مردم معترض بعد از برگزاری نماز جمعه اهل سنت در این شهر، راهپیمایی کردند. آنها شعارهایی چون «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر بسیجی» و همچنین «مرگ بر حکومت بچهکش» دادند.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا دهم آذر ۴۶۲ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۴ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
گمانهزنیها در مورد حجاب اختیاری بعنوان اولین دستاورد اعتراضات مردمی بالاگرفته است و دادستان کل کشور خبر داد که مجلس و شورای عالی انقلاب در حال کار بر روی مساله حجاب هستند؛ نتایج آن تا ۱۵ روز آینده مشخص خواهد شد
روزنامه هم میهن در گزارشی از افزایش اختلالات روانی بعد از شهریور ماه یعنی همزمان با آغاز اعتراضات در کشور خبر داد. برخی روانشناسان اجتماعی معتقدند این اضطراب اجتماعی که این روزها مشاهده میشود شباهتهای زیادی به وضعیت بعد از سال ۸۸ دارد، با این تفاوت که شدت آن متفاوتتر از قبل است.
جمعی از فعالان حقوق ترکمنها اطلاعاتی را در اختیار صدای آمریکا قرار دادهاند که حاکی از بازداشت ۳۹ نفر شامل ۱۹ زن و ۲۰ مرد است.
همزمان با اعتراضات سراسری در ایران، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی، به سنندج سفر کرد و با مقایسه این روزها با وقایع کردستان پس از انقلاب ۵۷ گفت که «مردم» استان کردستان «به دشمنان اجازه جولان نخواهند داد.»
دومین جلسه محاکمه ۱۵ تن از بازداشتشدگان اخیر روز پنجشنبه دهم آذر در دادگاهی در استان البرز برگزار شد.
اعدام زندانیان بلوچ توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی همزمان با گسترش اعتراضات سراسری شدت یافته است. در فاصله زمانی ۱۷ آبان تا ۷ آذر، دستکم ۱۶ نفر در زندانهای مختلف از جمله مشهد، بیرجند، زابل، ایرانشهر، و چابهار اعدام شدند.
برادر الناز رکابی، ورزشکار صخرهنورد، روز پنجشنبه دهم آذرماه با انتشار عکسی از تخریب خانهباغ خانوادگیشان خبر داد و نوشت: «عدالت کجایی؟»
تغییر نام خیابان «ولیعصر» به «پهلوی» و نامگذاری یک هتل آپارتمان در نزدیکی بازداشتگاه وزرا به اسم «مهسا امینی» در نقشه گوگل، با استقبال کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی رو به رو شد.
با وجود فشارهای امنیتی و قضایی بر دانشجویان، اعتراضات در برخی دانشگاههای ایران ادامه دارد. گزارشها حاکی از آن است که دادگاههای انقلاب اسلامی برای برخی از دانشجویان بازداشتشده احکام سنگین قضایی صادر کردهاند.
سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر روز پنجشنبه دهم آذرماه در نامهای سرگشاده از داخل زندان خطاب به پارلمان اروپا جمهوری اسلامی را یک «نظام استبدادی دینی و زنستیز» توصیف کرد و خواستار اعمال فشار حداکثری بر حکومت ایران برای تحقق و استحکام جامعه مدنی و تضمین حقوق بشر شد.
در حالی که بر اساس آمار رسمی به ازای هر خانواده ایرانی ۱.۴ وسیله نقلیه در ایران وجود دارد، بیش از ۴۶ درصد خانوادههای شهری و ۶۴ درصد خانوادههای روستایی، وسیله نقلیه شخصی ندارند. در همین حال به رغم تشدید رکود بازار خودرو در یک ماه گذشته، روند قیمتها همچنان صعودی است.
فرانسوا فیلیپ شامپین، وزیر علوم، نوآوری و صنایع کانادا، چهارشنبه شب با انتشار پیامی در توئیتر بار دیگر بر حمایت از اعتراضات سراسری در ایران تأکید کرد و از جمهوری اسلامی خواست خشونت علیه مردم را متوقف کند.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا نهم آذر ۴۵۹ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۴ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
گروه موسوم به «استادان ایرانی آزادیخواه» اعلام کردهاند که روز چهارشنبه ۹ آدز، در بیش از ۱۵۰ دانشگاه در سراسر دنیا در حمایت از اعتراضات سراسری در ایران تجمع برگزار خواهد کرد.
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا برای ایران، برخورد نیروهای جمهوری اسلامی با تظاهرکنندگان را «سرکوب دهشتناک» خواند.
منابع خبری و حقوق بشری ایران از بازداشت شماری دیگر از دانشجویان در استانهای مختلف همزمان با ادامه اعتراضات در دانشگاهها خبر میدهند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه یک زندانی بلوچ دیگر را در زندان بندرعباس اعدام کرد. در روزهای گذشته دستکم ۱۷ زندانی بلوچ اعدام شدهاند. یک فعال حقوق بشر میگوید اعدام شهروندان بلوچ برای جمهوری اسلامی «کمهزینه» است و وقتی میخواهد به جامعه پیام بدهد، آنها را اعدام میکند.
مولوی عبدالحمید با اشاره به روند صدور احکام اعدام به ویژه برای معترضان اخیر، گفت که این اعدامها به «گسترش نفرت و نارضایتی» دامن خواهد زد.
شاهزاده رضا پهلوی با بازنشر تصاویری از آزمایشها و ابتکارات علمی کیان پیرفلک، کودک ۱۰ ساله کشته شده در اعتراضات ایذه، او را استعدادی دانست که اگر توسط «ضحاک کودککش» کشته نمیشد، میتوانست «خوارزمی» یا «انیشتین» بشود.
انتشار گزارشی دیگر از اشکالتراشی و تاخیر در تحویل پیکر یک معترض کشته شده به خانواده و «سناریوسازی» برای مرگ او خشم کاربران را در فضای مجازی برانگیخته است. مهران سماک شب گذشته پس از بوق زدن برای شادی باخت تیم فوتبال جمهوری اسلامی ایران به آمریکا، با شلیک مستقیم به ماشینش کشته شد.
دولت اتریش روز چهارشنبه از آزادی یک شهروند دو تابعیتی ایرانیاتریشی زندانی در ایران برای برخورداری از مداوای پزشکی استقبال کرد.
مراسم خاکسپاری شورش نیکنام، یکی از کشتهشدگان اعتراضات اخیر، روز چهارشنبه ۹ آذرماه در روستای «قلعه جوغه» در مهاباد برگزار شد.
دیوان عالی کشور، بالاترین نهاد قضایی جمهوری اسلامی در ایران، حکم اعدام چهار تن را که با اتهام «همکاری با سرویس اطلاعاتی اسرائیل» به اعدام محکوم شده بودند، تأیید کرد.
در پی ابراز شادمانی شهروندان معترض در ایران پس از باخت تیم فوتبال جمهوری اسلامی ایران مقابل آمریکا، مهران سماک، جوان ۲۷ ساله ساکن بندر انزلی، شامگاه سهشنبه هشتم آذرماه از ناحیه سر هدف گلوله ماموران حکومتی قرار گرفت و کشته شد.
در شرایطی که اعتراضات در شهرهای ایران وارد سومین ماه خود میشود، گسترش اعتصابات در چنین ابعادی بازتاب زیادی در شبکههای اجتماعی داشته است.
هک خبرگزاری فارس توسط گروه بلک ریوارد اسناد و مدارک متعددی را فاش کرده که دهها بولتن محرمانه تهیهشده برای حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، یکی از آنها است و با مباحث مطرح شده در فایل صوتی جلسه با جانشین سازمان بسیج شباهت قابل توجهی دارد.
همزمان با انتقادهای جهانی از صدور احکام اعدام برای معترضان بازداشتشده در ایران، قوه قضائیه به محاکمه شماری از این افراد به اتهامهایی همچون «قتل ماموران»، «محاربه» و «افساد فیالارض» ادامه میدهد.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا هشتم آذر ۴۵۵ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۴ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
در ادامه جلسه فاش شده قاسم قریشی جانشین سپاه با برخی خبرنگاران گزارشهایی از کشتار زاهدان، جلسه شورای عالی امنیت ملی، تلاش اصلاحطلبان برای مصادره به مطلوب کردن اعتراضات سراسری، سکوت مجمع تشخیص مصلحت، به بنبست رسیدن جمهوری اسلامی از نظر برخی مقامات و تلاش رهبر برای روحیه دادن به آنها مطرح شد.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، با اشاره به رای هفته گذشته شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تشکیل گروه تحقیق در مورد سرکوب معترضان، نسبت به واکنش خشونتآمیز «رژیم ایران به قطعنامه شورای حقوق بشر» و «خشونت و سرکوب بیشتر» ابراز نگرانی کرد.
مدیر پیشین دبیرستان رضوانینژاد کرمان، که به علت مقاومت در برابر نیروهای امنیتی برای در اختیار گذاشتن فیلم دوربینهای مدار بسته برای شناسایی دانشآموزان معترض، عزل شده بود، سکته کرد و درگذشت.
این سازمان با تاکید بر اینکه آمار واقعی قربانیان بیشتر از این تعداد برآورد میشود، اعلام کرده است که تحقیقات این سازمان در این زمینه ادامه دارد.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی چندی پیش تصاویری از اعترافات اجباری مجیدرضا رهنورد را پخش کرد. در این تصاویر این زندانی سیاسی در حالی که چشمبند دارد و یکی از دستهایش گچ گرفته شده است، علیه خود اعتراف میکند.
بارگذاری بیشتر