری اسلامی از اعتراض گسترده مردم ایران استقبال کرده اند. شهبانو فرح پهلوی ابراز امیدواری کرده مردم ایران در اعتراضات خود پیروز شوند. شاهزاده رضا پهلوی و مریم رجوی از چهره های سرشناس مخالف جمهوری اسلامی در خارج از ایران نیز از این اعتراض ها حمایت کرده اند.
یکی از فیلم های تجمع روز دوم | ۸ دی
یکی از فیلم های تجمع روز سوم| ۹ دی
یکی از فیلم های تجمع روز چهارم | ۱۰ دی
یکی از فیلم های تجمع روز پنجم| ۱۱ دی
یکی از فیلم های تجمع روز ششم| ۱۲ دی
یکی از فیلم های تجمع روز هفتم| ۱۳دی